Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Miļuns: "Uzbrukuma zonā jāspēlē agresīvāk"

Miļuns: "Uzbrukuma zonā jāspēlē agresīvāk"
Ēriks Miļuns. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas hokeja izlase pēc ceturtdienas zaudējuma Čehijai nonākusi grūtā situācijā cīņā par pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu. Treneris Ēriks Miļuns sarunā ar portālu Sportacentrs.com norāda, ka valstsvienībai uzbrukuma zonā jāspēlē agresīvāk.

Latvijas hokejisti ceturtdienas vakarā pasaules čempionāta B grupas ceturtajā mačā ar 1:5 kapitulēja Čehijai, visus piecus vārtus ielaižot jau pirmajā trešdaļā. Piektdien 20:20 jau nākamā spēle – jātiekas ar Austrijas izlasi, kas četrās cīņās arī ieguvusi trīs punktus.

“Divas spēles vienā. Pirmajā periodā bez variantiem zaudējām ar 0:5 un tad nākamajos divos demonstrējām citu spēli. Sākām strādāt labāk. Vienalga nebija labi, bet vismaz labāk. Protams, tas bija kompleksi, jo čehi nedaudz nomierinājās – viņi saprata, ka nevajag jau iemest desmit vārtus, lai uzvarētu,” spriež Miļuns.

“Savukārt mēs nedaudz atgājām no traģiskā sākuma. Noteikti Elvi Merzļikinu vajadzēja mainīt pēc trešajiem ielaistajiem vārtiem. Iespējams, tā mēs būtu atkopušies ātrāk,” domā treneris. “Ne jau tāpēc, ka Elvis bija vainīgs – vienkārši, lai sapurinātu komandu. Lai ir cita spēle aizsardzībā, izlase vairāk mobilizētos.”

Miļuns uzsver, ka pirms spēles ar Latviju čehiem nebija atkāpšanās ceļa – parādījušas runas par nesaskaņām šīs komandas iekšienē, un pirms ceturtdienas spēles tā sensacionāli bija zaudējusi Austrijai.

“Arī es domāju, ka Čehijas izlase, kurai iekšienē ir problēmas un kurai īsti spēle nevedas, būs vājais posms un zirdziņš, kurš var nolēkt ļoti zemu. Notika pretējais – svarīgā brīdī čehi mobilizējās un parādīja gandrīz ideālu sniegumu. Domāju, ka viņi tuvākajās spēlēs punktus diez vai zaudēs. Īpaši pirmajā periodā viņi bija mobili, koncentrējušies un meistarīgi – ar tādu gatavību šī komanda var tikt tālu,” domā Miļuns. Viņš arī piekrīt, ka vidējais meistarības līmenis čehiem ir augstāks nekā Latvijas hokejistiem.

Pirms spēles ar čehiem Latvijas izlasei bija divas brīvdienas, un Miļuns spekulē, ka ne vienmēr tik ilga atpūta no mačiem ir tas labākais scenārijs. Komandai grupu turnīrā vēl atlikuši trīs mači – pret Austriju, Lielbritāniju un Zviedriju. Lai reāli domātu par ceturtdaļfinālu, visticamāk, ir jāuzvar visas šīs spēles, un pret zviedriem tas būs īpaši sarežģīti, turklāt Miļuns piebilst, ka arī pret austriešiem un britiem nebūs nekāda vieglā pastaiga.

“Tagad priekšā divas it kā vieglākas, bet vienlaikus sarežģītas spēles, kurās mēs savās galvās būsim pirmie numuri un favorīti, īpaši pret austriešiem. Būs svarīgi paņemt to labo, kas bija trešajā periodā pret čehiem – ar sakārtotāku aizsardzību un iespējām uzbrukumā. Cerams, ka uzbrukumā pieliksim un ka ripas, kuras mums šajā čempionātā paredzēts iemest, vispirms būs pret austriešiem. Ja tās būs tikai pret britiem, no tā nebūs nekāda lielā jēga. Kaut gan arī tas nebūs viegli,” nosaka pieredzējušais treneris, kurš norāda, ka uzvarēt Zviedriju arī nemaz nav tik nereāli. Šis čempionāts ir pierādījis, ka var notikt arī pārsteigumi. “Arī pēc zaudējuma Čehijai ir cerības [uz ceturtdaļfinālu], taču, protams, šis ir diezgan liels trieciens.”

“Domāju, vajag uzbrukuma zonā spēlēt agresīvāk. It kā labi spēlējam viduszonu, bet priekšā un aizsardzībā esam pārāk pasīvi. Pret čehiem tas pietrūka, īpaši mača sākumā,” ieskicē Miļuns.

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle

     [+] [-]

, 2022-05-20 11:19, pirms 2 gadiem
Vispirms uzbrukuma zonā ir jātiek

     [+] [-]

, 2022-05-20 13:11, pirms 2 gadiem
Problēma ir tā, ka pat tāds mērens pretinieka presings pilnībā iznīcina iziešanu no zonas. Mums jau DNS līmenī ir iekodēta ripas pazaudēšana savā zonā, ja pretnieks papresingo. Šuplers, Nolansun Hartlijs bija atraduši tīri labus variantus, kā to risināt. Pie Harija atkal ir vecā slimība nevar normāli izmest ripu un mocamies ar uzbrukuma uzsākšanu.