Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbim bezcerīgs otrais sets un sakāve Sanktpēterburgā

Rolands Eliņš

Gulbim bezcerīgs otrais sets un sakāve Sanktpēterburgā
Ernests Gulbis
Foto: PA Wire/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Sanktpēterburgas ATP turnīra pamatsacensību pirmajā kārtā ar 3:6 un 0:6 piekāpās Lielbritānijas septītajai raketei Liamam Broudijam.

Gan Ernests Gulbis (ATP rangā 212. vietā), gan Liams Broudijs (rangā 242. vietā) pamatturnīrā iekļuva pēc divu kvalifikācijas kārtu pārvarēšanās un šodien aizvadīja trešo spēli trīs dienās. Daudz pārliecinošāk tajā darbojās Broudijs, kamēr Gulbim tā arī neizdevās nostabilizēt savu pirmo servi, kā arī tika pieļautas vairākas paviršības kļūdas.

Pirmajā setā izšķirošais bija sestais geims, kurā Broudijs ieguva divas breikbumbas un otro arī izmantoja, pārņemot vadību ar 4:2. Gulbis pats pie breikbumbas šajā setā (un pēc tam arī spēlē kopumā) netika, lai gan spēja atspēlēt divas setbumbas. Trešo vairs nē, un Broudijs uzvarēja ar 6:3.

Otrajā setā Gulbim spēle vairs galīgi negāja no rokas. Viņam sanāca pāris ļoti spēcīgas serves, taču kļūdas bija daudz biežākas. Gulbis, rezultātam kļūstot arvien sliktākam, sāka spēlēt arvien riskantāk un arī bezrūpīgāk. Pirmajā geimā viņš atspēlēja divas breikbumbas, trešajā vēl vienu, bet saspringtajā piektajā geimā pat veselas trīs, aizvadot ļoti ilgu geimu, kurā neprata pielikt punktu arī sev parocīgās situācijās. Visās šajās trīs reizēs Broudijs tika pie breika, kamēr savās servēs viņš Gulbim neatstāja nekādus variantus, setā uzvarot ar 6:0.

Gulbim šis bija septītais zaudējums sezonas 13 ATP pamatsacensību līmeņa spēlēs, kamēr viņa pretinieks, kurš aizvadīja savu tikai septīto spēli šādā līmenī vispār karjerā, guvis pirmo uzvaru ārpus Vimbldonas. Broudijs pēcspēles intervijā gan ļoti atzinīgi izteicās par Ernestu, sakot, ka latvietis ir lielisks spēlētājs, kurš šobrīd nav labākajā formā, turklāt arī rezultāts 6:3 un 6:0, Broudijaprāt, ir nedaudz mānīgs, jo uzvaru viņš guvis grūtākā ceļā.

Statistika

KategorijaGulbisBroudijs
Eisi
Dubultkļūdas
Pirmās serves %52%84%
Uzvarētas pirmās serves67%73%
Uzvarētas otrās serves32%86%
Breikbumbas0/04/11
Punkti3759

  +4 [+] [-]

, 2017-09-19 16:13, pirms 7 gadiem
Par vēlu atjēdzos un redzēju tikai mačbumbu. Laikam labi, ka tā!

  +1 [+] [-]

, 2017-09-19 16:14, pirms 7 gadiem
tas bija cits Gulbis

  +5 [+] [-]

, 2017-09-19 16:16, pirms 7 gadiem
Tādu vienaldzību no profesionāla sportista sen nebiju redzējis. Varbūt steidzās skatīties mammas jauno seriālu, nez... Sen nebiju Gulbi redzējis darbībā, izskatās, ka ilgi vēl negribēšu.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-19 16:17, pirms 7 gadiem
... tik stulbi, stulbi kvēl, ka jāsit vēl...

(Pērkons. Balāde. Par tenisu.)

  -1 [+] [-]

, 2017-09-19 16:18, pirms 7 gadiem
bye bye

     [+] [-]

, 2017-09-19 16:20, pirms 7 gadiem
Dimžēl Ernests neko nespēja (vai šodien negribēja) likt pretī Liama kustīgumam un tehniskai spēlei! Atkal nekā!

