Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Čempione ielaiž piecus, "Red Wings" - sešus, "Canucks" - septiņus vārtus

Čempione ielaiž piecus, "Red Wings" - sešus, "Canucks" - septiņus vārtus
Koriju Šneideru "Canucks" vārtos pēc piecām ielaistajām ripām nomainīja Roberto Luongo, kurš nespēja apturēt vieglu Tēmu Selanē metienu
Foto: AP/Scanpix

Sākusies jaunā Nacionālās hokeja līgas sezona. Pateicoties Mariāna Hosas diviem vārtiem un rezultatīvajai piespēlei, Čikāgas "Blackhawks" viesos ar 5:2 apspēlēja pašreizējo čempioni Losandželosas "Kings". Tikmēr Austrumu konferences milžu cīņās uzvaras svinēja Pitsburgas "Penguins" un Bostonas "Bruins".

Čikāgas "Blackhawks" sezonu sāka pārliecinoši, līdz 15. minūtes ievadam gūstot trīs vārtus, bet otrās trešdaļas sākumā atrodoties vadībā jau ar 4:0. Pamatus uzvarai palīdzēja ielikt slovāku uzbrucējs Mariāns Hosa, kurš piedalījās pirmajos divos vārtos: lielajā vairākumā Hosa piespēlēja Patrikam Keinam, bet pēcāk viņš pretuzbrukumā izdarīja piespēli, taču ripa pēc rikošeta no mājinieku aizsarga atrada ceļu čempionu vārtos.

"Smadzeņu satricinājuma dēļ nebiju ilgi spēlējis, tāpēc centos visu darīt vienkārši, it īpaši ievadā," pēc uzvaras atzina Hosa, kurš 50. minūtē ar plaukstas metienu guva pēdējos vārtus spēlē. Tas notika tikai 15 sekundes pēc tam, kad no vārtu priekšas izcēlās Latvijas izlases galvenā trenera Teda Nolana dēls Džordans. Savukārt pirmos "Kings" vārtus no zilās līnijas guva aizsargs Robs Skuderi, kurš pērn 82 spēlēs arī izcēlās ar vieniem vārtiem.

"Tev jāpierod pie tā, ka tiksi notriekts zemē un būs jāceļas augšā," sacīja 17 metienus atvairījušais Džonatans Kviks, kurš pērn kļuva par Stenlija kausa finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, bet tikai tagad atkopies no operācijas. Savainojuma dēļ "Kings" nevarēja palīdzēt vadošais centra uzbrucējs un izslēgšanas spēļu rezultatīvākais spēlētājs Anže Kopitars. Interesanti, ka "Kings" pērn zaudēja visās četrās dienas spēlēs.

Arī Pitsburgas "Penguins" ieguva ātru vadību un noturēja pārsvaru pret Filadelfijas "Flyers", viesos svinot panākumu ar 3:1. Astotajā minūtē uzreiz pēc Jevgeņija Malkina uzvarētā iemetiena ripu garām Iļjam Brizgalovam raidīja Džeimss Nīls, dubultojot "Penguins" pārsvaru. Otrās trešdaļas 23. sekundē "Flyers" kapteinis Klods Žirū pretuzbrukumā vienus vārtus atguva.

Mača izskaņā viņam tika fiksēta strīdīga aizmugure, kas liedza izrauties vienatnē pret "Penguins" vārtsargu Marku Andrē Flerī, kurš atvairīja 26 metienus. Tāpat divas minūtes pirms beigām mājinieki vairākumā trāpīja pa vārtu stabiņu, un 12 sekundes pirms beigām ielaida tukšos vārtos. Sanākušie 19'994 skatītāji, kas kļuva par jaunu "Flyers" regulārās sezonas rekordu, arēnu pameta sarūgtināti.

"Pilnīgi noteikti, ka Filadelfijā spēlēt ir grūti. Redzējām tieši to, ko sagaidījām – aizrautīgu pūli un smagu pretinieku," pēc uzvaras atklāja "Penguins" kapteinis Sidnijs Krosbijs. "Penguins" izdevās revanšēties par pērn piedzīvoto neveiksmi Stenlija kausa pirmajā kārtā.

Protams, ilgi gaidīto iespēju atkal izcelties ar neaizmirstamiem komentāriem garām nelaida "Flyers" vārtsargs Iļja Brizgalovs, kurš tika galā ar 24 metieniem: "Ņemot vērā, ka daži hokejisti nebija spēlējuši kopš aprīļa vai maija, mačs bija labs."

