Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Kostarika cer uz vēl lielākiem panākumiem, itālieši atzīst zaudējumu

Rolands Eliņš

Kostarika cer uz vēl lielākiem panākumiem, itālieši atzīst zaudējumu
Kostarikas uzvarai ar grūtībām spēj noticēt ne tikai itālieši, bet arī paši kostarikāņi
Foto:AFP/Scanpix

Otro uzvaru Pasaules kausa finālturnīrā un vietu astotdaļfinālā šodien izcīnīja Kostarikas futbola izlase, ar 1:0 pieveicot Itāliju. Uzvaras vārtu autors Ruiss pēc mača emocionāli izteicās, ka šis ir sapņu piepildījums, bet viņa komandas biedrs Kristians Bolanjoss pauda apņēmību paveikt vēl vairāk. Savukārt Itālijas treneris Čezāre Prandeli un viņa spēlētāji atzinuši, ka zaudējums bijis pelnīts.

"Nav jēgas slēpt - esam ļoti vīlušies par rezultātu un arī par spēli," sacīja pieredzējušais Itālijas izlases vārtsargs Džanluidži Bufons, kurš ar dalību šajā spēlē atkārtojis Lotāra Mateusa (Vācija) un Antonio Karbahalas (Meksika) rekordus, piedaloties piecos PK finālturnīros. "Taču Kostarika uzvarēja pelnīti, viņi ļoti prasmīgi noturēja sev vēlamo rezultātu. Neizšķirts arī neko īpaši nebūtu mainījies, tāpat tagad jāgatavojas spēlei ar Urugvaju. Kostarikas uzvara bija šoks cilvēkiem, kuri joprojām tic, ka finālturnīrā var spēlēt vāja komanda. Mēs jau vairākus gadus zinām, ka šeit pelnrušķītes veida komandu nav."

Arī Itālijas uzbrucējs Antonio Kasano par piedzīvoto zaudējumu vēlas aizmirst pēc iespējas ātrāk: "Spēle bija neparasta, taču šobrīd tā ir jāatstāj aiz muguras un jāatjauno spēki mačam ar Urugvaju. Manas emocijas? Nekādas. Mums vienkārši jāiziet laukumā nākamajā spēlē un jāizdara tas, kas vajadzīgs."

Tas, kas vajadzīgs, šoreiz būs uzvara vai vismaz neizšķirts, jo Itālijai ir labāka vārtu attiecība nekā Urugvajai, savukārt zaudējums to atstātu ārpus astotdaļfināla. Itālijas izlases treneris Čezāre Prandeli gan nebaidās no šāda scenārija: "Mums vēl jāspēlē trešais mačs. Darīsim visu, lai tajā uzvarētu. Bailes netikt ārā no grupas? Tādu nav, mums vienkārši jāatpūšas."

"Uzskatu, ka mūsu pieeja spēlei ar Kostariku bija pareiza," aizvadīto maču vērtēja Prandeli. "Ja Mario Baloteli pirmajā puslaikā būtu iesitis, viss varētu izvērsties pavisam citādi. Taču mēs zaudējām pelnīti, lai arī futbolisti cīnījās līdz pēdējam - jau iepriekš zinājām, ka šī būs ļoti smaga grupa."

"Tagad Baloteli zinās mūsu vārdus," pēc mača jokoja kostarikāņu pussargs Kristians Bolanjoss, atsaucoties uz Mario Baloteli vakardienas izteikumu, ka viņš nemaz nezina Kostarikas futbolistus uzvārdus. "Mēs pieveicām bijušos Pasaules kausa ieguvējus un pārrakstījām vēsturi. Mēs nebaidījāmies no viņiem. Patiešām nevaru to izskaidrot. Laikam zvaigznēs tā ierakstīts. Šī izlase rāda labu sniegumu jau ilgāku laiku, un spēlēšana Brazīlijā ir gandrīz kā mājās. Domāju, ka varam paveikt vēl vairāk. Neviens nezināja, kur tāda Kostarika atrodas, taču tagad viņi zinās."

Savukārt uzvaras vārtu autors Braiens Ruiss pēc mača atzina, ka par šo brīdi sapņojusi visa komanda: "Pat nevaru aprakstīt savas emocijas. Šajā spēlē mēs smagi cīnījāmies. Veltu gūtos vārtus savai ģimenei, un iesist vārtus Pasaules kausā ir patiešām apbrīnojami."

"Mēs visi sapņojām par šo brīdi, lai arī zinājām, ka cilvēki mums netic," turpināja Ruiss. "Mēs kvalificējāmies, kamēr daudz spēcīgākas komandas palika aizmugurē, līdz ar to šis patiešām ir sapņu piepildījums. Vēlos pateikties visiem, kas mūs atbalstīja, jo šis ir patiešām īpašs sasniegums, ņemot vērā, cik mūsu valsts ir maza."

Kostarikā dzīvo nedaudz mazāk par pieciem miljoniem iedzīvotāju un astotdaļfinālā līdz šim bija spējusi iekļūt tikai vienreiz, proti, 1990. gadā, bet iepriekšējam finālturnīram nemaz nekvalificējās. Savukārt Anglija ir izkritusi grupu turnīrā pirmo reizi kopš 1958. gada, tiesa, trijos finālturnīros tā nav piedalījusies.

Izmantotie resursi:
The Official Website of the FIFA World Cup™ -...
Rai.tv - Homepage
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...
Football Italia - Serie A news, fixtures,...

  +7 [+] [-]

, 2014-06-20 22:55, pirms 10 gadiem
Jā, pareizi Bolanjoss saka - es arī pēc mača apskatījos internetā, kur Kostarika atrodas un tagad arī zinu, ka tā ir mazāka par Latviju. Malači, labu darbiņu paveica savas valsts atpazīšanā.

     [+] [-]

, 2014-06-20 22:58, pirms 10 gadiem
Itāļi nevis itālieši.

  +4 [+] [-]

, 2014-06-20 23:13, pirms 10 gadiem
Malači Kostarikas puiši!!Interesants spēles stils Kostarikai, varbūtt tā i būss, ka bez nejaušības Kostarika var tālu tikt!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-06-21 00:03, pirms 10 gadiem
Angelitos#22 rakstīja: Eliņ: nav tādi tautība kā itālieši,, bet ir ITĀĻI,,, tāpat kā nav krievieši, bet gan krievi..
Nē, latviešu valodā pieļaujamas abas versijas

     [+] [-]

, 2014-06-21 00:23, pirms 10 gadiem
Kopš kura laika Kasano ir aizsargs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-21 01:15, pirms 10 gadiem
Autor, Kasano nav aizsargs

  +1 [+] [-]

, 2014-06-21 03:29, pirms 10 gadiem
Mafiozi rakstīja: FORZA ITALIA VIENALGA Pēdējā spēlē izslēgsim Urugvaju
q

Wanabee Mafiozi!!! :-)

  +1 [+] [-]

, 2014-06-21 12:08, pirms 10 gadiem
Mafiozi rakstīja: FORZA ITALIA VIENALGA Pēdējā spēlē izslēgsim Urugvaju
Skaties, ka tik nesanāk pievienoties Anglijai grupas lejasgalā, lielais itāli!

  +1 [+] [-]

, 2014-06-22 02:16, pirms 10 gadiem
Vispār jau mūsdienu Itālijā ir itālieši, itāļi ir senās cilts iedzīvotāji..