  +5 [+] [-]

, 2017-09-19 16:26, pirms 7 gadiem
Redzēju otro setu. Ko var teikt? Kaudze ar nepiespiestajām kļūdām, tai skaitā arī vienkāršās situācijās (to arī komentētajs atzīmēja). Serve - slikta. Baidoties kļūdīties - sitieni vāji un pretieniekm ērti. Tāpēc pretinieks daudz kam spēja tikt klāt. Savukārt Ernests bija ļoti mazkustīgs. Principā nebija izredžu. Nav skaidrs kāpēc bukiji bija likuši uz Ernestu...

 +14 [+] [-]

, 2017-09-19 16:26, pirms 7 gadiem
Labi čelendžer turnīru kapļi arī agrāk Gulbi ir rakuši apskaužami regulāri. Konkrētais ir ļoti labi saservējis (izcils pirmās serves procents) un neko nedāvināja. Iespējams Gulbim kāda mikro trauma turpina traucēt labi servēt. Lai Ernests uzvarētu vispār ir jāsakrīt diezgan daudziem apstākļiem. Bet tādēļ nav vērts cepties. Ja nenometīs tenisu, gan jau vēl kādreiz uzspīdēs kādā turnīrā. Pārējie LV džeki pat future turnīros neko parādīt nevar, tādēļ nenoliekam Ernestu. Tā pat ir labākais ciemā un ir paspīdējis arī pasaules līmenī.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-19 16:27, pirms 7 gadiem
ahahahahahahaha

     [+] [-]

, 2017-09-19 16:31, pirms 7 gadiem
Pēc ATP spēlētāja profila Brodijam šogad ir 1 zaudējums un nevienas uzvaras.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-19 16:34, pirms 7 gadiem
Fabis rakstīja: Pēc ATP spēlētāja profila Brodijam šogad ir 1 zaudējums un nevienas uzvaras.
gana daudz uzvaru šim ir čelendžeros

  +6 [+] [-]

, 2017-09-19 16:45, pirms 7 gadiem
Vispār pat daudzi rangā neesoši spēlētāji var atsevišķā mačā uzveikt Gulbja līmeņa špīlerus. Tie kas visu mūžu ir trenējušies arī, ja kādu iemeslu dēļ karjera nav izdevusies tā pat atsevišķu spēli var nospēlēt ļoti kvalitatīvi. Šis konķrētais ir ar tīri labu bilanci tajos pašos čelendžeros, kur nemaz nav tik zems līmenis. ATP punktu skaitīšanas sistēmas dēļ vienkārši ir ļoti grūti aizkaplēties līdz elitei, bet nav nemaz tik milzīga starpība meistarība, ja nerunājam par top 10-15 džekiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-09-19 17:36, pirms 7 gadiem
84% WOWOWOWOW! Reti kurš ārpus 50nieka tam spētu pretoties uz šī seguma

     [+] [-]

, 2017-09-19 18:23, pirms 7 gadiem
apsveicu-man patik vina spele-biezak putnin spele...

     [+] [-]

, 2017-09-19 18:34, pirms 7 gadiem
wly away my Swan...citreiz liekas, ka jau laicigi Gulbja komandai ir rezervetas biljetes, ka nemaz neplano taalaak turniraa ciniities...ka atliek tik pabriiniities, ka pekshni tik bezcerigi var nospelet...lai gan, protams, uzwarot turniraa ar uzwiju wisu atpelnitu...diemzjeel atkal zemaaka ranga shpiilerim bija lielaa diena...