Citā Austrumu konferences milžu cīņā Bostonas "Bruins" savā laukumā ar 3:1 apspēlēja Ņujorkas "Rangers". Pēc Tima Tomasa vēlmes šosezon atpūsties un sekojošās "Bruins" diskvalifikācijas par pirmo numuru kļuvušais soms Tūka Rasks atvairīja 20 metienus. "Pagaidām tā ir cita spēle. Nezinu, vai tas man palīdzēja," viņš sacīja pēc uzvaras, komentējot komandu sniegumu.

Rezultātu 14. minūtes 14. sekundē atklāja Milans Lučičs, kurš tika pie atlēkušās ripas. "Rangers" rindās izcēlās tikai Breds Ričardss, kurš pārsteidza nosegto Rasku četras minūtes pēc tam, kad mājinieki bija dubultojuši pārsvaru. Viņam rezultatīvi piespēlēja arī jaunpienācējs Riks Nešs, taču "Rangers" vadošajiem uzbrucējiem neklājās viegli – ar viņiem galā tika par mača pirmo zvaigzni atzītais "Bruins" kapteinis Zdeno Hāra.

Jāatzīmē, ka otrajā trešdaļā tikai ar trīs sekunžu intervālu notika divi kautiņi. Vispirms mājinieks Šons Torntons pievārēja Maiku Rapu, bet pēcāk "Rangers" pārstāvis Stjū Bikels tika galā ar Gregoriju Kempbelu.

Divus vārtus gūstot Martinam Senluī un Ērikam Brūveram, Tampabejas "Lightning" savā laukumā ar 6:3 pārspēja Vašingtonas "Capitals", kuras rindās divi rezultatīvi raidījumi Džoelam Vordam. "Lightning" rindās ar vārtiem un piespēli izcēlās kapteinis Vinsents Lekavaljē, kurš aizvadīja 999. spēli NHL. Pērn 60 vārtus guvušajam Stīvenam Stemkosam divas piespēles, bet "Capitals" kapteinis un snaiperis Aleksandrs Ovečkins palika tukšā.

Sešus vārtus guva arī Sentluisas "Blues", kas ar 6:0 sagrāva Detroitas "Red Wings". Mājinieku vārtsargam Jaroslavam Halākam bija jāatvaira tikai 14 metieni. Pagājušajā sezonā viņš kopā ar Braienu Eliotu aizvadīja 15 "sausās" spēles, kas bija labākais rādītājs līgā. Debijā divus vārtus guva krievu uzbrucējs Vladimirs Tarasenko.

Lieliska debija izdevusies arī Džonatanam Haberdo, kurš ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli palīdzēja Floridas "Panthers" ceturto reizi pēc kārtas savā laukumā pieveikt Karolīnas "Hurricanes" – 5:1. Jau pirmais viņa metiens sasniedza mērķi, bet pēc 20 minūtēs mājinieki bija vadībā ar 4:0. Pirmajā trešdaļā divus vārtus vairākumā guva aizsargs Braiens Kempbels. Žozē Teodors atvairīja 41 metienu

Neatpalika arī veterāni – Jaromīrs Jāgrs ar diviem vārtiem un divām piespēlēm kaldināja Dalasas "Stars" uzvaru ar 4:3 pret Fīniksas "Coyotes". Jāgrs ir labākais vārtu guvējs, piespēlētājs un rezultatīvākais spēlētājs starp aktīvajiem hokejistiem.

Otrajā trešdaļā septiņu minūšu laikā gūstot trīs bezatbildes vārtus, sezonu ar uzvaru sākusi pastiprinājumu ieguvusī Minesotas "Wild" – 4:2 pret Kolorādo "Avalanche". Zaks Parizē pirmajā spēlē "Wild" rindās izdarīja divas piespēles, palīdzot Denijam Hītlijam divreiz realizēt vairākumu.

Tikai vienā mačā uzvarētāju neizdevās noskaidrot 60 minūtēs – Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar 3:2 pēcspēles metienos pārspēja Nešvilas "Predators". Mājinieku rindās ar rezultatīvu piespēli atzīmējās vārtsargs Peka Rinne.

Pirmos vārtus kopš 2011. gada 6. decembra guva Monreālas "Canadiens" kapteinis Braiens Džionta, bet tas nepalīdzēja savā laukumā pārspēt Toronto "Maple Leafs" - 1:2. Viesi abus vārtus guva vairākumā, divreiz rezultatīvi piespēlējot Filam Keselam.

