Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Riga" neiesit, ielaiž divas "pendeles" un izstājas no Čempionu līgas

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Riga" neiesit, ielaiž divas "pendeles" un izstājas no Čempionu līgas
Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

"Riga" futbolisti Čempionu līgas pirmajā kvalifikācijas kārtā viesos nopelnīja divus 11 metru soda sitienus un ar 0:2 piekāpās Telavivas "Maccabi", izstājoties no prestižākā Eiropas klubu turnīra.

Lielajā, bet tukšajā stadionā, kurā gan skaļi tika atskaņotas fanu dziesmas, spēle sākās ar nelielu mājinieku pārsvaru, tomēr visai piesardzīgā manierē. Pirmais mēģinājums uzsist pa vārtiem nāca no rīdziniekiem, taču Vjačeslavs Šarpars no tālas distances sita krietni garām. Pāris minūtes vēlāk mājinieki beidzot tika līdz “Riga” soda laukumam, drīz pēc tam arī sekoja šāviens gar Roberta Ozola sargātajiem vārtiem, bet daudz interesantāks bija Kulē Mbomba reids uz sāncenšu vārtiem, kas beidzās ar stūra sitienu. Stūris gan ne ar ko bīstamu nebeidzās.

20. minūtē vēlreiz panervozēt nācās mājinieku aizsargiem, kuriem izdevās bloķēt Antonija Černomordija sitienu. Pēc stūra pie iespējas uzsist tika Herdi Prenga, bet albānim neizdevās kā nākas trāpīt pa bumbu un tā lidoja garām vārtiem. Mājinieki atbildēja ar Nika Blekmena sitiena no distances, kas nesanāca ne pārāk spēcīgs, ne precīzs, toties pāris minūtes vēlāk spēlēt jau nācās Ozolam. Nospēlēja kā nākas.

Īsā laikā divas reizes cīņā ar mājinieku aizsargu rīdzinieki krita soda laukumā, bet horvātu tiesnesis Igors Pajačs noteikumu pārkāpumu ne vienā no epizodēm nesaskatīja. 33. minūtē “Maccabi” bija tuvu tam, lai sodītu viesus par aizraušanos uzbrukumā. Ātra pāreja uzbrukumā beidzās ar centrējumu soda laukumā un Blekmena sitienu ar galvu, pēc kura bumbu atvairīja vārtu stabs. Tikai minūti vēlāk bumba pēc sitiena no soda laukuma robežas trāpīja arī pa vārtu pārliktni. Ticamākais, ka ne vienā, ne otrā epizodē Ozols nebūtu glābējs.

“Maccabi” savu uzbrukumu vilni turpināja ar vēl vienu sitienu vārtu rāmī, bet šoreiz rīdzinieki bumbas lidojumu kolektīvām pūlēm bloķēja. Puslaika beigas aizritēja mazāk vētraini, tiesa pēdējā minūtē pagrūstījās Gerrero un Rugins, par to saņemot brīdinājumus. Vārtu guvumu pirmajās 45 minūtēs nebija, toties jau otrā puslaika sākumā rezultātam bija jābūt atklātam. Soda laukumā pavisam aizmirsts bija uz maiņu tikko nākušais Dans Bitons, bet pēc viņa sitiena bumbu atvairīja Ozols.

Pirmo sešu minūšu laikā Ozolam vēl divas reizes bija jāiesaistās spēlē, ko viņš arī teicami darīja, kamēr “Riga” pat īsti neaizkavējās sāncenšu laukuma pusē. “Maccabi” spiediens turpinājās un 57. minūtē beidzās ar pendeli – Rugins, mēģinot izsist bumbu, trāpīja pa Rikanu kāju un nogāza sāncensi soda laukumā… 11 metru soda sitienu teicami izpildīja Blekmens, atklājot mača rezultātu. “Riga” drīz vien tika pie stūra sitiena, pēc brīža no asa leņķa uzšāva Paničs, bet vārtu rāmī bumba nelidoja.

69. minūtē tas beidzot izdevās, taču pēc Brizolas sitienu bumbu viegli ķēra Daniels. Rīdzinieki, protams, gāja uz priekšu, centās diezgan augstu sagaidīt sāncenšu un piespiest viņiem kļūdīties, kas gan īsti nesanāca. Pēc vārtu zaudējuma Oļegs Kononovs veica trīs maiņas, atsvaidzinot uzbrukumu un arī mainot to, jo malā tika saukts arī slaidais Mbombo. 72. minūtē vēlreiz mājinieki šāva pa pārliktni un atlika vien gaidīt, vai senais ticējums par šādiem sitieniem piepildīsies arī Telavivā.

