Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko/Kičenoka apspēlē galvenās favorītes un iekļūst Sinsinati finālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko/Kičenoka apspēlē galvenās favorītes un iekļūst Sinsinati finālā
Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka. Foto: WTA

Ohaio štata trešajā lielākajā pilsētā Sinsinati tuvojas noslēgumam prestižais "WTA 1000" dubultspēļu turnīrs uz cietā seguma. Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko un Ukrainas dubultspēļu vadošā speciāliste Ludmila Kičenoka šonakt pusfinālā pieveica ar pirmo numuru izliktās Elīzu Mertensu un Veroniku Kudermetovu - 4:6, 7:6(5), 10-5.

• Kā jau ziņots, Ostapenko/Kičenoka šonakt ceturtdaļfināla taibreikā izcīnīja uzvaru pār kazahieti un brazīlieti. Un pēc pāris stundām jau bija jāaizvada pusfināls.

• Sinsinati ar septīto numuru izliktās Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka pusfinālā cīnījās pret beļģieti Elīzu Mertensu un neitrālo sportisti Veroniku Kudermetovu, kuras kotējās kā nominālās galvenās favorītes šajā turnīrā - abas ir labas vienspēlēs un vēl jo labākas dubultspēlēs.

Mača ceturtajā geimā Latvijas tenisiste ar neatvairāmu sitienu panāca 40-40, taču izšķirošo punktu guva Mertensa ar servi - 2:2. Oponentes salauza Ostapenko servi (2:3), pēcāk Kudermetova iesita tīklā (40-40), tomēr nākamajā epizodē Kičenokai bija pārāk sarežģīts uzdevums pie tīkla - 2:4. Nācās piekāpties ar 4:6.

→ → Oponentes salauza Ostapenko servi arī nākamajā setā - 0:1. Sestajā geimā, servējot beļģietei, Kičenoka triumfēja pie tīkla un tādējādi nopelnīja uzreiz trīs breika iespējas, tomēr pretinieces izglābās - 2:4. Astotajā geimā, servējot neitrālajai sportistei, mūsējās ieguva uzreiz četras breika iespējas, bet tad Kudermetova iesita tīklā - 4:4. Devītajā nogrieznī, servējot Ostapenko, rezultāts kļuva 15-40, taču tad izdevās uzvarēt trijās epizodēs pēc kārtas - 5:4. Nākamajā geimā Kičenoka ar neatvairāmu sitienu Latvijas-Ukrainas duetam sarūpēja uzreiz divas setbumbas, bet Ostapenko divas reizes izsita autā - 5:5. Seta taibreikā ukrainiete triumfēja pie tīkla (4-2), neitrālā sportiste iesita tīklā (6:3), bet pēdējo triecienu veica Latvijas pārstāve. Otrajā setā uzvara ar 7:6(5).

→ → → Izšķirošajā taibreikā mūsējās nonāca iedzinējos (0-2), Ostapenko izpildīja neatvairāmu sitienu (2-2), Kičenoka sita pāri laukumam (2-4), Kudermetova iesita tīklā (3-4), Ostapenko izpildīja neatvairāmu sitienu (4-4), Kudermetova blieza pāri laukumam (5-4), Ostapenko sarūpēja vēl divus neatvairāmus raidījumus (6-4 un 7-5), Kudermetova izrādījās nesekmīga pie tīkla (8-5), un Ostapenko divas reizes triumfēja pie tīkla: 10-5.



• 2022. gada vienspēlēs Kudermetova ir izteikta pasaules līdere pēc uzvaru skaita dēļ pretinieces izstāšanās vai atteikšanās. Viņai ir 8 tādas uzvaras, bet tuvākajai sekotājai - tikai trīs.

• Par fināla sasniegšanu pienākas naudas balva 67 630 ASV dolāru apmērā.

• Fināls risināsies jau sestdien (svētdien ap plkst 2.30 pēc Latvijas laika). Pretī stāsies amerikāniete Nikola Melikara-Martinesa un austrāliete Elēna Peresa.



• Atgādinām, ka Vimbldonas čempionātā Ostapenko/Kičenoka spēlēja pusfinālā, savukārt ukrainiete pēcāk norādīja, ka spēcīgais duets var sasniegt vēl vairāk.

• Pēc šī turnīra risināsies gada pēdējais "Grand Slam" jeb "US Open".

Izmantotie resursi:
wtatennis.com

  +1 [+] [-]

, 2022-08-20 07:53, pirms 2 gadiem
Fināla uzvaras gadījumā, laikam būs debija TOP 10 dubultspēlēs.

     [+] [-]

, 2022-08-20 10:09, pirms 2 gadiem
Tā Kudermetova ir no Čehijas?!

     [+] [-]

, 2022-08-20 12:07, pirms 2 gadiem
No Krievijas, dzimusi Kazaņā

     [+] [-]

, 2022-08-20 12:15, pirms 2 gadiem
1/2 pāris ir jauns, nesaspēlējies un ja vispār nav radies tāpēc, ka Mertenai nav pastāvīgā pāriniece šeit. Finālā gan būs pretī īsts dopeļu pāris.

     [+] [-]

, 2022-08-20 17:36, pirms 2 gadiem
nicks rakstīja: 1/2 pāris ir jauns, nesaspēlējies un ja vispār nav radies tāpēc, ka Mertenai nav pastāvīgā pāriniece šeit. Finālā gan būs pretī īsts dopeļu pāris.
Tas gan ir apšaubāms secinājums, ņemot vērā to, ka WTA Doubles Race šis pāris šobrīd ir 3.vietā!