Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Warriors" bez Lī uzvar Ņuorleānā, "Clippers" izmoka uzvaru pār pastarīšiem

Rolands Eliņš

"Warriors" bez Lī uzvar Ņuorleānā, "Clippers" izmoka uzvaru pār pastarīšiem
Džarets Džeks (pa labi) lavierē caur "Hornets" aizsardzību
Foto:AP/Scanpix

Šonakt Nacionālajā basketbola asociācijā tika aizvadītas astoņas spēles, vienā no tām Goldensteitas „Warriors” viesos izrādījās pārāki pār Ņuorleānas „Hornets” komandu (116:112), turklāt šo spēli aizvadot bez sava līdera Deivida Lī. Savukārt Memfisas "Grizzlies" pagarinājumā pārspēja bez Luola Denga spēlējošos Čikāgas "Bulls" (85:82), bet Losandželosā "Clippers" tikai ar milzu pūlēm un sava līdera Krisa Pola palīdzību spēja spēles beigās nolauzt Vašingtonas "Wizards" (94:87).

Andris Biedriņš Goldensteitas „Warriors” spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa pirmajā ceturtdaļā, viņa vienīgo metienu bloķēja „Hornets” spēlētājs Als-Faruks Aminu un nospēlētajās piecās minūtēs ne ar ko citu Biedriņam laukumā izcelties neizdevās, pat ne izcīnīt kādu atlēkušo bumbu. Tiesa, Andrim esot laukumā, viņa komanda guva par astoņiem punktiem vairāk kā pretinieki, kas bija trešais labākais rezultāts komandā.

„Warriors” sastāvā pēc potītes savainojuma pārsteidzoši ātri bija atgriezies Stefans Karijs, savukārt treneris Marks Džeksons bija nolēmis ļaut atpūsties Deividam Lī, kurš šodien laukumā nedevās. Tiesa, viņa prombūtne neradīja tādas problēmas kādas bija radījusi Karija atrašanās uz rezervistu soliņa ielas drēbēs, un „Warriors”, par spīti neveiksmīgajai trešajai ceturtdaļai (18:32), spēja spēles beigās izcīnīt uzvaru ar rezultātu 116:112.

Savas karjeras rezultatīvāko spēli aizvadīja Klejs Tompsons, kurš guva 29 punktus (2p. 6/9, 3p. 5/7), bet vērā ņemamu palīdzību sniedza arī abi saspēles vadītāji – Karijs guva 20 punktus un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles, bet Džarets Džeks guva 25 punktus un izdarīja 12 rezultatīvas piespēles, turklāt Džeks spēles pēdējā minūtē guva septiņus bezatbildes punktus pēc kārtas, no rezultāta 108:110 panākot 115:110. Deivida Lī nespēlēšanas dēļ vairāk minūtes (30) laukumā kā ierasts pavadīja arī „Warriors” šābrīža pamatcentrs Festus Ezili, kurš guva 13 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Savukārt Ņuorleānas „Hornets” sastāvā rezultatīvākais bija Ēriks Gordons ar 23 punktiem. „Hornets” nespēja izcīnīt uzvaru, pat grozam uzbrūkot ar sezonas labāko precizitāti (57%), un sezonā kopumā pagaidām ieņem 14. vietu Rietumu konferencē. „Warriors” ar 24 uzvarām 39 spēlēs ir nostabilizējušies piektajā vietā.

"Clippers" izmoka uzvaru pār "Wizards"

„Clippers” sastāvā uz šo spēli bija atgriezies komandas līderis Kriss Pols, taču tik un tā Losandželosas šobrīd spēcīgākajai basketbola komandai nācās pamatīgi nopūlēties, lai pārspētu līgas pastarīšus Vašingtonas „Wizards” (94:87). Pols šajā spēlē guva 22 punktus un izdarīja 11 rezultatīvas piespēles, turklāt, realizējot svarīgu metienu spēles pēdējā minūtē, lika līdzjutējiem „Staples Center” arēnā atkal skandēt MVP saukļus.

„Wizards”, kuri šosezon uzvarējuši tikai divās izbraukuma spēlēs, bija iepriecināti par Džona Vola sniegumu (24 punkti), taču spēles pēdējā minūtē Vols pieļāva muļķīgu kļūdu, kad viņam, vadot bumbu pāri laukuma centra līnijai un neviena netraucētam, tika fiksēts nostaigāts.

Nospiedošs bija „Clippers” pārsvars cīņā par atlēkušajām bumbām (58:43), taču vairāku līderu ne pārāk augstā precizitāte metienos no spēles neļāva nodrošināt uzvaru ātrāk kā spēles pēdējā minūtē – Grifinam 5/18, Kroufordam 3/13, Batleram 3/9 metienos no spēles.

