Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis Valensijas turnīru sāks pret Isneru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gulbis Valensijas turnīru sāks pret Isneru
Džons Isners
Foto: AFP/Scanpix

Notikusi Valensijas "ATP World Tour 500" turnīra izloze, kas Ernestam Gulbim 1. kārtā pretī devusi ASV pirmo numuru Džonu Isneru. Gulbis uzvarējis abus mačus pret Isneru.

Ernests Gulbis Valensijā līdz šim spēlējis divreiz. 2007. gadā, kad turnīrs vēl notika uz māla, ar 3:6, 1:6 zaudēts Huanam Karlosam Ferero. 2011. gadā jau telpās uz "hard" neveiksme pret Semu Kveriju – 3:6, 4:6. Pērn Gulbis spēlēja Bāzelē, kur neizgāja kvalifikāciju, jau 1. kārtā nepārvarot Rumānijas tenisista Viktora Hanesku barjeru – 3:6, 3:6.

Šoreiz Valensijas turnīrs jāsāk ar maču pret ASV labāko tenisistu Džonu Isneru, kurš reitingā atrodas 14. vietā. Gulbis uzvarējis abus mačus pret amerikāņu milzi – Isners 2008. gadā Vimbldonā pārspēts ar 7:5, 7:5, 6:7(3), 7:6(6), bet šogad Montekarlo ar 4:6, 6:2, 6:3.

Isners tradicionāli ārpus ASV spēlē slikti, taču šoreiz amerikānim ir papildus motivācija nostartēt labāk nekā ierasts. Isners vēl teorētiski var kvalificēties sezonas finālsacensībām Londonā. Gulbja un Isnera pāra uzvarētājs 2. kārtā spēlēs pret Žeremiju Šardī vai Florianu Maijeru. Gulbja pusē no izsētājiem vēl ir arī Žils Simons, Kevins Andersons un sacensību otrais numurs Tomijs Hāss.

No nākamajā nedēļā paredzētajiem diviem turnīriem (arī Bāzelē būs 500. sērijas sacensības) Spānijā ir vājāks sastāvs. Šeit ar pirmo numuru izlikts Davids Ferers, kurš, tāpat kā Ježijs Janovičs, neatrodas Gulbja sieta pusē. Tikmēr Šveicē spēlēs Rodžers Federers, Huans Martins Del Potro, Tomāšs Berdihs, Stanislass Vavrinka un vēl vairāki spēcīgi tenisisti. Starp citu, Valensijas turnīrs, cenšoties uzlabot situāciju, piedāvāja "wild card" Novakam Džokovičam, kurš to noraidīja.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-20 13:52, pirms 11 gadiem
Salīdzinoša laba izloze,Gulbis var uzvarēt daudzus!Man liekas ka Gulbis var pat tikt pusfinālā!Isneru Gulbis var paņemt!Šardī vai Majeru kas nāks otrajā kārtā Ernests arī var paņemt.Tāpatās Andersonu vai Tursunovu,vai Montanjesu vai Bautistu Agutu,kuri var nākt ceturtdaļfinālā.Gulbis var nospēlēt labi!Uz to arī cerēsim!

     [+] [-]

, 2013-10-20 14:02, pirms 11 gadiem
Gulbis pakāpsies uz ranga 24. vietu pēc šīs nedēļās.Jebkurā gadījumā pēc Valensijas Gulbim vajadzētu pakāpties uz 22.vietu,jo Kolšraibers un Melcers dažu punktu attālumā,turklāt Melceram vēl jāizstāv daudz punkti(pagājušogad pusfināls Valensijā).Južnijs un Andersons gan jau patālāk, bet arī tos Gulbis var apsteigt pēc Parīzes!Tāpatās neaizmirsīsim ka Simonam un Janovičam Parīzē jāaizstāv diezgan daudz punktu.Lai Gulbim veicas!Ranga divdesmitnieks jau gaida!