Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals nespēj uzvarēt arī vāji spēlējošu Džokoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals nespēj uzvarēt arī vāji spēlējošu Džokoviču
Novaks Džokovičs Rafaelu Nadalu uzvarējis sešos mačos un 13 setos pēc kārtas
Foto: Sipa USA/Scanpix

Spānijas labākais tenisists Rafaels Nadals sestdien Indianvelsā sesto reizi pēc kārtas zaudēja Novakam Džokovičam (6:7(5), 2:6), kuram piekāpies arī 10 no pēdējām 11 spēlēm. Četrkārtējais sezonas pirmā "Masters 1000" sērijas turnīra uzvarētājs svētdien finālā sacentīsies ar Milošu Raoniču.

Novaks Džokovičs Indianvelsā šogad nav spēlējis pārliecinoši, ko arī pats atzinis. Sākot ar ceturtdaļfināliem, ranga līderim nav iespējas spēlēt vakarā, bet dienas mači karstumā un saulē viņam tradicionāli sagādā problēmas, kā rezultātā Serbijas izcilnieka spēle ir tālu no viņa labākā tenisa. Neskatoties uz to, finālu viņš ir sasniedzis un tajā, protams, būs liels favorīts. Vakar pusfinālā Nole bija viena punkta attālumā no zaudējuma 1. setā.

Abu superzvaigžņu 48. duelis (Džokovičs vadībā ar 25-23) sākās ar 24 sitienu garu izspēli, kurā uzvarēja Džokovičs. Tas gan mača ievadā viņam bija vienīgais spilgtais mirklis. Rafaels Nadals startēja daudz pārliecinošāk un pēc Džokovičam divām dubultkļūdām otrajā geimā ieguva agru breiku.

Džokovičs uzreiz atspēlējās, bet nepilnu desmit minūšu ilgajā (9:43) septītajā geimā neprata izmantot divas breikbumbas. Nadalam pie rezultāta 5:4 uzņemšanā bija setbumba, kura Džokovičs atspēlēja savā stilā – ar spēcīgu "forehand" sitienu labajā stūrī.

Sākot no 1. seta taibreika, Džokovičs darbojās krietni labāk nekā cīņas pirmajos 12 geimos. Tiesa, taibreikā Nadalam četri no pieciem punktiem tika ar pretiniekam kļūdām. Džokovičs 21 no mačā pieļautajām 29 nepiespiestajām kļūdām sakrāja 1. setā, bet otrajā spēlēja daudz saturīgāk un precīzāk.

Nadals 2. setā pie pretinieka serves ieguva tikai četrus punktus, bet pašam vieglu serves geimu nebija. Pašā pirmajā viņš ar labu servi atspēlēja breikbumbu, otrajā Džokovičs tika līdz "vienādi", bet turpinājumā nokārtoja divus breikus. Otrais no tiem bija mača pēdējā geimā, kurā Džokovičam vajadzēja sešas mačbumbas, lai pieliktu punktu. Trīs izniekotas ar kļūdām, bet divas Rafa pats atspēlēja.

Džokovičs kopš zaudējuma Nadalam 2014. gada "French Open" finālā spāni uzvarējis sešos mačos pēc kārtas, šajā laikā uzvarot 13 setos pēc kārtas. Un tikai divos no šiem 13 setiem Nadals spējis uzvarēt vairāk par trim geimiem! Kopš panākuma pār Džokoviču 2013. gada "US Open" finālā Rafa Nolem zaudējis 10 no 11 spēlēm. Džokovičs Indianvelsas finālā spēlēs sesto reizi (4-1).

Milošs Raoničs pirmo finālu Indianvelsā un kopumā trešo "Masters 1000" līmenī nopelnīja ar 6:3, 3:6, 6:3 uzvaru pār Davidu Gofānu. Kanādas labākais tenisists divreiz zaudēja servi, beļģim abus breikus iegūstot 2. setā. Raoniča pirmie divi "māsteru" fināli bija 2013. gadā Monreālā (2:6, 2:6 pret Nadalu) un 2014. gadā Parīzē (2:6, 3:6 pret Džokoviču). Milošs Džokovičam zaudējis visas piecas spēles, tajās spējot uzvarēt tikai vienu setu, kas notika ar taibreika palīdzību. Abu sestā tikšanās sāksies ne agrāk par 22:00. Pirms tam no 20:00 jāizspēlē sieviešu turnīra fināls.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-20 09:02, pirms 8 gadiem
Priekš Džokoviča varbūt arī vāji bet piemēram priekš Gulbja būtu iźcili.Tāpēc virsraksts pastulbs.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-20 14:43, pirms 8 gadiem
Alpaville
izcila logika tev

  -1 [+] [-]

, 2016-03-20 14:46, pirms 8 gadiem
Alpaville
ja salidzina prieksh mani, kads tad bus sniegums? dunno :O un padoma ja salidzina ar tavu sniegumu, kads tas virsrakst vispar izskatiisies

  -1 [+] [-]

, 2016-03-20 18:49, pirms 8 gadiem
Nespēju sagaidīt ,kad FEderers būs atpakaļ kortā Miami turnīrā !! Vina spēles stils un tehnika ir neatkārtojam!!