Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Trīsreiz atspēlējoties, "zaļajā" derbijā triumfē "Ak Bars"

Trīsreiz atspēlējoties, "zaļajā" derbijā triumfē "Ak Bars"
Konstantīns Baruļins
Foto: www.ak-bars.ru

Šodienas vienīgajā Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas spēlē Kazaņā tiesības spēlēt Austrumu konferences finālā ieguva mājinieki "Ak Bars", kuri sērijas septītajā spēlē bez Laura Dārziņa ierindā ar 4:3 pārspēja Ufas "Salavat Yulaev". Kazaņas klubs trīsreiz bija zaudētāju lomā, tomēr prata atspēlēties un beigās arī nosargāt uzvaru.

Mača rezultāts tika atklāts 14.minūtē, kad pēc labas Alekseja Kaigorodova iespēles pretī vārtiem ripu Konstantīna Baruļina sargātajā cietoksnī ievirzīja Brents Sopels. Kopumā pirmajā trešdaļā gan dominēja mājinieki, līdz Sopela vārtu guvumam pamatīgi pārbaudot Ufas aizsardzību un vārtsarga Iro Tarki modrību – visā periodā Kazaņa izdarīja 16 metienus pa vārtiem, Ufa atbildēja ar pieciem un 20% metienu precizitāti.

Otrajā periodā komandas sarīkoja lielisku uguņošanu – Aleksandra Stepanova noraidījumu vārtu guvumā pārvērta Zaripovs, raidot ripu tukšos vārtos pēc Alekseja Morozova spēcīga, bet atvairīta metiena. Ufa ilgi nelika gaidīt atbildi – jau pēc pusotras minūtes Jurijs Trubačovs ar šķietami vienkāršu metienu pēc ieiešanas uzbrukuma zonā pārsteidza Baruļinu – 2:1 Ufas labā. Tomēr jau pēc divām minūtēm Kazaņa izlīdzināja rezultātu, kad pēc lieliskas Zaripova piespēles gandrīz netraucēts Ufas vārtsargu pārspēju Kirils Petrovs. Abas komandas iespēlēto tempu nezaudēja, un 30.minūtē Igors Mirnovs ar atkārtotu metienu realizēja skaitlisko vairākumu un trešo reizi izvirzīja vadībā viesus. Prieki bija salīdzinoši īsi arī šoreiz – pēc četrām minūtēm Nikolajs Žerdevs ar metienu no uzbrukuma zonas vidus pārspēja Tarki.

Trešā perioda sākumā viesi izturēja mazākumu, tomēr uzbrukuma vilnis turpinājās, un spēles 43.minūtē pirmo reizi mačā vadībā izvirzījās mājinieki – pēc Artjoma Lukojanova gājiena uz vārtiem nedaudz sadūrās viņš un somu vārtsargs Tarki, bet pie nepieskatītās ripas pirmais klāt bija Aleksejs Tereščenko. Tuvojoties spēles beigām, Ufas hokejisti pārņēma iniciatīvu, tomēr veiksmīgi darbojoties Baruļinam un "Ak Bars" aizsardzībai, mājinieki nosargāja uzvaru ar 4:3. Austrumu konferences finālā Kazaņas klubs sacentīsies ar Čeļabinskas "Traktor".

KHL, 20.marts

"Ak Bars" – "Salavat Yulaev" 4:3 (0:1, 3:2, 1:0)

Vārti: 13:51 Sopels (Mirnovs, Kaigorodovs) 0:1, 21:53 Zaripovs (Morozovs, Nikuļins, vair.) 1:1, 22:57 Trubačovs (Atjušovs) 1:2, 24:49 Petrovs (Zaripovs, Medvedevs) 2:2, 29:32 Mirnovs (Zinovjevs, Koļcovs, vair.) 2:3, 33:25 Žerdevs (Zaharčuks) 3:3, 42:09 Tereščenko (Lukojanovs) 4:3.
Metieni: 36:30.
Soda minūtes: 4:6.
Vārtsargi: Konstantīns Baruļins – Iro Tarki (59:35 – tukši vārti)

Izmantotais avots:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...