Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Meija, Pavlovs un Sotnieks slimnīcas bērniem dāvina galda hokeju

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Meija, Pavlovs un Sotnieks slimnīcas bērniem dāvina galda hokeju
Galda hokejs: Meija, Pavlovs, Sotnieks VS. bērni
Foto: bsf.lv

Liels bija mazo pacientu pārsteigums un prieks, ieraugot nodaļā Rīgas "Dinamo" spēlētājus kopā ar peli Minniju! Šī jaukā un neparastā kompānija - Kristaps Sotnieks, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs un Minnija - bija atnākuši ciemos uz Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļu, lai apsveiktu mazos cīnītājus Ziemassvētkos un uzdāvinātu viņiem galda hokeju!

Protams, ka dāvana bija arī kopā jāizsaiņo un jāizmēģina, par ko bērniem bija milzīgs prieks. Puiši uzspēlēja galda hokeju ar visiem, kuri bija gatavi sacensties. Viss notika kā īstā hokejā - puikas dažādos vecumos izmēģināja spēkus "uz ledus", kamēr meitenes bija skatītāju un līdzjutēju rindās. "Dinamo" puišiem bija pārsteigums redzēt, cik veikli nodaļas pacienti mācējā spēlēt, neraugoties pat uz to, ka dažs bija pieslēgts pie sistēmas.

Rīgas "Dinamo" komanda šogad ir liels atbalsts Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļai, jo jau kopš novembra ir iesaistījusies labdarības akcijā, kuras mērķis ir palīdzēt tieši šīs nodaļas bērniem. Novembrī nodaļā viesojās Dinamo Rīga spēlētājs Krišjānis Rēdlihs, kurš bērniem dāvināja kalendārus ar savu autogrāfu. Šodien bērni kalendāram pievienoja vēl trīs autogrāfus un solīja trenēties, lai nākamgad atkal varētu ar Dinamo puišiem sacensties jauniegūtā galda hokeja spēlē!

19., 22., un 24. decembrī Rīgas "Dinamo" spēļu laikā nodaļas bērni kopā ar vecākiem būs pie TV ekrāniem un turēs īkšķus par saviem draugiem! Iepriekšējā reizē – 16.novembra spēles laikā – mazie līdzjutēji palīdzēja mūsējiem izcīnīt uzvaru!

Dinamo Rīga komanda savas nākamo trīs KHL regulārā čempionāta spēļu laikā aicinās arī savus līdzjutējus iesaistīties un atbalstīt „mazos cīnītājus” Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļā! 16.novembra spēles laikā pret Ņižņikamskas Ņeftihimik komandu, kad mūsu Dinamo Rīga izcīnīja uzvaru ar rezultātu 6:4, tika saziedoti aptuveni 1600 latus!

Aicinām visus būt atsaucīgiem un iesaistīties labdarības akcijā, zvanot pa ziedojumu tālruni 90006681, un ziedojot 1 Ls, vai arī pārskaitot līdzekļus uz Bērnu slimnīcas fonda bankas kontiem: AS SEB banka: UNLALV2X, konta Nr. LV84UNLA0050012160326, A/S Swedbank : HABA LV22, konta Nr.LV02HABA0551000377020.

“Bērnu slimnīcas hematoonkoloģijas nodaļa ir vienīgā vieta Latvijā, kur tiek ārstēti bērni ar onkoloģisku saslimšanu diagnozi. Nodaļas telpas ir katastrofālā stāvoklī, pēdējo reizi remonts tajās veikts pirms vairāk nekā 13 gadiem. Atbilstoša ventilācijas sistēmas trūkuma dēļ telpas ir mitras, sienas, griesti un grīdas daudzviet klātas ar pelējumu. Turklāt, lai veiktu nepieciešamos izmeklējumus, šobrīd bērni tiek vesti uz centrālo ēku - aptuveni 100 metrus pa slimnīcas āra teritoriju, kas ir īpaši apgrūtinoši lietainā un aukstā laikā,” stāsta Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja.

Hematoonkoloģiska saslimšana ik gadu tiek diagnosticēta 40 līdz 50 bērniem visā Latvijā. Bērnu slimnīcas hematoonkoloģijas nodaļā kopumā gada laikā ārstējas aptuveni 900 pacienti. Turklāt vienas ārstēšanas epizodes ilgums stacionārā ir vidēji no viena līdz diviem mēnešiem, taču, ņemot vērā slimības specifiku, nereti nepieciešama atkārtota stacionēšanās, līdz ar to slimnīcā pavadāmais laiks var ilgt pat pus gadu un vairāk.

Izmantotie resursi:
www.bsf.lv

  +2 [+] [-]

, 2012-12-19 12:43, pirms 11 gadiem
Rīgai vērtīgs papildinājums. Šādā četriniekā Rīga turpmāk spēlēšot mazākumā - Minnija ar Soču aizsardzībā, Pavlovs ar Meiju uzbrukumā. Ābols esot sajūsmā: beidzot hokejists, kam ir pietiekami lielas ausis, lai dzirdētu un saprastu viņa hokeja gudrības!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-12-19 13:39, pirms 11 gadiem
apsveicami!!!

     [+] [-]

, 2012-12-20 08:29, pirms 11 gadiem
Ko citu darīt,ja trenēties slikums??? Apsveicam!