  +4 [+] [-]

, 2017-09-19 19:01, pirms 7 gadiem
rīts rakstīja: Labi čelendžer turnīru kapļi arī agrāk Gulbi ir rakuši apskaužami regulāri. Konkrētais ir ļoti labi saservējis (izcils pirmās serves procents) un neko nedāvināja. Iespējams Gulbim kāda mikro trauma turpina traucēt labi servēt. Lai Ernests uzvarētu vispār ir jāsakrīt diezgan daudziem apstākļiem. Bet tādēļ nav vērts cepties. Ja nenometīs tenisu, gan jau vēl kādreiz uzspīdēs kādā turnīrā. Pārējie LV džeki pat future turnīros neko parādīt nevar, tādēļ nenoliekam Ernestu. Tā pat ir labākais ciemā un ir paspīdējis arī pasaules līmenī.
Interesanta loģika - to, kurš kādreiz spīdēja, bet zemu krita, kritizēt nedrīkst. Vai tas nozīmē, ka mūsu pārējos Future džekus drīkstam zākāt, cik uziet? Es teiktu, ka tieši to, kurš kādreiz bija ļoti labs, bet kkādu iemeslu dēļ vairs nav, lai gan par vecu nekādi nenosauksi, ir tas kritizējamais. Un nē, traumas ir tikai daļa no problēmas. Viņa rakstura un attieksmes trūkumi visiem ir labi zināmi jau sen un vnm ir spēlējuši lomu viņa rezultātos, jo talants ir lielāks, nekā sasniegumi. Salīdziniet viņu ar KP, kurš ir etalons visiem censoņiem, jauniem un veciem. Sorry, bet tikai tāpēc, ka Gulbis ir bijis vienīgais krutais LV tenisists, negrasos viņu saudzēt.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-19 19:28, pirms 7 gadiem
Mixes rakstīja: Interesanta loģika - to, kurš kādreiz spīdēja, bet zemu krita, kritizēt nedrīkst. Vai tas nozīmē, ka mūsu pārējos Future džekus drīkstam zākāt, cik uziet? Es teiktu, ka tieši to, kurš kādreiz bija ļoti labs, bet kkādu iemeslu dēļ vairs nav, lai gan par vecu nekādi nenosauksi, ir tas kritizējamais. Un nē, traumas ir tikai daļa no problēmas. Viņa rakstura un attieksmes trūkumi visiem ir labi zināmi jau sen un vnm ir spēlējuši lomu viņa rezultātos, jo talants ir lielāks, nekā sasniegumi. Salīdziniet viņu ar KP, kurš ir etalons visiem censoņiem, jauniem un veciem. Sorry, bet tikai tāpēc, ka Gulbis ir bijis vienīgais krutais LV tenisists, negrasos viņu saudzēt.
Drīzāk piekritīšu Tavam viedoklim. Vēl jau ir arī dzirdēts viedoklis, ka Ernestam, dēļ fācīša biezā maka, kāposts nekad nav bijis pirmajā vietā. Bet tas nav mazs stimuls un disciplinētājs. Mēs protams novērtējam Ernesta devumu Latvijas tenisam un Latvijas sportam kopumā. Tas nav mazs. Bet tas nav iemesls, lai atturētos no kritikas. Tomēr katrs ir tāds kāds ir, un ne tuvu ne visiem var būt tāda darba kultūra un attieksme kā KP. Viņš vispār ir ūnikums, vēl jo vairāk savā vecumā.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-19 19:39, pirms 7 gadiem
berimors rakstīja: Drīzāk piekritīšu Tavam viedoklim. Vēl jau ir arī dzirdēts viedoklis, ka Ernestam, dēļ fācīša biezā maka, kāposts nekad nav bijis pirmajā vietā. Bet tas nav mazs stimuls un disciplinētājs. Mēs protams novērtējam Ernesta devumu Latvijas tenisam un Latvijas sportam kopumā. Tas nav mazs. Bet tas nav iemesls, lai atturētos no kritikas. Tomēr katrs ir tāds kāds ir, un ne tuvu ne visiem var būt tāda darba kultūra un attieksme kā KP. Viņš vispār ir ūnikums, vēl jo vairāk savā vecumā.
Tieši tā. Ja reiz sportists ir sasniedzis augstumus, pie tam būdams jauns, ne tikai viņam, bet arī faniem viņš pie šī standarta būtu jātur. Bet, spriežot pēc plusiem tam komentāriem, daudzi domā tieši pretēji - ja reiz esi kko sasniedzis sportā, kurā neviens cits no mūsējiem neko nav izdarījis, tad esi nopelnījis imunitāti pret kritiku. Vārdos pat nevaru izteikt, cik muļķīga ir tāda ''loģika''. Pie tam Gulbja gadījumā pamats kritikai ir pamatīgs.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-19 20:30, pirms 7 gadiem
Es nerunāju par kritizēšanu, ja kāds tiešām redzēja pašu spēli un saskatīja attieksmes problēmas, tad kritizējiet, ja no tā paliek vieglāk Un arī pārējos future līmeņa džekus netaisos kritizēt. Vairums no jums nevar pat iedomāties, cik darba ir jāieliek, lai tiktu pat LV amatieru top 100 tenisā vai galda tenisā. Protams, tas ir pilnīgs sētas līmenis, bet absolūtajam vairumam komentētāju nesasniedzama virsotne. Un arī viņu spēles ir diezgan skatāmas, rezēm pat skatāmāks kā profiem, jo zemāks jaudas dēļ ir garākas un azartiskākas izspēles. Es par to, ka no kritikas kritikas pēc nav lielas jēgas. Ja kāds no jums būtu Ernestam autoritāte jūs varētu privāti viņam ko ieteikt bet anonīmi un pārsvarā visai klišejiski izgāzt dusmas portālos ir bezjēdzīgi. Tikai un vienīgi viedoklis.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-19 20:33, pirms 7 gadiem
Kāda jēga šamo kritizēt?
Viņš kādam kaut ko atņēmis? Neiedevis??
Kaut kādi standarti? Eu, beidziet!

