Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Sakari atvadās no "Australian Open", centrālajā mačā Ribakina pārspēj Kolinsu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Sakari atvadās no "Australian Open", centrālajā mačā Ribakina pārspēj Kolinsu
Marija Sakari. Foto: Geoff Burke / USA Today, reuters.com

Austrālijas dienvidaustrumu pilsētā Melburnā turpinās gada pirmais "Grand Slam" jeb "Australian Open" uz cietā seguma. Sieviešu turnīrā piektdien tika aizvadītas trešās kārtas spēles. Noslēgumā tika reģistrēts dienas lielākais pārsteigums - jaunās dokumentālās filmas varone Marija Sakari zaudēja rangā krietni zemāk esošajai ķīnietei.

Atgādinām, ka "Break Point" filmas varoņiem nesekmējas ar "Australian Open". Nosvītrotajiem nupat pievienojās arī Sakari.

# Piektdiena noslēdzās ar dienas lielāko pārsteigumu - Grieķijas pirmā rakete Marija Sakari (WTA 6.) zaudēja Ķīnas piektajam numuram Liņai Džu (WTA 87.) - 6:7, 6:1, 4:6.

Šī spēle beidzās neilgi pirms plkst. 2.00 sestdienas naktī pēc vietējā laika.

Trešajā setā ķīniete bija vadībā ar 3:1 un tobrīd neizmantoja trīs breikbumbas, taču grieķiete izglābās un turklāt panāca jau 3:3. Pēdējā seta izskaņā Džu salauza Sakari servi (5:4) un noturēja savējo.

Šajā mačā Džu bija labākas sekmes izspēlēs pēc otrās serves (61% pret 44), uzvarētāja pieļāva mazāk nepiespiesto kļūdu (38 pret 52) un triumfēja izšķirošajos brīžos.

# Piektdienas intriģējošākajā mačā spēkojās divas izsētās tenisistes - Kazahstānas pirmā rakete Jeļena Ribakina (WTA 25.) un ASV trešais numurs Daniela Kolinsa (WTA 11.).

Vimbldonas čempione pret pērnā gada "Australian Open" finālisti, kura šajā turnīrā jāaizstāv 1300 punkti.

Kolinsas neiespējamo misiju punktu aizstāvēšanā vēl apšaubāmāku padarīja aptītā kreisā kāja.

Savstarpējo spēļu līdzšinējā bilance bija 1-1, bet par nelielu favorīti tika uzskatīta Ribakina.

Spēle sākās amerikāniete neizdevīgā veidā - Kolinsa nenoturēja servi, bet vienai no WTA labākajām servētājām Ribakinai nebija problēmu (1:1). Kazahiete vēlreiz salauza amerikānietes servi (4:1) un pirmajā setā uzvarēja ar 6:2. Otrā seta 12. geimā Ribakina trīs reizes pēc kārtas sita neprecīzi (5:7), kaut gan pirms tam Kolinsai nebija nevienas breika iespējas. Trešā seta sākumā Ribakina triumfēja 32 sitienu izspēlē un uzvarēja arī nākamajā epizodē, salaužot Kolinsas servi - 1:0. Kazahiete izrādījās pārāka arī nākamajos trijos geimos (4:0) un uzvarēja ar 6:2.

Ribakina bija pārāka eisos (8-3), breikbumbās (4/6 pret 1/1) un arī izspēlēs.

Jaunākajā pasaules rangā Kolinsa atkāpsies no 11. uz orientējoši 38. pozīciju.

# Otrajā izsēto mačā neitrālā sportiste Viktorija Azarenka (WTA 24.) pārspēja ASV ceturto raketi Medisonu Kīzu (WTA 13.) - 1:6, 6:2, 6:1.

Uzvarētāja bija pārāka izspēlēs pēc pirmās serves (68% pret 51), breikbumbās (6/12 pret 4/7), kā arī pieļāva mazāk nepiespiesto kļūdu (18 pret 39).

# ASV otrā rakete Koko Gofa (WTA 7.) ar 6:3 un 6:2 apspēlēja ASV septīto numuru Bernardu Peru (WTA 41.) un kļuva par Aļonas Ostapenko nākamo pretinieci.



Izmantotie resursi:
ausopen.com