Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Embīds par savu lielisko sezonu: "Sajūta, it kā spēle man apkārt notiktu palēninājumā"

Agris Suveizda

Embīds par savu lielisko sezonu: "Sajūta, it kā spēle man apkārt notiktu palēninājumā"
Džoels Embīds. Foto: AFP/Scanpix

Austrumu konferences līdere Filadelfijas "76ers" šonakt ar 112:105 apspēlēja Čikāgas "Bulls", bet "76ers" kamerūniešu centrs Džoels Embīds izcēlās ar rezultatīvāko spēli karjerā – 50 punkti, 17 atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles, četri bloķēti metieni, divas pārtvertas bumbas un tikai divas kļūdas.

Embīds šosezon vidēji spēlē ir guvis 30,5 punktus un līgā pacēlies uz otro vietu, atpaliekot vienīgi no Bredlija Bīla (32,8). "Sajūta, ka spēle man apkārt kļuvusi lēnāka. Manuprāt, galvenā atšķirība sniegumā iepriekšējā un šajā sezonā nav tik daudz trenēšanā, cik manis paša vēlmē dominēt katru minūti, kuru pavadu laukumā. Pagājušais gads man bija diezgan smags. Un, saprotams, ļoti palīdzējušas arī komandas veiktās pārmaiņas, uzlabojot sastāva mešanas kvalitātes."

"Taču, kā jau teicu, galvenais progresa iemesls ir manis paša velme katru vakaru dominēt gan aizsardzībā, gan uzbrukumā," turpināja Embīds, kurš īpaši uzsvēra savu plašo uzbrukuma arsenālu un ka spējis to būtiski papildināt. "Tas mani padara nenosedzamu. Ja ielenksiet mani ar spēlētājiem, es atradīšu ceļu uz soda metienu līnijas vai arī nokļūšu līdz grozam. Tas rada patīkamu satraukumu pirms izslēgšanas spēlēm, jo "play-off" ir vajadzīgs tieši tas. Īpaši, ja pret komandu spēlē 4-7 reizes un viņi izvēlēsies īpašu spēles plānu tieši pret tevi. Reizēm man nāksies mest pāri diviem aizsargiem, reizēm man būs jāpiespēlē, reizēm man būs jāuzbrūk pret diviem vai trim aizsargiem un jāizpilda tādi metieni, kurus nosegt nav iespējams, - metienu atkāpjoties vai metienu uzreiz pēc piespēles nosegt nav iespējams. Izslēgšanas spēles būs ilgs ceļš, un visi šie metieni man palīdzēs spēlēt turpmākos 10-15 gadus."

Skaties pasaules klases sporta tiešraides Go3!

Embīdu pēc spēles slavēja arī viņa komandas biedrs Tobaiess Heriss: "Bērniem stāstīšu, ka kādreiz spēlēju kopā ar Džoelu Embīdu. Kad viņi vaicās, kurš bija labākais spēlētājs, ar kuru spēlēju kopā, teikšu, ka tas bija Džoels Embīds. Tas ir gods laukumā būt kopā ar viņu." Embīds pagājušajā sezonā tika pie vidēji 23,0 punktiem un 11,6 atlēkušajām bumbām, bet šosezon viņa rēķinā ir 30,5 punkti, 11,0 atlēkušās bumbas, 3,2 rezultatīvas piespēles, 1,3 pārtvertas bumbas, 1,2 bloķēti metieni un 3,4 kļūdas. Embīds šosezon tālmetienus izpilda visprecīzāk savā karjerā (39,7%), vienlaikus tos izpildot vismazāk (vidēji spēlē 3,0).

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +1 [+] [-]

, 2021-02-20 12:39, pirms 3 gadiem
Cerams nonotraumēsies!

     [+] [-]

, 2021-02-20 14:52, pirms 3 gadiem
salming18 rakstīja: Cerams nonotraumēsies!
76ers labākais "Trust the process" picks.

     [+] [-]

, 2021-02-20 15:03, pirms 3 gadiem
Izslēgšanas spēlēs varēs atkal raudāt..