Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Krāpšanās sieviešu basketbolā: LBS lūdz izvērtēt tiesnešu un treneru darbu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Krāpšanās sieviešu basketbolā: LBS lūdz izvērtēt tiesnešu un treneru darbu
Andris Steļmahs. Foto: LBS

Svētdien noslēdzās Latvijas Sieviešu basketbola līgas otrās divīzijas izšķirošās spēles, triumfējot RSU-2 basketbolistēm. Taču dienu pēc finiša lielāku ažiotāžu izraisījuši notikumi spēlē par trešo vietu, un iesaistījusies arī Latvijas Basketbola savienība.

Spēlē par trešo vietu "Jūrmalas" basketbolistes ar 65:57 pieveica "Jelgavu". Pastiprināta uzmanība tikusi pievērsta faktam, ka uzvarētāju rindās vairākas reizes soda metienus izpildīt apzināti devusies cita basketboliste, nevis tā spēlētāja, pret kuru pārkāpti noteikumi. Video fragmentos uzskaitīti pieci piemēri.

Reaģējusi arī Latvijas Basketbola savienība, kuras izplatītajā paziņojumā citēta Latvijas Sieviešu basketbola līgas direktore Līga Goldmane: "Saprotu "Jelgavas" komandas emocijas par epizodēm, kurām pievērsta liela uzmanība. Nav šaubu, ka visiem spēles dalībniekiem jāievēro basketbola noteikumu burts un gars. Atgādinu, ka spēles laikā par noteikumu ievērošanu atbild spēles tiesneši, kuru pienākums ir arī sekot, kuram spēlētājam jāizpilda soda metieni."

"Esmu informējusi LBS Tiesnešu komisijas vadītāju Kristapu Konstantinovu par notikušo, lūdzot Tiesnešu komisiju profesionāli izvērtēt tiesnešu darbības kvalitāti minētajā spēlē. Tāpat esmu informējusi LBS Treneru komisiju par "Jūrmalas" trenera Andra Steļmaha rīcību, kas neatbilst Godīgas spēles principiem," pauda Goldmane.

FIBA oficiālajos basketbola noteikumos rakstīts (44.2.1), ka izlabojamās kļūdas (44.1) iespējams labot, ja uz tām norāda tiesneši, spēles komisārs – ja ir klāt, vai sekretariāts pirms bumbas atkārtotas ievadīšanas spēlē. Šīs kļūdas vairs nav izlabojamas pēc spēles beigām.

  +2 [+] [-]

, 2023-03-20 15:31, pirms gada
kāda tur alga 2.divīzijā tiesnešiem?
Laikam jau vienalga....

  +3 [+] [-]

, 2023-03-20 15:48, pirms gada
Viss tāpat skaidrs un rezultāts netiks mainīts un nenotiks pārspēle. Tiesnešiem iedos DSQ, Jūrmalas trenerim izteiks rājienu un viss.

  -3 [+] [-]

, 2023-03-20 15:52, pirms gada
2.divīzijas tiesnešiem vispār ir kāda licence?
vai tikai alu gribi, notiesā?

     [+] [-]

, 2023-03-20 15:56, pirms gada
Tam Stelmaham nav pilns pulkstenis. Ar sexskandalinu pirms daudziem gadiem nav bijis gana. Ideals treneris musu flagmanim.

  +6 [+] [-]

, 2023-03-20 15:57, pirms gada
erred rakstīja: 2.divīzijas tiesnešiem vispār ir kāda licence?
vai tikai alu gribi, notiesā?
Nav tādu pirmās vai otrās divīzijas tiesnešu!
ir tiesneši un viņiem ir licences!

     [+] [-]

, 2023-03-20 15:58, pirms gada
Murlāpsis rakstīja: Tam Stelmaham nav pilns pulkstenis. Ar sexskandalinu pirms daudziem gadiem nav bijis gana. Ideals treneris musu flagmanim.
Kas par skandāliņu?