Lai pats domā, vai karjera ir izdevusies, vai neizdevusies. Tak viņa paša darīšana! Arī attiecībā par to, ko darīt tālāk - joprojām turpināt (un sevi pazemot, kļūstot par vieglu "medījumu" tenisa jaunuļiem - tieši tāpat, kā pats savulaik tīņa gados izpākstoja Robredo, Bleiku un citus), vai tomēr klausīt veselajam saprātam un mest mieru.

Fani un to gaidas?
Teikšu kā vecs vīrs tā - cilvēka paša ieksējā nepiepildītība liek kaut ko gaidīt no ārējās pasaules, tai skaitā sportista sasniegumu veidā. Iekšēji piepildīts cilvēks neko negaida. Viņam pašam viss ir. Un paradokss - tas nekādi nav saistīts ar maka biezumu. Otrs paradokss - tieši maka biezums veidojas proporcionāli tam, "kas iekšās".

  -3 [+] [-]

, 2017-09-19 20:35, pirms 7 gadiem
berimors rakstīja: Redzēju otro setu. Ko var teikt? Kaudze ar nepiespiestajām kļūdām, tai skaitā arī vienkāršās situācijās (to arī komentētajs atzīmēja). Serve - slikta. Baidoties kļūdīties - sitieni vāji un pretieniekm ērti. Tāpēc pretinieks daudz kam spēja tikt klāt. Savukārt Ernests bija ļoti mazkustīgs. Principā nebija izredžu. Nav skaidrs kāpēc bukiji bija likuši uz Ernestu...
Uzmini uz ko Ernests lika.

     [+] [-]

, 2017-09-19 21:29, pirms 7 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Kāda jēga šamo kritizēt?
Viņš kādam kaut ko atņēmis? Neiedevis??
Kaut kādi standarti? Eu, beidziet!

Lai pats domā, vai karjera ir izdevusies, vai neizdevusies. Tak viņa paša darīšana! Arī attiecībā par to, ko darīt tālāk - joprojām turpināt (un sevi pazemot, kļūstot par vieglu "medījumu" tenisa jaunuļiem - tieši tāpat, kā pats savulaik tīņa gados izpākstoja Robredo, Bleiku un citus), vai tomēr klausīt veselajam saprātam un mest mieru.

Fani un to gaidas?
Teikšu kā vecs vīrs tā - cilvēka paša ieksējā nepiepildītība liek kaut ko gaidīt no ārējās pasaules, tai skaitā sportista sasniegumu veidā. Iekšēji piepildīts cilvēks neko negaida. Viņam pašam viss ir. Un paradokss - tas nekādi nav saistīts ar maka biezumu. Otrs paradokss - tieši maka biezums veidojas proporcionāli tam, "kas iekšās".
Ak, šitie filozofi. Kāda jēga jēgai? Cilvēki grib izteikt savu viedokli, tas arī viss, un viņiem ir visas tiesības to darīt.

