Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers atkal zaudē otrā simta tenisistam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers atkal zaudē otrā simta tenisistam
Federiko Delbonis
Foto: AP/Scanpix

Hamburgas "ATP World Tour 500" turnīra finālā svētdien sacentīsies Itālijas tenisists Fabio Foņīni un argentīnietis Federiko Delbonis. Abi pusfinālā guva uzvaras divos setos. Ja Foņīni 6:4, 7:6(1) panākums pret Nikolasu Almagro nav pārsteigums, tad Delbonis sarūpēja sensāciju, ar 7:6(7), 7:6(4) pārspējot četrkārtējo čempionu Rodžeru Federeru.

Federeram kārtējais fiasko

Rodžers Federers pirmo reizi sacentās ar kvalifikāciju izgājušo Argentīnas tenisistu Federiko Delboni, kurš rangā atrodas 114. vietā. Kad Federers mača 3. geimā ar diagonālo apvedošo sitienu ieguva breiku, šķita, ka Rodžeram būs viegla uzvara, taču nekā – šveicietis breiku uzreiz ar kļūdām atdeva un turpinājumā dabūja ne tikai krietni pasvīst pret pirmo reizi šāda līmeņa turnīra pusfinālā spēlējušo Delboni, bet arī kortu pamest kā zaudētājam.

Federers pie 5:6 ar divām labām servēm atspēlēja divas setbumbas, tiekot līdz taibreikam. Tajā Federers izsēja 4:2 pārsvaru, bet pirmais tika līdz setbumbai. Tiesa, tā bija pie Delboņa serves, un Argentīnas tenisists atspēlējās. Turpinājumā Federiko izdevās iegūt minibreiku un nākamajā izspēlē ar izgājienu pie tīkla pabeigt pirmo setu – 7:6(7)!

Arī otrajā setā tika spēlēts taibreiks, līdz kuram Federers varēja nemaz netikt. Jau seta pirmajā geimā Federers atspēlēja trīs breikbumbas, septītajā geimā ar otrās serves "eisu" novērsta vēl viena. 10. geimā Federers bija divu punktu attālumā no uzvaras setā, taču Delbonis divreiz teicami nospēlēja pie tīkla un servi noturēja no 15:30, panākot 5:5. Taibreikā pirmais minibreiku ieguva Delbonis, kad Federeram norāvās sitiens. Federiko bija 5:4 pārsvars un pašam divas serves. Abas izspēles beidzās ar Federera kļūdām, un 22 gadus vecais Delbonis svinēja karjeras lielāko uzvaru.

Delbonim pirmā Top 10 uzvara karjerā, kā arī pirmais fināls, pie tam uzreiz 500. sērijas turnīrā. To visu Delbonis iespējis no kvalifikācijas – Delbonis kopš pagājušās sestdienas guvis jau septīto uzvaru. Tikmēr Federers otro reizi nepilna mēneša laikā [arī otro reizi pēc kārtas] zaudējis otrā simta tenisistam. Vimbldonā Rodžers sensacionāli zaudēja pasaules 116. numuram Sergijam Stahovskim. Līdz tam brīdim viņš otrā simta spēlētajiem nebija zaudējis kopš 2005. gada, kad Montekarlo piekāpās Rišāram Gaskē. Federers kvalifikāciju pārvarējušam tenisistam nebija zaudējis kopš 2007. gada marta, kad Maiami atzina Giljermo Kanjasa pārākumu.

Federers jaunnedēļ spēlēs Gštādē. Tur piedalīsies arī Stahovskis un Delbonis. Federeram paveicies, ka abi ir sieta otrajā pusē jeb ar Rodžeru var tikties tikai finālā.

Foņīni devītā uzvara pēc kārtas

Nikolass Almagro mačā pret Itālijas topošo pirmo numuru jau pirmajā geimā zaudēja savu servi un izdarīja sev tipiski – ar ļoti daudz nepiespiestajām kļūdām. Spānis pirmajā setā divreiz savu servi noturēja no 0:40, kopumā atspēlējot 12 no 13 breikbumām. Pēdējās piecas bija setbumbu vērtībā. Vienīgo breikbumbu Almagro ieguva, kad Fabio Foņīni pie 5:4 servēja par uzvaru setā. Itālietis ar labu uzbrukumu piespieda pretinieku izsist autā un drīz vien pabeidza setu – 6:4.

