Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Zavacks: "Nedrīkstam pieļaut, ka "Ventspils" atkal iemet tuvu 100 punktiem"

Andrejs Siliņš

Zavacks: "Nedrīkstam pieļaut, ka "Ventspils" atkal iemet tuvu 100 punktiem"
"Ventspils" centrs Mārtiņš Meiers
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Atslēga uz panākumu neapšaubāmi būs cīņa zem groziem," pirms piektās Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas spēles pret "Ventspils" vienību uzdevumu būt pārākiem groza apakšā kā vienu no galvenajiem norādīja Rīgas VEF spēka uzbrucējs Kaspars Bērziņš, savukārt Donāts Zavacks norāda uz spēli aizsardzībā.

"Gatavojamies kā jau jebkurai spēlei – ejam, lai uzvarētu. Lai kāda būtu sērija, pat ja mēs šobrīd būtu zaudētājos, nāktu tikai uzvarēt," mājaslapā citēts Kaspars Bērziņš, kurš pirmajos četros mačos vidēji guvis 10,8 punktus un izcīnījis 7,3 atlēkušās bumbas. "Protams, neliels satraukums ir, jo ātrāk gribās beigt šo sezonu. Treneris ir devis uzdevumus, kurus centīsimies izpildīt un gūt uzvaru."

"Psiholoģiski noteikti grūtāk ir Ventspilij, kamēr mums var nedaudz patraucēt nepacietība. Taču pavisam noteikti – psiholoģiski būs grūtāk viņiem. Mēs ar vēsu galvu iesim uz uzvaru," drošs par savu komandu ir Kaspars. "Atslēga uz panākumu neapšaubāmi būs cīņa zem groziem. Ļoti ceru, ka šajā spēlē vairāk spēlēsim uz groza apakšu, un tas arī būs atrisinājums."

Lietuviešu leģionārs Donāts Zavacks līdzšinējā finālsērijā izcēlies ar vidēji mačā gūtiem 12,3 punktiem, kā arī 5,5 bumbām zem groziem. "Svarīga šovakar būs spēle aizsardzībā, jo nedrīkstam pieļaut to, ka pretinieki atkal iemet tuvu 100 punktiem. Jāierobežo viņu spēle uzbrukumā, neļaujot viņiem tikt pie tik daudz brīviem metieniem. Mums jākoncentrējas uz to kļūdu labošanu, ko pieļāvām iepriekšējā spēlē un ar kārtīgu noskaņošanos mēģināt izcīnīt uzvaru gaidāmajā spēlē."

"Viss sākas no aizsardzības un atlēkušo bumbu izcīnīšanas," ventspilnieku saspēles vadītājs Tods Abernetijs norāda uz galvenajām lietām, no kā atkarīgs spēles iznākums. "Pēdējās spēlēs VEF izcīnījusi daudz bumbas uzbrukumā, mums viņi ir jāaptur un pašiem jāizcīna šīs bumbas. Protams, uzbrukumā mums jārūpējas par bumbu, nedrīkstam to zaudēt. Kļūdu dēļ arī [iepriekšējā spēle Ventspilī] beigās izvērtās tik līdzīga. Mūsu muguras ir piespiestas sienai, bet tagad esam ieguvusi pārliecību, ka varam izcīnīt uzvaras nākamajās spēlēs."

Abernetijs šajā sērijā vidēji laukumā pavadījis teju 33 minūtes, guvis 11,3 punktus, atdevis 4,0 rezultatīvas piespēles, izcīnījis 3,3 bumbas zem groziem un pieļāvis 3,0 kļūdas.

Spēles sākums šovakar Arēnā Rīga pulksten 17:00!

Izmantotie resursi:
BASKETBOLA KLUBS | 
VEF RĪGA

  +2 [+] [-]

, 2012-05-20 14:08, pirms 12 gadiem
drīkstat gan
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-05-20 15:44, pirms 12 gadiem
Šodien pēdējā spēle .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja