Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Talsu NSS/Krauzers" vēlreiz uzvar ar 6:2, pakāpjoties uz otro vietu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Talsu NSS/Krauzers" vēlreiz uzvar ar 6:2, pakāpjoties uz otro vietu
Jānis Ragovskis uzvarētājiem izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, foto: Māris Greidāns, FS Masters/Ulbroka

Elvi florbola virslīgā pie otrās uzvaras divās spēlēs izdevies tikt "Talsu NSS/Krauzers', kas savās mājās ar rezultātu 6:2 apspēlēja "Ķekava/RB&B". Izcīnītais panākums ļāvis komandai saglabāt otro vietu turnīra tabulā.

Turnīru abas komandas sāka ar uzvarām un šodien noteikti cerēja turpināt līdzīgā garā. Mača rezultātu cīņas devītajā minūtē atklāja laukuma saimnieki, no Jāņa Ragovska piespēles precīzi metot Adrianam Spundem. Ilgstoši tie tā arī bija vienīgie vārti cīņa, bet uzplaiksnījums notika trešdaļas izskaņā. Sākoties pēdējai minūtei, Toms Ķeirāns, kuram šī bija pirmā spēle sezonā, izmantoja mājinieku aizsarga kļūdu, lai no tuvas distances rezultātu līdzsvarotu. Taču jau praktiski nākamajā uzbrukumā netverams metiens zem vārtu pārliktņa padevās Marisam Bergmanim, kas Kurzemes komandai pārtraukumā ļāva doties ar minimālu 2:1 vadību.

Otrajā trešdaļā “Ķekava/RB&B” komandai vajadzēja vien 19 sekundes, lai rezultātu atkal līdzsvarotu, kad pēc bijušā Talsu florbolista piespēles tuvajā augšējā stūrī bumbiņu raidītu Reinis Melgailis. Piektajā perioda minūtē ar skaistu raidījumu no gaisa pie saviem pirmajiem vārtiem virslīgā tika Aldis Banders, bet 34. minūtē Matīss Jorens Švēdenbergs, nomānot vārtsargu, raidījuma bumbiņu mērķī ar nūjas neērto pusi, panākot 4:2. Tā arī noslēdzās spēles otrā trešdaļa.

Trešajā periodā Ķekavas komandas pakaļdzīšanos negatīvi ietekmēja vairāki noraidījumi. Vispirms jau perioda sākumā ar nepilnas minūtes intervālu uz noraidīto soliņu spiesti bija doties Reinis Melgailis un Toms Gredzens. Lielo skaitlisko vairākumu ar skaistu izspēli līdz metienam praktiski tukšos vārtos noslēdza Rūdolfs Niedrājs. Perioda vidū Jānim Ragovskim nesanāca piespēle partnerim, jo piespēli bloķēja viesu aizsargs. Bumbiņa gan palika pie Latvijas izlases dalībnieka, kurš, daudz nedomājot, meta bumbiņu vārtos, panākot 6:2. Viesi pieprasīja pārtraukumu, taču tas nedeva iespējas atspēlēties. Piecas minūtes pirms finālsvilpes disciplināro sodu nopelnīja Endijs Kleistrovs, kas līdz minimumam dzēsa viesu cerības uz atspēlēšanos.

Vārti vairs netika gūti un “Talsu NSS/Krauzers” otro maču uzvarēja ar identisku 6:2, turnīra tabulā pakāpjoties uz otro pozīciju. Par labāko spēlētāju uzvarētājiem atzina Linardu Putniņu, kuram viena rezultatīva piespēle, kamēr viesiem tāds gods pirmo vārtu autoram Tomam Ķeirānam.

Ķekavas komanda jau piektdien savās mājās aizvadīs nākamo maču, sacenšoties ar “Rubeni”, kamēr Talsu komanda dienu vēlāk dosies uz Valmieru, lai aizvadītu cīņu pret tabulas līderiem “FBK Valmiera”.

Elvi florbola virslīga, 19. septembris

Talsu NSS/Krauzers” – “Ķekava/RB&B” 6:2 (2:1; 2:1; 2:0)
Rezultatīvākie “Talsu NSS/Krauzers”: Adrians Spunde 2 (1+1), Jānis Ragovskis 2 (1+1), Mariss Bergmanis 1 (1+0)
Rezultatīvākie “Ķekava/RB&B” Toms Ķeirāns 1 (1+0), Reinis Melgailis 1 (1+0), Valters Kalnietis 1 (0+1)

Elvi florbola virslīga. Turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.FBK Valmiera216:76
2.Talsu NSS/Krauzers212:46
3.Ķekava/RB&B27:73
4.Rubene15:42
5.FK Kurši14:32
6.FBK SĀC/ENFRIHO14:51
7.Lielvārde/FatPipe13:41
8.Irlava/SK Slampe/Zevid14:60
9.FS Masters/Ulbroka12:60
10.Lekrings24:150