  +5 [+] [-]

, 2023-03-20 16:05, pirms gada
LSBL nolikumā https://lsbl.basket.lv/uploads/site... rakstīts:

24.4. Uz LSBL izslēgšanas turnīra spēlēm tiek nozīmēti 3 (trīs) laukuma tiesneši, var tikt nozīmēts spēles komisārs

Tad jau LSBL pati pārkāpa nolikumu, nozīmējot uz spēli tikai divus tiesnešus.

     [+] [-]

, 2023-03-20 16:25, pirms gada
Sharps rakstīja: Kas par skandāliņu?
Tas bija sen. Kas to atceras, zin par ko ir runa

  +3 [+] [-]

, 2023-03-20 16:26, pirms gada
Bļ....gadi iet, bet LBS kā nemainās tā nemainās... It īpaši visā, kas saistīts ar tiesāšanu - mums savulaik uz amatieru čempionātiem sūtīja tiesnešus uz Rīgu no Liepājas, lai gan vairākiem Rīgas un Pierīgas tiesnešiem nebija nekāda info, ka vajag spēles notiesāt. Klāt nācās saskaņā ar nolikumu apmaksāt vēl atsūtītajiem tiesnešiem degvielu.

Šitas arī cirks un noteikti Jūrmalai atstās uzvaru un trenerim labākajā gadījumā pakratīs ar pirkstu.

P.S. Tas kas par vecāku draudiem minēja - jā, tāda herņa pastāv un ne tikai basītī. Ir nācies pāris reizes bērnu hokeja spēlēs pabūt klāt un man nav saprotama dažu vecāku uzvedība, kad tiek apsaukāti, apņirgti bērni-pretinieki, nemaz nerunājot par draudiem.

  +6 [+] [-]

, 2023-03-20 16:37, pirms gada
Apzināta, rupja otras komandas nolikšana pie ratiem no tiešiem... kjip, jūs tur aizverat mutes, šīm ir jāuzvar.

  +8 [+] [-]

, 2023-03-20 17:00, pirms gada
Reizem ta traka velme uzvaret liek rikoties nepareizi pat tadiem specialistiem ka Andrim, kurs ir viens no lielakajiem basketbola entuziastiem ko paziistu. Gruti izskaidrot vina ricibu, bet sodam jabut adekvatam. Tai pat laika mes visi sad un tad kludamies. Tiesnesu uzdevums bija so situaciju noverst jau pasa sakne.

 +10 [+] [-]

, 2023-03-20 17:09, pirms gada
Tā ir necieņa ne tikai pret pretinieku, bet pret sportu kopumā. Vēl jo vairāk - abās komandās pārsvarā spēlē jaunietes, kas mācās visu, ne tikai spēlēt basketbolu. Laba skola...

  +8 [+] [-]

, 2023-03-20 17:44, pirms gada
Nožēlojams līmenis un attieksme pret savu darbu.Tiesnešiem, trenerim un pašām spēlētājām.

     [+] [-]

, 2023-03-20 18:11, pirms gada
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Reizem ta traka velme uzvaret liek rikoties nepareizi pat tadiem specialistiem ka Andrim, kurs ir viens no lielakajiem basketbola entuziastiem ko paziistu. Gruti izskaidrot vina ricibu, bet sodam jabut adekvatam. Tai pat laika mes visi sad un tad kludamies. Tiesnesu uzdevums bija so situaciju noverst jau pasa sakne.
Pabriks ari neko nezin par slaveno iepirkumu...

