Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Maū nespēj aizstāvēt titulu Nīderlandē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Maū nespēj aizstāvēt titulu Nīderlandē
Nikolā Maū
Foto: AFP/Scanpix

Francijas tenisists Nikolā Maū nav spējis aizstāvēt pirms 12 mēnešiem Hertogenbošā izcīnīto karjeras pirmo ATP vienspēļu titulu, šoreiz apstājoties ceturtdaļfinālā. Tikmēr spānis Felisiano Lopess saglabājis cerības otro gadu pēc kārtas uzvarēt Īstbornā, otro nedēļu pēc kārtas Anglijā tiekot līdz zāliena seguma sacensību finālam.

Nikolā Maū pirms gada par Hertogenbošas čempionu kļuva, turnīrā uzvarot no kvalifikācijas. Francūzis to paveica, rangā ieņemot tikai 240. vietu. Titula aizstāvēšana Maū beidzās šodien ceturtdaļfinālā, ar 3:6, 6:4, 3:6 zaudējot Roberto Bautistam Agutam. Mačs sākās vakar, taču lietus dēļ to pabeigt nepaspēja, 1. setā apstājoties pie rezultāta 3:3.

Spānis pēc tam guva vēl vienu trīs setu uzvaru, ar 4:6, 6:2, 7:6(4) uzveicot Jirgenu Melceru. Austrietis pēdējā setā izlaida breika pārsvaru. Bautista Aguts sestdien finālā sacentīsies ar 33 gadus veco vācieti Bendžaminu Bekeru, kurš savu vienīgo ATP titulu izcīnīja tieši šajā turnīrā, par čempionu kļūstot 2009. gadā. Bautistam Agutam karjeras otrais fināls, pirmo viņš 2013. gada javārī Čennajā zaudēja Janko Tipsarevičam.

Pirms gada Īstbornā pirmo zāliena titulu izcīnījušais Felisiano Lopess saglabājis cerības uz vēl vienu triumfu, finālu sasniedzot arī šogad. Pie tam Lopess lietus dēļ šodien bija spiests spēlēt divus mačus un abos guva uzvaras – vispirms ar 6:3, 6:4 pārspēts Žeremī Šardī, bet pēc tam divos setos uzveikts arī Sems Kverijs, 6:4, 7:6(4).

Zīmīgi, ka Lopess zāliena seguma turnīra finālā spēlēs otro nedēļu pēc kārtas. Felisiano svētdien nenosargāja uzvaru Londonas finālā pret Grigoru Dimitrovu. Šoreiz viņam pretī stāsies divkārtējais "Aegon International" čempions Rišārs Gaskē.

"Topshelf Open". "ATP World Tour 250" turnīrs Hertogenbošā uz zāliena seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(3) Roberto Bautista Agut – (8) Jurgen Melzer4:6 6:2 7:6(4)
Benjamin Becker – Joao Sousa6:3 7:6(3)

"Aegon International". "ATP World Tour 250" turnīrs Īstbornā uz zāliena seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Richard Gasquet – Denis Istomin6:4 6:2
(3) Feliciano Lopez – Sam Querrey6:4 7:6(4)