Arī otrai sets sākās ar Almagro kļūdu sēriju un zaudētu servi. Šoreiz Niko atspēlēties izdevās, to ar agresīvu un šoreiz precīzu spēli uzbrukumā, ceturtajā geimā panākot izlīdzinājumu – 2:2. Almagro nākamās trīs uzņemšanās bija breikbumbas, taču nevienu no tām realizēt nebija pa spēkam.

Vairumā gadījumu Foņīni nospēlēja labi. Tā tas bija arī 10. geimā, kurā Fabio atspēlēja setbumbu. Almagro otrajā setā realizēja tikai vienu no 10 breika iespējām. Seta uzvarētājs noskaidrojās taibreikā. Tajā Almagro kļūdu un Foņīni precīzas spēles kombinācija noveda pie Itālijas tenisista uzvaras – 6:4, 7:6(1).

26 gadus vecais Foņīni, kurš ar pusfināla sasniegšanu garantējis ranga Top 20 debiju, ir sezonas vicelīderis uz māla seguma, šodien izcīnot jau 24. uzvaru, atpaliekot tikai no Rafaela Nadala (38). Pagājušajā nedēļā Štutgartē karjeras pirmo ATP vienspēļu titulu guvušais Foņīni šodien iespēja devīto uzvaru pēc kārtas, šajā laika posmā zaudējot tikai vienu setu.

Foņīni pirmo reizi spēlēs "ATP World Tour 500" finālā, kļūstot par otro Itālijas tenisistu, kuram izdevies tikt līdz Hamburgas turnīra pēdējai spēlei. 1972. gadā Adriano Panata zaudēja Manuelam Orantesam.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-07-20 17:47, pirms 11 gadiem
Rodžeram jāsaņemās, diez vai te kaut ko var novelt uz raketes maiņu, iespaids noteikti tam bija, tomēr ne jau tik liels. Federeram atkal mugura varētu būt lupatās. Diemžēl, bet vajadzētu mest mieru pēc šīs sezonas...

     [+] [-]

, 2013-07-20 17:48, pirms 11 gadiem
es nožēloju kad izņēmu 20nieku pēc 1mā Fedņmas noņemtā breika būtu visiem te izmaksājis krogu

     [+] [-]

, 2013-07-20 17:54, pirms 11 gadiem
Ne tikai Federera "vaina".Delbonis parādīja labu tenisu, pie kam lieliski nospēlēja izšķirošajos momentos.Patika man šis mačs- intriga līdz beigām - vai Delbonis izturēs vai nē.Ja Fed. būtu vinnējis 2.taibreiku, tad gan , domāju, būtu paņēmis arī 3,setu unmaču.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-07-20 18:38, pirms 11 gadiem
Žēl, Federera ēra sākt beigties

     [+] [-]

, 2013-07-20 19:42, pirms 11 gadiem
sapnis20 rakstīja: es nožēloju kad izņēmu 20nieku pēc 1mā Fedņmas noņemtā breika būtu visiem te izmaksājis krogu
Nu, jātur būs Tevi pie vārda kādā citā reizē

     [+] [-]

, 2013-07-20 20:15, pirms 11 gadiem
Ernests var gulēt mierīgi - pats Fedja norāvās no čelendžerista. Tituls vienalga Rodžeram ietu secen, jo Fabio pārāk labs uz māla. Pārsteigums jau ir šobrīd, milzīgs, ja Delbonis paņems.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-20 20:16, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: nu re un pēc dažiem "gudrajiem" sc komentētājiem par Gulbi spriežot, Federaram būtu jābeidz spēlēt tennis
Vai Fedja kādreiz ir teicis ka top 100 ir vīri ,kam tur nevajadzētu atrasties? Viņš pēc smagāka rakstura spēlēm mēdz uzsvērt, ka ir pārsteigts ,ka pretinieks nav rangā augstāk... par to jau tas cepiens

Ērnija nolikšana pēc zāģiem ir vairāk dēļ mutes palaišanas. Jo ja reiz tik skaļi izsakies ,tad jāseko ir arī darbiem .

  -1 [+] [-]

, 2013-07-20 20:52, pirms 11 gadiem
Neviens nepaliek jaunāks, jo īpaši leģendas.