19. sezonu Ņūdžersijas "Devils" vārtos ar uzvaru sāka Martins Brodērs, atvairot 18 metienus un palīdzot viesos ar 2:1 apspēlēt Ņujorkas "Islanders".

Septiņus vārtus mājās ielaida Vankūveras "Canucks", ar 3:7 piekāpjoties Anaheimas "Ducks", kas iepriekšējās piecas sezonas bija sākusi ar neveiksmēm. Viesu rindās izcilu spēli aizvadīja somu veterāns Tēmu Selanē, kurš divām piespēlēm pievienoja divus vārtus. Tā bija 130. spēle Selanē karjerā ar vairāk nekā vieniem vārtiem. Panākumu "Ducks" nodrošināja, otro trešdaļu uzvarot ar 4:0.

Visbeidzot Otavas "Senators" viesos ar 4:1 pārspēja Vinipegas "Jets". Vārtus guva un divas piespēles izdarīja pagājušās sezonas NHL rezultatīvākais aizsargs zviedrs Eriks Karlsons. Kaspars Daugaviņš tika atstāts rezervē.

NHL pirmās dienas kalendārs

LaiksSpēleRez.
22:00Losandželosas "Kings" - Čikāgas "Blackhawks"2:5
Vinipegas "Jets" - Otavas "Senators"1:4
Filadelfijas "Flyers" - Pitsburgas "Penguins"1:3
2:00Bostonas "Bruins" - Ņujorkas "Rangers"3:1
Monreālas "Canadiens" - Toronto "Maple Leafs"1:2
Ņujorkas "Islanders" - Ņūdžersijas "Devils"1:2
Tampabejas "Lightning" - Vašingtonas "Capitals"6:3
2:30Floridas "Panthers" - Karolīnas "Hurricanes"5:1
3:00Sentluisas "Blues" - Detroitas "Red Wings"6:0
Nešvilas "Predators" - Kolumbusas "Blue Jackets"2:3 PM
Dalasas "Stars" - Fīniksas "Coyotes"4:3
4:00Minesotas "Wid" - Kolorādo "Avalanche"4:2
5:00Vankūveras "Canucks" - Anaheimas "Ducks"3:7

Patriks Keins gūst pirmos vārtus jaunajā sezonā

Henriks Lundkvists neticami izglābj "Rangers"

Jaromīrs Jāgrs gūst 666. vārtus karjerā

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
TSN Sports News & Headlines | Score Results,...


, 2013-01-20 01:00, pirms 11 gadiem
Neviens neguļ, visi skatās hokeju!

P.S. Hossa labi iesācis sezonu!!!
Slēpts komentārs: erred
, 2013-01-20 01:06, pirms 11 gadiem
Ehh.. Flurijs nozaga Filadelfijai uzvaru.. neko darīt....
Kādi ieteikumi , ko nākamo skatīties?
, 2013-01-20 01:07, pirms 11 gadiem
Bruins vs Rangers!

Golden-Boy rakstīja: Ehh.. Flurijs nozaga Filadelfijai uzvaru.. neko darīt....
Kādi ieteikumi , ko nākamo skatīties?
, 2013-01-20 01:08, pirms 11 gadiem
alternativve rakstīja: Neviens neguļ, visi skatās hokeju!

P.S. Hossa labi iesācis sezonu!!!
Marsels?
Igors
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-20 01:09, pirms 11 gadiem
Beidzot Kārtīgs Hoķis,filadelfija gan varēja izvilkt OT.
, 2013-01-20 01:10, pirms 11 gadiem
Kur var skatīties ONLINE ? bez maksas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-20 01:10, pirms 11 gadiem
LinartsLV rakstīja: Kur var skatīties ONLINE ? bez maksas
livetv.ru
, 2013-01-20 01:10, pirms 11 gadiem
MazaisDzenātājs rakstīja: NYR vs BOS? Ka aršo mačh?
Jā, vispar.. Jāpaskatās NYR trio..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-20 01:11, pirms 11 gadiem
MazaisDzenātājs rakstīja: NYR vs BOS? Ka aršo mačh?
ej gulēt bērns!
, 2013-01-20 01:12, pirms 11 gadiem
kādam ir labas kvalitātes links uz spēlēm , skatījos kā kluči pa laukumu slido.
, 2013-01-20 01:12, pirms 11 gadiem
erred rakstīja: Marsels?
Viesu rindās ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās uzbrucējs Mariāns Hosa.
, 2013-01-20 01:14, pirms 11 gadiem
jep, neguļam)
, 2013-01-20 01:14, pirms 11 gadiem
KarstgalvisLaur4a rakstīja: Marians Hosas bra4ka lielmeistars!
Kalvem toties 11+8...!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-20 01:14, pirms 11 gadiem
02:00 jaskatās CApitals ka griež,tikko noskatījos labu spēli Senatros vs Jets. 4-1 labi paņema priekša to Jets/.
, 2013-01-20 01:16, pirms 11 gadiem
NHL meistarsacīkstes sākušās ar vienmērīgu mājnieku kapitulāciju....
, 2013-01-20 01:18, pirms 11 gadiem
Kāds skatijās ? PIT vs PHIL ?? Ļoti aizraujoša spēle bija
, 2013-01-20 01:19, pirms 11 gadiem
žēl PHI , bet nekas , prieks par to ka sids vairakkārt izbaudija lidotāju hitus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-20 01:21, pirms 11 gadiem
nevarēja saprast vai skatos 4x paātrinājumā vai KHL rāda palēlināti.
, 2013-01-20 01:21, pirms 11 gadiem
Kubiklv rakstīja: Nu šovu paskatījās kepkas, varat iet gulēt. Rīt KHL gaida.
Speciālai gaidīji,negāji gulēt,lai ieliktu komentu ? Tātad koments ielikts,vari iet gulēt nūģi,rīt kolhozā liela diena
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-20 01:22, pirms 11 gadiem
Kubiklv rakstīja: Nu šovu paskatījās kepkas, varat iet gulēt. Rīt KHL gaida.
Noteikti esi viens no tiem nelaimīgajiem, kas izgrūda entos latus abonementā un tagad jūties satriekts par komandas sliktajiem rezultātiem, nezini, kur meklēt glābiņu, tāpēc tagad te nāc apvainot īsteno hokeja līgu karali - NHL.
, 2013-01-20 01:24, pirms 11 gadiem
Es tikai zinu vienu, ka man bus riebums pret khl spelem, sākot ar šo nakti..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-20 01:27, pirms 11 gadiem
mens rakstīja: nevarēja saprast vai skatos 4x paātrinājumā vai KHL rāda palēlināti.
Tur viss atkarīgs no tā, cik Krievijas līgas galvenais fantasts Medvedevs pirms kārtējās izlielīšanās mēģinājuma ir ieņēmis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-20 01:34, pirms 11 gadiem
jureks rakstīja: Beidzot Kārtīgs Hoķis,filadelfija gan varēja izvilkt OT.
Varēja, ja nebūtu bijis Žiru noraidījums
Es jau pie Malkina noraidījuma domāju, nu viss būs tulīt OT
Beks Malenstains. Foto: Nick Wass/AP/Scanpix

"Sabres" papildinās ar uzbrucēju, pieredzējušais Heiss aizmainīts uz pingvīniem

Nacionālās hokeja līgas (NHL) maiņas darījumā Bufalo "Sabres" no Vašingtonas "Capitals" ieguvusi 26 gadus veco kreisās malas uzbrucēju Beku Malenstainu, pretī sniedzot šā gada drafta 43. izvēli.
No kreisās: Bufalo "Sabres" hokejisti Peitons Krebss, Džordans Grīnvejs un Džefs Skiners. Foto: Lindsey Wasson/AP/Scanpix
5

"Sabres" izpirks vienu no komandas pieredzējušākajiem uzbrucējiem

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" ģenerālmenedžeris Kevins Adamss izteicies, ka organizācija tuvākajā laikā plāno izpirkt tās vislabāk apmaksātā uzbrucēja Džefa Skinera līgumu.
Ēriks Mateiko. Foto: Maikls Hokinss/Sea Dogs
24

''Capitals'' trešajā raundā izvēlas Mateiko, draftē arī Vecvanagu un Uļjanski

Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta trešajā raundā Vašingtonas ''Capitals'' ar kopējo 90. numuru izraudzījusies latviešu uzbrucēju Ēriku Mateiko. Ar 134. numuru ''Canadiens'' draftēja Miku Vecvanagu, bet ar 214. numuru Anaheimas ''Ducks'' izraudzījās Darelu Uļjanski.