  +1 [+] [-]

, 2023-03-20 19:37, pirms gada
Murlāpsis rakstīja: Tam Stelmaham nav pilns pulkstenis. Ar sexskandalinu pirms daudziem gadiem nav bijis gana. Ideals treneris musu flagmanim.
vinš arī rupji lamājas un bļauj no TTT soliņa

  +6 [+] [-]

, 2023-03-20 20:05, pirms gada
It kā jau uz mūsdienu notikumu fona pasaulē, varētu pasmīkņāt par šo, bet tajā pat laikā - kāda jēga nodarboties un sekot līdzi sportam, ja valda tāda brutāla negodība? Kaut kāds jūrmalgeitsas domāšanas līmenis - ka tik kaut ko izkrāpt... meiteņu basketbolā, par trešo vietu... tur jābūt baigi izmisušam
Es ieteiktu tos tiesnešus atlaist no darba un lai dodas darīt ko citu - kaut ko, kur no varas ilūzijas nevar prātā sajukt. Sviests kaut kāds.
Slēpts komentārs: atraktivsfans

  +2 [+] [-]

, 2023-03-21 00:16, pirms gada
Vīriešu un sieviešu izlases kvalicficējās, basketbolam beidzot pozitīvs tēls sabiedrības acīs. Un tad šāda rīcība met ēnu uz visu Latvijas basketbolu. Lai gan spēlētājām bija iespēja ievērot godīgu spēli un nepildīt trenera norādījumus. Ja man treneris liktu darīt ko tādu, noteikti atteiktos.

  +3 [+] [-]

, 2023-03-21 00:42, pirms gada
atraktivsfans rakstīja: Ko Jūs tur Jūrmalas treneri vainojat?
Nozīmējat normālus tiesnešus un sekretariātu. Ko piesējās Jūrmalai? Dēļ dažiem sodiņiem tagad izkrāpa uzvaru? Pasisti esat? Ja Jūs zinātu cik daudz šitādu lažu notiek agrākos vecumos, kur tiesneši ir vēl lielāki lohi par šiem. Kāpēc to nefiksē? Jo tādus mačus nefilmē. Neaizstāvu treneri, tas arī rīkojies nedaudz nesaprotami un pastulbi, ņemot vērā, ka viņš vada ttt un u18, taču pie dziesmas jāņem tos, kuri tiesāja šo spēli, būsim reāli, visi, kuri šos tiesnešus zin, zin, ka viņiem nebūtu jātiesā normālā līmenī
tu nopietni?par sitadu apzinatu krapsanos,mazakais sods butu tehniskais zagis komandai,medalas pretiniecem,un tiesnesiem normalu diskabeli.un te neiet runa par to ka tie bija paris sodini vai vel kkas kas vrb neizskirtu neko,bet par pasu ideju.cik zemu janolaizas lai uz kko tadu parakstitos

  +3 [+] [-]

, 2023-03-21 01:41, pirms gada
Spriežot pēc video, piekto krāpšanās mēģinājumu tiesneši pēc Jelgavas komandas protestiem tomēr novērsa.

Trīs no četriem krāpšanas gadījumiem epizodēs, kad vadībā bija Jelgava (ceturtajā epizodē priekšā ar vienu punktu bija Jūrmala). Divas krāpšanas epizodes galotnē, kad bija palicis mazāk par četrām minūtēm.

Krāpšanās vistiešākajā veidā ir ietekmējusi spēles iznākumu!!!! Pilnīga vājprāts, kā vispār var ienākt prātā tā rīkoties?! Kādam morālajam krop-lm ir jābūt?!
Slēpts komentārs: atraktivsfans

  -1 [+] [-]

, 2023-03-21 01:48, pirms gada
Kāpēc par šo neraksta Māris Noviks? Čuriņa raustās? Nespēj būt objektīvs? Sanāk, ka esi nozieguma līdzdalībnieks, vai ne? (nu Tev pašam ļoti patīk visus Krievijas iedzīvotājus saukt par līdzatbildīgiem Pūķina karā)

Māri, neesi tāds pats mīslis kā tas treneris un spēlētājas, kuras realizēja šmaukšanos! Nointervē iesaistītos!

  -4 [+] [-]

, 2023-03-21 01:49, pirms gada
Neparprotiet mani, neaizstavu A.Stelmahu. Vins nav rikojies sportiski un pec godiguma principa, bet nav javaino treneris, bet ir javaino tie, kuri notikusho palaida garam. Galdins tak vada datoraa to kursh uzsita sodu un to kurs izprovoceja. Kaa tad diez vini to palaida garam? Pie pirmaa izpildiitaa sodinja tak butu apturejusi un pateikushi, ka tam speletajam nav jamet soda metieni, logiski tak vaine? Jebkuraa speelee noziimeejot vienu sliktu tiesnesi un vienu labu, tiesasanas kvalitate tak bus pilnigs mesls un zaudetaju komanda jebkuraa gadijumaa iesniegtu sudzibu

  +2 [+] [-]

, 2023-03-21 01:54, pirms gada
atraktivsfans rakstīja: Neparprotiet mani, neaizstavu A.Stelmahu. Vins nav rikojies sportiski un pec godiguma principa, bet nav javaino treneris, bet ir javaino tie, kuri notikusho palaida garam. Galdins tak vada datoraa to kursh uzsita sodu un to kurs izprovoceja. Kaa tad diez vini to palaida garam? Pie pirmaa izpildiitaa sodinja tak butu apturejusi un pateikushi, ka tam speletajam nav jamet soda metieni, logiski tak vaine? Jebkuraa speelee noziimeejot vienu sliktu tiesnesi un vienu labu, tiesasanas kvalitate tak bus pilnigs mesls un zaudetaju komanda jebkuraa gadijumaa iesniegtu sudzibu
Piedod, bet man gribas jautāt - vai Tu esi stulbs?! Pēc tava teksta sanāk, ka vainīgs nav tas, kurš izdara noziegumu, bet gan tas, kurš to nekonstatē savu pienākumu ietvaros???!!!!

  +3 [+] [-]

, 2023-03-21 01:58, pirms gada
atraktivsfans rakstīja: es neredzu neko sliktu pie siis idejas. Pameginat normalaaa kvalitatiivaa speelee ko tadu realizet, jums nesanaks, jo tur viss bus normali noorganizets. Tikai seetas machos ko tadu var dabut gatavu. Jurmalas treneris tikai pieradija to, ka speles tiesaa pilnigakie amatieri. Protams, ka nekada slava jau jurmalniekam nebus, bet es neredzu par ko man butu japarmet trenerim kaut kas. Atnemt medalas un uzlikt diskabeli ir pilnigs nonsenss, jo atkartosos velreiz, speli kontrolee sekretariits un tiesneshi. Ar ko tiesneshi domaja, kad iedeva bumbu nepareizajam cilvekam? Protams, ka video ir loti labi redzams, ka situacija nebija divdomiga un lemums no trenera bija apzinats. Un kas par to? Varbut jaizskata visa speele tiesnesu komisijai un jaiznalizee kur un cik daudz tika palaisti sodi garaam, kas vistiesakajaa meeraa ietekmeja speles iznakumu? Vai del slikta majinieku tiesnesa tagad ari komandai jadod disq? Nu nav viss taa kaa jus iedomajaties. Katram ir savs darbs daraams un tiesnesi nebija uzdevumu augstumos. Ja treneris nebutu no ttt un u18, tad visiem, piedodiet, butu pilnigi pie vienas vietas, ko tas mudaks tur izdarija, bet par cik vins ir seja, tad visiem šoks, tiesi tapat kaa Vejonis ar savu iedzershanu. Ja tas butu parasts mirstigais, nevienam tas nebutu aktuali
Viņš ir "seja"? Es par tādu dzirdu pirmoreiz. Man viņš ir tikai mīslis, kurš ir apgānījis sporta pamatprincipus (godīga spēle)!

