Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

“Lielvārde/FatPipe” divreiz atspēlējas, tiekot pie komfortabla panākuma

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Lielvārde/FatPipe” divreiz atspēlējas, tiekot pie komfortabla panākuma
Renārs Hugo Bļass (no kreisās) atzīmējās ar pirmajiem vārtiem virslīgā, foto: Floorball.lv

Pārliecinošu uzvaru Elvi florbola virslīgā izcīnījuši “Lielvārde/FatPipe” florbolisti, kas mača ievadā divas reizes nonāca iedzinējos, kas gan netraucēja ar 8:4 pieveikt “FBK SĀC/ENFRIHO”.

Turnīru abas komandas bija sākušas ar zaudējumiem, tiesa, tiekot pie viena punkta par zaudējumu papildlaikā vai pēcspēles metienu sērijā. Mača rezultātu jau trešajā minūtē atklāja Artis Saldatenoks, kurš ar ļoti veiksmīgu metienu tuvajā apakšējā stūrī pārsteidza Raivi Puzuli. Mājiniekiem bija nepieciešamas vien divas minūtes, lai Aivis Kusiņš gūtu jau savus trešos vārtus sezonā. Perioda vidū viesi varēja vēlreiz līksmot, kad pēc stūra izspēles precīzs bija Niks Nagliņš. Tas gan izrādījās pēdējais prieka brīdis Ādažu komandai. Uzreiz pēc centra izspēles Rūdis Žukelis izskrēja pa kreiso malu un izdarīja netveramu metienu, bet nākamo 74 sekunžu laikā ar vārtu guvumu atzīmējās arī Oskars Tūtāns un Matīss Pēteris Polis, tādējādi pārtraukumā Lielvārdes komandai dodoties pie 4:2 vadības.

Otrajā trešdaļā bija nospēlētas sešas minūtes, kad vakara skaistākos vārtus guva Oskars Tūtāns, atrodoties ar muguru pret mērķi, raidīja bumbiņu sev caur kājām, tādējādi pārsteidzot viesu vārtsargu Emīlu Zīvetu. Pagāja vien 19 sekundes, kad pie pirmajiem vārtiem virslīgā tika Renārs Hugo Bļass un mājinieku pārsvars sasniedza jau četrus vārtus – 6:2. Rūdolfs Briedis izmantoja vienu laukuma saimnieku kļūdu, lai atspēlētu vienus vārtus, kas deficītu ļāva kaut nedaudz sadeldēt.

Trešajā periodā mača liktenis lielā mērā bija izšķirts, taču tas netraucēja pie sezonas pirmajiem vārtiem tikt Sandim Mihailovskim, kurš izdarīja lielisku metienu tuvajā augšējā stūrī un Nikam Blumfeldam, kurš noslēdza ātro pāreju no aizsardzības uzbrukumā. Cīņas pēdējās sekundēs ar finta metienu skaitlisko vairākumu realizēja Kristers Orlovs, tādējādi panākot 4:8, kas gan bija vājš mierinājums.

Uzvarētājiem par labāko atzina Blumfeldu, kuram vārtu guvums, divas rezultatīvas piespēles un četras soda minūtes. Viesiem tikmēr labākā spēlētāja balva kapteinim Dēvidam Osītim, kurš divas sekundes pirms mača beigām asistēja pēdējā vārtu guvumā. Tādējādi, ieskaitot pērnās sezonas izskaņu, Osītim pie punktiem izdevies tikt astoņās cīņās pēc kārtas.

Komandām nebūs daudz laika atpūtai, jo FBK SĀC/ENFRIHO sestdien savās mājās uzņems Cēsu “Lekringu”, kamēr Lielvārdes komanda dosies uz Irlavu, lai sacenstos ar vietējo “Irlava/SK Slampe/Zevid”.

Elvi florbola virslīga, 19. septembris

”Lielvārde/FatPipe” – “FBK SĀC/ENFRIHO” 8:4 (4:2; 2:1; 2:1)
Rezultatīvākie “Lielvārde/FatPipe”: Oskars Tūtāns 3 (2+1), Renārs Hugo Bļass 3 (1+2), Niks Blumfelds 3 (1+2)
Rezultatīvākie “FBK SĀC/ENFRIHO” Artis Saldatenoks 1 (1+0), Niks Nagliņš 1 (1+0), Rūdolfs Briedis 1 (1+0)

Elvi florbola virslīga. Turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.FBK Valmiera216:76
2.Talsu NSS/Krauzers212:46
3.Lielvārde/FatPipe211:84
4.Ķekava/RB&B27:73
5.Rubene15:42
6.FK Kurši14:32
7.FBK SĀC/ENFRIHO28:131
8.Irlava/SK Slampe/Zevid14:60
9.FS Masters/Ulbroka12:60
10.Lekrings24:150