Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

“Lekrings” uzņems valmieriešus, ar savu audzēkni priekšgalā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Lekrings” uzņems valmieriešus, ar savu audzēkni priekšgalā
Cēsu "Lekrings", foto: Lauris Mihailovs, Lekrings

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar 20:00 Cēsīs tiks uzsākta otrā spēļu kārta un tajā tiksies tabulas pretpoli, neveiksmīgi sezonu sākušajiem “Lekrings” florbolistiem uzņemot “FBK Valmiera”.

“Lekrings” – “FBK Valmiera” (pulksten 20:00 Cēsu SN)
“Lekrings” šo sezonu iesākuši neveiksmīgi, 60 minūšu laikā gūstot tikai vienus vārtus, savās mājās ar rezultātu 1:5 atzīstot “Kekava/RB&B” komandas pārākumu, tādējādi nonākot turnīra tabulas pašā pakājē. Vienīgos vārtus komandas labā guva Rūdolfs Dāvis Maklers, bet komanda to spēli aizvadīja ne vien bez savainojumus ārstējošajiem Edgara Puriņa un Paula Erenbota, bet arī bez Toma Rīsmaņa un Markusa Plūduma. Cēsniekiem pēc šīs spēles ar Valmieras komandu, kuru pērn Arēnā Rīga cīņā par bronzas medaļām izdevās sagraut ar 8:1, gaidāmas četras izbraukuma spēlēs, savās mājās atgriežoties vien 11. oktobrī ar spēli pret “Rubeni”.

Krietni savādāks noskaņojums ir “FBK Valmiera” komandai, kuriem sastāvs, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, kļuvis šķietami vājāks, viesos izdevās pierādīt savu pārākumu un ar 6:4 apspēlēt “Irlava/SK Slampe/Zevid”. Turklāt mačs tika aizvadīts bez sava līdera Mārtiņa Broka. Par cīņas galveno varoni kļuva Cēsu florbola audzēknis Kevins Šmits, kurš pēc vienas sezonas pārtraukuma atgriezies valmieriešu rindās, atzīmējoties ar diviem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kas viņam pēc pirmās kārtas ļauj atrasties visa čempionāta rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī. Noteikti der izcelt faktu, ka Irlavā trīs no saviem sešiem vārtiem valmierieši guva, spēlējot skaitliskajā mazākumā. Turpretim “Lekrings” savā vienīgajā mazākumā bija spiesti meklēt bumbiņu vārtu tīkliņā.

Pērn komandas aizvadīja trīs savstarpējās spēles Elvi līgas turnīrā. Valmierieši sezonas ievadā savās mājās bija pārāki ar rezultātu 7:2, bet decembrī cēsnieki savās mājās tika pie 6:5 revanša. Trešais duelis bija jau pieminētais mačs Arēnā Rīga, cēsniekiem uzvarot ar 8:1.

Interesanti, ka abas komandas pērn spēlēja arī jaunizveidotajā Latvijas-Igaunijas apvienotajā florbola līgā, bet šajā sezonā no šī turnīra nolēmušas atteikties.

Cīņa Cēsu sporta namā sāksies pulksten 20:00 un video tiešraidē to būs iespējams vērot Latvijas Florbola savienības Youtube kanālā. Maču apkalpos tiesnešu pāris Artis Ancāns un Mārtiņš Larinovs.