  +3 [+] [-]

, 2023-03-21 06:46, pirms gada
atraktivsfans rakstīja: es neredzu neko sliktu pie siis idejas. Pameginat normalaaa kvalitatiivaa speelee ko tadu realizet, jums nesanaks, jo tur viss bus normali noorganizets. Tikai seetas machos ko tadu var dabut gatavu. Jurmalas treneris tikai pieradija to, ka speles tiesaa pilnigakie amatieri. Protams, ka nekada slava jau jurmalniekam nebus, bet es neredzu par ko man butu japarmet trenerim kaut kas. Atnemt medalas un uzlikt diskabeli ir pilnigs nonsenss, jo atkartosos velreiz, speli kontrolee sekretariits un tiesneshi. Ar ko tiesneshi domaja, kad iedeva bumbu nepareizajam cilvekam? Protams, ka video ir loti labi redzams, ka situacija nebija divdomiga un lemums no trenera bija apzinats. Un kas par to? Varbut jaizskata visa speele tiesnesu komisijai un jaiznalizee kur un cik daudz tika palaisti sodi garaam, kas vistiesakajaa meeraa ietekmeja speles iznakumu? Vai del slikta majinieku tiesnesa tagad ari komandai jadod disq? Nu nav viss taa kaa jus iedomajaties. Katram ir savs darbs daraams un tiesnesi nebija uzdevumu augstumos. Ja treneris nebutu no ttt un u18, tad visiem, piedodiet, butu pilnigi pie vienas vietas, ko tas mudaks tur izdarija, bet par cik vins ir seja, tad visiem šoks, tiesi tapat kaa Vejonis ar savu iedzershanu. Ja tas butu parasts mirstigais, nevienam tas nebutu aktuali
Sekretariāts tikai fiksē tiesneša nolēmumu. Sekretariāts nevar un nedrīkst ietekmēt tiesneša darbības. Trenera sakarā, šeit ir runa par elementāru ētiku

  +3 [+] [-]

, 2023-03-21 07:45, pirms gada
Tikai viens jautājums. KĀPĒC netiek nosaukti šīs spēles tiesneši??? Tas arī ir valsts noslēpums, ko zina tika Fabriks? Kuri ir tie mērkaķi?

  +2 [+] [-]

, 2023-03-21 07:46, pirms gada
Atradu pats. Ja var ticēt basket.lv datiem, tad āži ir Rihards Martinovskis un Māris Smildzējs.

  +2 [+] [-]

, 2023-03-21 08:04, pirms gada
Un Noviks par šo notikumu mēģinās turēt žaunu tādēļ, ka (liekas) viņš taču ir to visu sieviešu līgu preses seķretārs un tikai pēc tam sc rakstonis. Nekodīs taču ķepā, kas viņam kauliņus atmet.

  +2 [+] [-]

, 2023-03-21 08:53, pirms gada
dzabarbols rakstīja: Un Noviks par šo notikumu mēģinās turēt žaunu tādēļ, ka (liekas) viņš taču ir to visu sieviešu līgu preses seķretārs un tikai pēc tam sc rakstonis. Nekodīs taču ķepā, kas viņam kauliņus atmet.
Nu tad tas ir viņa tiešais pienākums - rakstīt par šo!

  +2 [+] [-]

, 2023-03-21 09:01, pirms gada
Pats trakākais, ka šis treneris ir arī izlases treneru korpusā. bēdīgi

  +2 [+] [-]

, 2023-03-21 09:11, pirms gada
kolhozs

  +1 [+] [-]

, 2023-03-21 09:45, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: Nu tad tas ir viņa tiešais pienākums - rakstīt par šo!
Jā, bet viņam jāstročī pozitīvie notikumi, bet augšminētās šaizes fiksi jāpaslauka zem tepiķīša un jātēlo beigtais partizānis. Viss taču ir pilnīgā kārtībā, vai ne, Māri?

     [+] [-]

, 2023-03-21 10:37, pirms gada
pieļauju, ka šis treneris visus ir iebiedējis

     [+] [-]

, 2023-03-21 12:31, pirms gada
Trenerim ir lielas problēmas. Viņš riktīgi uzmeta tiesnešu cumfti. Komandām nopietni jādomā vai piedāvāt viņam darbu.