Visi kaut ko gaida no citiem. Parādi man perfekti apmierinātu cilvēku un es viņu nosaukšu par meli. Šitos murgus pataupi apgarotu filozofu saietiem. Es kā Latvijas sportistu fans gaidu un ceru uz viņu sasniegumiem, sevišķi jau tiem, kas reiz jau ir sasnieguši kādas virsotnes. Sauc mani par iekšēji tukšu un nelaimīgu, bet man šķiet tikai normāli, ka pēc top 10 sasniegšanas es varu gaidīt kaut ko krietni labāku, nekā kritienu par pāris simt vietām.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-19 22:03, pirms 7 gadiem
Mixes rakstīja: Ak, šitie filozofi. Kāda jēga jēgai? Cilvēki grib izteikt savu viedokli, tas arī viss, un viņiem ir visas tiesības to darīt.

Visi kaut ko gaida no citiem. Parādi man perfekti apmierinātu cilvēku un es viņu nosaukšu par meli. Šitos murgus pataupi apgarotu filozofu saietiem. Es kā Latvijas sportistu fans gaidu un ceru uz viņu sasniegumiem, sevišķi jau tiem, kas reiz jau ir sasnieguši kādas virsotnes. Sauc mani par iekšēji tukšu un nelaimīgu, bet man šķiet tikai normāli, ka pēc top 10 sasniegšanas es varu gaidīt kaut ko krietni labāku, nekā kritienu par pāris simt vietām.
Redzi, nu!
Es jau arī tikai izteicu viedokli. Arī padalījos ar pieredzi. Un tikai. Bet tu, nabadziņš, sacepies. Turklāt drusku smieklīgi

Kālab man tevi par kaut ko jāsauc?? Tak tava darīšana, kāds tu esi. Un tava darīšana, kā tu kuru kad nosauksi.

Vēl ieteikums - nerunā visu vārdā! Ir slimīga augstprātība uzskatīt, ka zini, ko dara vai nedara tevis piesauktie "visi".

     [+] [-]

, 2017-09-19 22:22, pirms 7 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Redzi, nu!
Es jau arī tikai izteicu viedokli. Arī padalījos ar pieredzi. Un tikai. Bet tu, nabadziņš, sacepies. Turklāt drusku smieklīgi

Kālab man tevi par kaut ko jāsauc?? Tak tava darīšana, kāds tu esi. Un tava darīšana, kā tu kuru kad nosauksi.

Vēl ieteikums - nerunā visu vārdā! Ir slimīga augstprātība uzskatīt, ka zini, ko dara vai nedara tevis piesauktie "visi".
Un es tavu viedokli kritizēju

Man likās ir pašsaprotami, ka visi vēlas ko vairāk, sagaida vairāk. Kaut vai savas valsts izaugsmi. Kāds sociopāts ir tik pašapmierināts, lai nevēlētos neko vairāk, jo redz, viņam viss ir kārtībā? Kāds egoisms!

     [+] [-]

, 2017-09-19 22:38, pirms 7 gadiem
Mixes rakstīja: Un es tavu viedokli kritizēju

Man likās ir pašsaprotami, ka visi vēlas ko vairāk, sagaida vairāk. Kaut vai savas valsts izaugsmi. Kāds sociopāts ir tik pašapmierināts, lai nevēlētos neko vairāk, jo redz, viņam viss ir kārtībā? Kāds egoisms!
Tas nav egoisms. Tā ir sevis mīlēšana. Kad pieaugsi, sapratīsi kardinālo atšķirību starp šīm divām cilvēka iezīmēm.

Tev "likās", saki? Ja liekas, tad taču var sāpīgi sasisties, ne?

Tev līdzīgi "likās", ka top10 sasniegušajam nevajadzētu degradēt profesionālo karjeru līdz Future līmenim. Un nu tu esi "sāpīgi sasities", kad tas ir noticis.

Pašsaprotami ir redzēt pasauli caur saviem redzokļiem. Un tikpat pašsaprotami ir tas, ka citi redz pasauli caur savējiem. Slimīgā augstprātība ir uzskatīt, ka visi citi redz tieši tā, kā redzi tu. Elementāri kā lāpsta!

     [+] [-]

, 2017-09-19 22:44, pirms 7 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Tas nav egoisms. Tā ir sevis mīlēšana. Kad pieaugsi, sapratīsi kardinālo atšķirību starp šīm divām cilvēka iezīmēm.

Tev "likās", saki? Ja liekas, tad taču var sāpīgi sasisties, ne?

Tev līdzīgi "likās", ka top10 sasniegušajam nevajadzētu degradēt profesionālo karjeru līdz Future līmenim. Un nu tu esi "sāpīgi sasities", kad tas ir noticis.

Pašsaprotami ir redzēt pasauli caur saviem redzokļiem. Un tikpat pašsaprotami ir tas, ka citi redz pasauli caur savējiem. Slimīgā augstprātība ir uzskatīt, ka visi citi redz tieši tā, kā redzi tu. Elementāri kā lāpsta!
Un cilvēks, kas sevi mīl, neko negaida no citiem? Kas tas par sviestu?

Man likās, ka GAIDĪT, ka jaunizcepts top10 čalis nenokritīs tik zemu, ir normāli. Varbūt gribi to apšaubīt? Varbūt tas ir normāli, tā nokrist, kā teiksi. Es tomēr augstākās domās biju par Gulbi, bet man pateica, ka nav ko viņu kritizēt. Diezgan muļķīgs iebildums.

Vari to saukt par augstprātību, bet, ja tu neko negaidi no citiem, tad tiešām mums te nav ko runāt. Kaut elementāru pieklājību no kasiera, mīļumu no suņa, foršu pasēdēšanu uz poda... Visi kaut ko gaida, nevis pašapmierinātībā noskatās uz pasauli! Ir jāiet ārstēties, ja ir savādāk.

     [+] [-]

, 2017-09-19 22:59, pirms 7 gadiem
Mixes rakstīja: Un cilvēks, kas sevi mīl, neko negaida no citiem? Kas tas par sviestu?

Man likās, ka GAIDĪT, ka jaunizcepts top10 čalis nenokritīs tik zemu, ir normāli. Varbūt gribi to apšaubīt? Varbūt tas ir normāli, tā nokrist, kā teiksi. Es tomēr augstākās domās biju par Gulbi, bet man pateica, ka nav ko viņu kritizēt. Diezgan muļķīgs iebildums.

Vari to saukt par augstprātību, bet, ja tu neko negaidi no citiem, tad tiešām mums te nav ko runāt. Kaut elementāru pieklājību no kasiera, mīļumu no suņa, foršu pasēdēšanu uz poda... Visi kaut ko gaida, nevis pašapmierinātībā noskatās uz pasauli! Ir jāiet ārstēties, ja ir savādāk.
Kad pieaugsi, varbūt atcerēsies šo sarunu.
Ja nepieaugsi, arī OK, tava darīšana.
Ar labunakti!

  -1 [+] [-]

, 2017-09-20 01:15, pirms 7 gadiem
arys16:16
Tādu vienaldzību no profesionāla sportista sen nebiju redzējis. Varbūt steidzās skatīties mammas jauno seriālu, nez... Sen nebiju Gulbi redzējis darbībā, izskatās, ka ilgi vēl negribēšu.

110% piekrītu...

  -2 [+] [-]

, 2017-09-20 07:20, pirms 7 gadiem
Visu savas karjeras laiku vairāk vai mazāk viņš demonstrējis absolūtu gribasspēka trūkumu.Labākajos gados viņa pietika uz pāris mēnešiem. Šobrīd vairāk par pāris spēlēm nesanāk. Te atkal pietika tikai kvalifikācijai.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-20 10:43, pirms 7 gadiem
Otro setu Gulbis nospēlēja vienkārši briesmīgi. Bet!Varbūt čalis nejutās vesels, gadās taču katram!