Savu nākamo spēli "Clippers" aizvadīs savās mājās parīt pret Goldensteitas "Warriors". Uz žurnālista jautājumu, vai "Clippers" jūtas pārliecināti par saviem spēkiem pēc iepriekšējās spēles, kurā "Warriors" tika sagrauta (115:89), galvenais treneris Vinnijs Del Negro atbildēja: "Jā, bet vai jūs atceraties, kas notika, kad mēs pēdējoreiz viesojāmies Goldensteitā?" (zaudējums ar 94:115)

Rietumu konference

V.KomandaU-V%
1.Oklahomas „Thunder”32-8.800
2.Losandželosas „Clippers”32-9.780
3.Sanantonio „Spurs”32-11.744
4.Memfisas „Grizzlies”26-13.667
5.Goldensteitas „Warriors”24-15.615
6.Denveras „Nuggets”24-18.571
14.Ņuorleānas „Hornets”13-27.325

Memfisa pieveic bez Denga spēlējošos "Bulls"

Čikāgas „Bulls” treneru kolektīvs ar Tomu Tibodo priekšgalā šajā spēlē nolēma neiesaistīt Luolu Dengu, kuram neliels savainojums un atgriešanās paredzēta jau nākošajā spēlē. Denga prombūtne un apstāklis, pēdējās spēles lieliski aizvadījušajam Karlosam Būzeram šodien bija nemitīgi jācīnās ar „Grizzlies” torņiem Rendolfu un Gasolu, lika „Bulls” meklēt jaunu uzbrukuma līderi un viņi to atrada Džimija Batlera personā, kurš guva 18 punktus (vidēji sezonā 5,4).

Batlera rezultativitāte un Zeka Rendolfa pamatlaika beigās garām aizmestais metiens ļāva spēlei turpināties pagarinājumā, kurā veiksmīgāki izrādījās „Grizzlies” basketbolisti ar Marku Gazolu priekšgalā (85:82). Gazols šajā spēlē guva 19 punktus, bet Zekam Rendolfam 13 punkti un 19 atlēkušās bumbas. Abu „Grizzlies” garo spēlētāju sniegums atsvēra pārējo komandas spēlētāju vājo sniegumu no tālmetienu līnijas, pareizāk sakot, šāda snieguma nebija vispār – „Grizzlies” aizmeta garām visus savus piecus metienus no tālās distances.

Īsumā citās spēlēs

Savu septīto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja gados jaunā Hjūstonas „Rockets” vienība, kura šodien nespēja uzvarēt savainojumu iedragāto Minesotas „Timberwolves” komandu (79:92), kuru sastāvā 21 punktu un 11 atlēkušās bumbas izcīnīja Andrejs Kiriļenko.

Izskatās, ka baumas par komandas relokāciju, ir sapurinājušas Sakramento „Kings” basketbolistus, kuri izcīnījuši uzvaras trīs spēlēs no pēdējām četrām. Šonakt viņi pārspēja Šarlotes „Bobcats”, tiesa gan, tikai pēc vienas nospēlētas minūtes ar savainojumu uz ģērbtuvēm doties bija spiests „Kings” debitants Tomass Robinsons, kura sejai tika uzliktas 10 šuves pēc sadursmes ar Ramona Sešonsa elkoni.

Uzreiz trīs nepatīkamas ziņas šodien sasniegušas Atlantas „Hawks” nometni – pirms spēles „Hawks” izplatīja paziņojumu, ka komandas aizsargu Lū Viljamsu sagaida sezonu noslēdzoša ceļa operācija, ceturtajā ceturtdaļā savainojumu guva arī saspēles vadītājs Devins Herriss un Sanantonio „Spurs” bez Tima Dankana (atpūta) un Manu Džinobili (savainojums) uzvarēja „Hawks” ar rezultātu 98:93.

19. janvāra spēļu rezultāti NBA

KomandasRezultātsRezultatīvākie
Kings-Bobcats97:93Torntons 18` Sešonss 16`
Spurs-Hawks98:93Pārkers 23` Smits 21`
Grizzlies-Bulls85:82Gazols 19` Batlers 18`
Warriors-Hornets116:112Tompsons 29` Gordons 23`
Rockets-Timberwolves79:92Hārdens 18` Kiriļenko 21`
Cavaliers-Jazz98:109Veiters 23` Fojs 20`
Bucks-Trail Blazers110:104Dženings 30` Liliards 26`
Wizards-Clippers87:94Vols 24 Pols 22`

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  +2 [+] [-]

, 2013-01-20 09:20, pirms 11 gadiem
Western konferencee nu gan prikolna..astotajaa vietaa uz doto mirkli Portlanda tad Hjuustona un Minesota un tad Lakers...Portlandai 5 zaudeejumi peec kaartas hjuustonai peec siis nakts speeles ar Minesotu jau 7L peec kaartas un Minesota paartrauca savu 5l zaudeejumu seeriju.Ja taa turpinaasies un leikers kaut bisku varees uzlabot savu speeli ta jau pat playofos var iekluut!Pretinieki izskataas taa kaa vienojusies zaudeetu!Samaksaats...!!!

  -1 [+] [-]

, 2013-01-20 09:43, pirms 11 gadiem
Nu tad beidzot normāls un pat labs tekstiņš! Ja grib, tad var?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-20 11:22, pirms 11 gadiem
Timberwolves uzvarēja Rockets! Daudzi lika uz Rockets! Laba Timberwolves uzvara!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja