Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

''Bruins'' pagarina uzvaru virkni, ''Panthers'' atspēlējas un uzvar pagarinājumā

''Bruins'' pagarina uzvaru virkni, ''Panthers'' atspēlējas un uzvar pagarinājumā
Davids Pastrņāks. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pirmdienas vakara Nacionālās hokeja līgas (NHL) agrajās spēlēs uzvaras svinēja Bostonas ''Bruins'' un Floridas ''Panthers'', attiecīgi mājās apspēlējot Otavas ''Senators'' un Anaheimas ''Ducks''.

• Visas līgas, Austrumu konferences un Atlantijas divīzijas līdervienība Bostonas ''Bruins'' savā laukumā apspēlēja vienu no konferences vājākajām komandām Otavas ''Senators'' – 3:1.

• Pirmajā trešdaļā komandas apmainījās vārtu guvumiem, bet otrajā un trešajā periodā bostoniešu rindās pa vārtiem guva Davids Pastrņāks, palīdzot lāčiem tikt pie ceturtā panākuma pēc kārtas.

• 26 gadus vecais čehu uzbrucējs guva attiecīgi 40. un 41. vārtus šajā sezonā. Ar 77 punktiem (41+36) viņš ir līgas piektais rezultatīvākais hokejists šosezon.

• ''Bruins'' 56 mačos sakrājusi 91 punktu, bet ''Senators'' ar 58 punktiem 56 spēlēs atrodas 13. pozīcijā Austrumos.

• Otrā pirmdienas vakara agrajā spēlē Floridas ''Panthers'' savā laukumā divreiz atspēlējās un pagarinājumā pārspēja Anaheimas ''Ducks'' – 4:3.

• Pēc pirmās trešdaļas viesi atradās vadībā ar 2:0, bet pēc spēlētām 40 minūtēm ''Panthers'' deficītu jau bija dzēsusi.

• Izšķirošajā trešdaļā ''Ducks'' atjaunoja vadību, bet laukuma saimnieki vēlreiz atspēlējās. Pagarinājumā uzvaru ''Panthers'' nodrošināja Kārters Verheigi.

• Floridieši atgriezās uz uzvaru takas, kamēr ''Ducks'' piedzīvoja piekto neveiksmi pēc kārtas.

• Ar 64 punktiem 60 mačos ''Panthers'' ir septītie Austrumu konferencē. ''Ducks'' ar 41 punktu ir Rietumu konferences pastarīte.


Artūrs Šilovs un Jans Kols. Foto. AFP. Scanpix
34

Šilovs fantastiski glābj, tomēr "Canucks" ceļš pretī Stenlija kausam noslēdzies

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadīta sērijas septītā spēle starp Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvēto Vankūveras "Canucks" un Edmontonas "Oilers", kuras rindās spēlē Konors Makdeivids. Pateicoties trīs gūtajiem vārtiem otrajā periodā, "Oilers" svinēja panākumu ar 3:2, bet "Canucks" sezona noslēdzās.
Riks Tokets. Foto: AP/Scanpix

''Canucks'' galvenais treneris: ''Faniem ir, par ko lepoties''

Pēc zaudējuma Stenlija kausa otrās kārtas izšķirošajā mačā pret Edmontonas ''Oilers'' vilšanos neslēpa Vankūveras ''Canucks'' pārstāvji. Lai arī vīlies, komandas galvenais treneris Riks Tokets uzsvēra, ka kluba faniem ir iemesls lepoties.
Davids Pastrņāks (#88). Foto: AP/Scanpix
5

NHL zvaigzne Pastrņāks kopā ar Zahu jau ielidojuši Čehijā un pastiprina mājiniekus

Pasaules hokeja čempionāta saimniece Čehija bija atstājusi brīvas vietas sastāvā iespējamiem pastiprinājumiem no Nacionālās hokeja līgas un šajā pēcpusdienā tādus arī sagaidīja – pēc Bostonas "Bruins" izstāšanās Stenlija kausa otrajā kārtā palīgā valstsvienībai steiguši uzbrucēji Davids Pastrņāks un Pavels Zaha.