Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Rutērs par 40 miljoniem mārciņu no Līdsas pārceļas uz "Brighton"

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Rutērs par 40 miljoniem mārciņu no Līdsas pārceļas uz "Brighton"
Žoržinjo Rutērs. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. Anglijas premjerlīgas futbola komanda Braitonas un Havas "Albion" pirmdien par kluba rekordsummu no Līdsas "United" iegādājās franču uzbrucēju Žoržinjo Rutēru.

Tiek vēstīts, ka transfēra summa ir 40 miljoni sterliņu mārciņu (46,92 miljoni eiro), bet līgums ar 22 gadus veco spēlētāju noslēgts uz pieciem gadiem.

Pagājušajā sezonā Līdsas komanda pēc izkrišanas no premjerlīgas spēlēja pēc spēka otrajā divīzijā - "Championship"-, kur ierindojās trešajā pozīcijā un nespēja atgriezties spēcīgāko sabiedrībā, izšķirošajā "play off" mačā zaudējot "Southempton".

Rutērs aizvadītajā "Championship" sezonā 46 spēlēs guva sešus vārtus un atdeva 15 rezultatīvas piespēles.

Pirms pievienošanās Līdsas komandai, uzbrucējs nepilnas trīs sezonas spēlēja "Hoffenheim" rindās Vācijas bundeslīgā, kā arī pārstāvēja pašmāju "Stade Rennais".

Rutērs pārstāvējis visas Francijas jauniešu izlases sākot no U-16 līdz U-21, tomēr nacionālajā izlasē vēl nav debitējis.

"Albion" jauno premjerlīgas sezonu sestdien uzsāka ar pārliecinošu uzvaru 3:0 (1:0) viesos pār Liverpūles "Everton". Nākamo maču Braitonas vienība aizvadīs šo sestdien, kad savā laukumā uzņēms Mančestras "United" futbolistus.

Izmantotie resursi:
LETA