Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Čempioni dodas uz Liepāju, “Ķekava” uzņems “Rubeni”

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čempioni dodas uz Liepāju, “Ķekava” uzņems “Rubeni”
Sandis Lēvalds (#8) pašlaik ir turnīra otrs rezultatīvākais florbolists, foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā arī šovakar ieplānotas divas cīņas. Saistošs mačs solās būt Ķekavā, kur pie vietējās komandas ciemosies “Rubene”. Tikmēr valsts čempioni “FS Masters/Ulbroka” dodas uz Liepāju, lai spēkotos ar vietējiem “Kuršiem”.

“Ķekava/RB&B” – “Rubene” (pulksten 20:00 Ķekavas SN)

Ķekavas komandai priekšā otrā spēle divās dienās, turklāt jāatrod spēki, lai pēc zaudējuma Talsos spētu cīnīties par uzvaru pret ne mazāk ambiciozajiem Kocēnu “Rubene” florbolistiem. Pēc piedzīvotā zaudējuma “Ķekava/RB&B” komanda ar trim punktiem divās spēlēs atkāpusies uz ceturto pozīciju. Vienus no vārtiem 2:6 zaudējumā Talsos guva Reinis Melgailis, kurš ar 3 (1+2) punktiem pašlaik ir savas komandas rezultatīvākais florbolists. Tikmēr viens no potenciālajiem uzbrukuma līderiem Toms Ķeirāns vakar nopelnīja savu pirmo punktu šajā sezonā, izdarot rezultatīvu metienu pēc konkurentu aizsargu kļūdas.

“Rubene” tikmēr varējusi šai spēlei gatavoties teju nedēļu, jo vienīgo maču aizvadījusi pagājušajā sestdienā, kad pēcspēles metienu sērijā pieveica “FBK SĀC/ENFRIHO”. Ar vārtiem un piespēli mačā izcēlās komandas līderis Matīss Celms. Jau pēc spēles komanda uzzināja, ka divu spēļu diskvalifikācijā iedzīvojies pieredzējušais aizsargs Juris Zilberts, taču komanda šajā nedēļā spējusi arī pastiprināties, jo nokārtota starptautiskā pāreja, lai no norvēģu kluba “Harstad” dzimtenē atgrieztos bijušais Latvijas izlases aizsargs Ivo Balodis.

Mačs Ķekavas sporta namā sāksies pulksten 20:00 un šī kļūs par pirmo spēli sezonā, kurai netiks nodrošināta video tiešraide. Ķekavas komandas vadība gan atzinusi, ka strādā pie tā, lai šis trūkums tuvākajā nākotnē tiktu novērsts. Maču apkalpos tiesnešu duets Artis Ancāns un Nauris Ezerlīcis.

“FK Kurši” – “FS Masters/Ulbroka” (pulksten 20:30 Liepājas OC manēžā)

Atgriezušies virslīgā pēc divu sezonu pārtraukuma, Liepājas “Kurši” šovakar aizvadīs pirmo cīņu savās mājās, uzņemot valsts čempionus. Sezonas pirmajā mačā Lielvārdē komanda tika pie panākuma papildlaikā, kad ar trim vārtu guvumiem izcēlās Sandis Lēvalds, bet uzvaras vārti Toma Peniķa kontā. Kurzemnieki ļoti spēcīgi izskatījās brīžos, kad laukumā bija viņu vadošais piecnieks, no kura daudz kas būs atkarīgs arī sezonas turpinājumā. Vārtsargs Klaids Maļcevs pēc līdz šim aizvadītajām spēlēm ar 88.46% atvairīto metienu ir otrais labākais vārtsargs čempionātā, atpaliekot vien no Sandija Gabriela Siliņa.

Nikni par neizmantojām iespējām uzbrukumā un lielo brāķa procentu aizsardzībā uz Kurzemi dosies aktuālie valsts čempioni no Ulbrokas. Pret Talsu komandu ar vārtu guvumiem izcēlās Eduards Stūre un Rūdolfs Vilmanis, bet ierastie uzbrukuma līderi dažādu iemeslu dēļ pašlaik vai nu nav komandas pieteikumā vai arī neparādīja no sevis gaidīto sniegumu. Atgriešanās spēle Liepājā būs Rolandam Kovaļevskim, kurš savulaik pārstāvēja tieši šo vienību. Pašlaik rezultatīvā uzbrucēja rēķinā ir tikai viens punkts par rezultatīvu piespēli.

Mačs Liepājā sāksies pulksten 20:30 un cīņas video tiešraide būs vērojama Latvijas Florbola savienības Youtube kanālā un Sportacentrs.com. Spēli vadīs tiesnešu duets Mārtiņš Gross un Kaspars Šulcs.

Elvi florbola virslīga. Turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.FBK Valmiera216:76
2.Talsu NSS/Krauzers212:46
3.Lielvārde/FatPipe211:84
4.Ķekava/RB&B27:73
5.Rubene15:42
6.FK Kurši14:32
7.FBK SĀC/ENFRIHO28:131
8.Irlava/SK Slampe/Zevid14:60
9.FS Masters/Ulbroka12:60
10.Lekrings24:150

Čempionāta rezultatīvākie spēlētāji

VietaSpēlētājsKlubsSpēlesPunkti
1.Kevins ŠmitsFBK Valmiera210 (7+3)
2.Sandis LēvaldsFK Kurši13 (3+0)
3.Aivis KusiņšLielvārde/FatPipe23 (3+0)
3.Arvis KārkliņšFBK Valmiera23 (3+0)
5.Ralfs Matīss BalodisFBK Valmiera23 (2+1)
5.Oskars TūtānsLielvārde/FatPipe23 (2+1)
5.Adrians SpundeTalsu NSS/Krauzers23 (2+1)
8.Renārs Hugo BļassLielvārde/FatPipe23 (1+2)
8.Jānis RagovskisTalsu NSS/Krauzers23 (1+2)
8.Reinis MelgailisĶekava/RB&B23 (1+2)
8.Niks BlumfeldsLielvārde/FatPipe23 (1+2)