Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Svitoļina spēj iegūt tikai trīs geimus pret iepriekš vienmēr uzvarēto Vondrušovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Svitoļina spēj iegūt tikai trīs geimus pret iepriekš vienmēr uzvarēto Vondrušovu
Eļina Svitoļina. Foto: Reuters/Scanpix

Divkārtējā Romas "Premier 5" turnīra čempione Eļina Svitoļina (WTA 6.) sestdien piedzīvoja pamatīgu sakāvi ceturtdaļfinālā, kur ar 3:6, 0:6 kapitulēja čehietei Marketai Vondrušovai (WTA 19.).

Romā 2017. un 2018. gadā triumfējusī Eļina Svitoļina čehu kreili bija pieveikusi visās trīs iepriekšējās cīņās, bet vienā no saviem sekmīgākajiem turnīriem Marketu Vondrušovu uzvarēt nespēja, tiekot apspēlētai ļoti pārliecinoši.

Vondrušova sekmīgi izmantoja "dropšotu" taktiku un sakrāja par 16 tīri uzvarētām izspēlēm vairāk (25:9), kā arī atspēlēja visas deviņas breikbumbas. Pirmās sešas bija čehietes pirmajos divos serves geimos – pa trim pirmajā un trešajā geimā. Svitoļina pēc tam zaudēja savu servi un atgūties nespēja.

Vondrušovai trešā Top 10 uzvara, abas iepriekšējās gūstot pret otro numuru Simonu Halepu, kuru viņa pērn pieveica gan Indianvelsā (6:2, 3:6, 6:2), gan Romā (2:6, 7:5, 6:3).

Garbinje Mugurusa (WTA 17.) ar 3:6, 6:3, 6:4 pieveica Viktoriju Azarenku (WTA 14.), revanšējoties viņai par zaudējumu šajā turnīrā pagājušajā sezonā. Azarenka pērn 3. kārtas mačā tika pie uzvaras ar rezultātu 6:4, 3:1, kad Mugurusa pilnu maču nenospēlēja kājas savainojuma dēļ.

Interesanti, ka tā bija otrā izstāšanās abu savstarpējos mačos pagājušajā gadā – Azarenka arī kājas savainojuma dēļ divus mēnešus agrāk pārtrauca Monterejas "International" finālu, kurā Mugurusai uzvara ar 6:1, 3:1.

Azarenka šonedēļ Romā ieradās pēc "US Open" fināla un šonedēļ guva trīs uzvaras, bet, spēlējot bez brīvdienām, ceturtajā mačā pietrūka enerģijas intensīvai trīs setu cīņai pret uzstājīgo Mugurusu. Azarenka 2. setā divreiz nenosargāja breika pārsvaru (1:0, 2:1), abos gadījumos zaudējot jau nākamajā serves geimā.

Baltkrieviete pēdējā setā atspēlēja breiku (1:3) un astotajā geimā ieguva breikbumbu, kuru Mugurusa atvairīja ar jaudīgu diagonālo "forehand" sitienu, drīz panākot neizšķirtu 4:4. Mugurusai tūlīt "sausais" breiks, pēc tam izservējot maču. Kopš brīža, kad Azarenka astotajā geimā ieguva breikbumbu, Mugurusa uzvarēja 10 izspēlēs pēc kārtas un pabeidza ar 11-2 punktu sēriju.

"Internazionali BNL d'Italia", WTA "Premier 5" turnīrs Romā uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Simona Halep – Yulia Putintseva6:2 2:0 RET
(2) Karolina Pliskova – (11) Elise Mertens6:3 3:6 6:0
(12) Marketa Vondrousova – (4) Elina Svitolina6:3 6:0
(9) Garbine Muguruza – Victoria Azarenka3:6 6:3 6:4