75. minūtē netālu no soda laukumā un tieši pretī vārtiem tika nogāzts Blekmens, bet labo standartsituāciju mājinieki izniekoja, bumbu sitot sieniņā. Neko labu ar soda sitienu paveikt nespēja arī rīdzinieki, tomēr labā ziņa bija, ka “Riga” sāncenšu soda laukuma salīdzinošā tuvumā pie tāda tika. Laika gan atlika arvien mazāk, tāpēc uz priekšu bija jāiet arvien aktīvāk. To izmantoja mājinieki, meklējot iespējas pretuzbrukumiem un pēc viena no tiem kārtējo reizi glābt vajadzēja Ozolam.

Tikai minūti vēlāk Ozolam vajadzēja stāties pretī vēl vienai pendelei un vēlreiz pārāks izrādījās Blekmens – 88. minūtē rezultāts kļuva 0:2… Jau kompensācijas laikā rīdzinieki uzkūra nelielu ugunsgrēku mājinieku soda laukumā, bet pie teju tukša stūra līdz bumba neaizstiepās Brizola, bet citu iespēju iesist “Riga” nebija. Tas nozīmēja, ka tālāk Čempionu līgā cīnīsies “Maccabi”, bet rīdziniekiem būs jāpārslēdzas uz Eiropas līgu.

Maccabi – Riga 2:0 (0:0)
Vārti: Blekmens 58’ no 11m, 88’ no 11m
Maccabi: Daniels, Jeni, Tibi, Kandils, Saborics, Rikans, Perecs (Šehters 84’), Glazers, Almongs (Ben Haims 82’), Gerrero (D. Bitons 46’), Blekmens
Riga: Ozols, Fjodorovs, Prenga, Černomordijs, Rugins, Paničs, Šarpars, Hora (Dariu 71’), Brizola, Steniu (Nkololo 62'), Mbombo (Rožers 59’)
Brīdinājumi: Gerrado, Kandils; Rugins, Černomordijs, Prenga
Galvenais tiesnesis: Igors Pajačs (Horvātija)

1 2 3 75 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2020-08-19 21:55, pirms 4 gadiem
bez variantiem, rezultāts būtu vēl graujošāks, ja maccabi nesistu pa stabiem

  +5 [+] [-]

, 2020-08-19 21:55, pirms 4 gadiem
Nekas, varbut nakamgad ebreji pieradija, cik siika un bezspeciga patiesiba ir Virsliiga, bez variantiem, bez degsmes. Tur bez 3 stabiem un Ozola labas speles bija jabut 5-0...paveicas zaudet tikai ar 2 vartiem
Slēpts komentārs: RAGNARS

     [+] [-]

, 2020-08-19 21:59, pirms 4 gadiem
Pirmā bija tīrākā pendele, bet par otro varētu padiskutēt.
Tomēr jāatzīst, ka izraēļi pelnīti uzvarēja, jo ja ne vārtu konstrukcija un Ozols, tad rezultāts varēja būt pat ļoti neglīts. Rīdzinieki pat nevienu reālu vārtu momentu neizveidoja.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-19 21:59, pirms 4 gadiem
Skumji... labākā epizode Rīgai, kad divi bezcerīgi un ļoti jēli centās simulēt!!

  +2 [+] [-]

, 2020-08-19 22:01, pirms 4 gadiem
Tur nebija variantu
Kaķis ar pelīti spēlējās...
Nu labi gaidām grupu turnīru Eiro kausos...
Ja nē, tad nākošezon šis klubs tix likvidēts...

  +5 [+] [-]

, 2020-08-19 22:02, pirms 4 gadiem
Šī spēle pilnībā pierādīja, cik pareizs bija lēmums par leģionāru limita maiņu... Jo tieši tāds taču bija mērķis - konkurētspējas paaugstināšana starptautiskā arēnā kubu līmenī.

  +3 [+] [-]

, 2020-08-19 22:03, pirms 4 gadiem
Rigai pietrūka Dinārs ar bungām.

  +6 [+] [-]

, 2020-08-19 22:03, pirms 4 gadiem
Milzīga vilšanās. Bez variantiem, lai gan Maccabi ir tālu no optimālā sastāva un bez spēļu ritma

  +3 [+] [-]

, 2020-08-19 22:05, pirms 4 gadiem
25min turējāmies, bet pēc tam bija smagi
tiesneši nebija neitrāli, žīdi nedaudz tomēr meistarīgāki
rezultāts likumsakarīgs

  -4 [+] [-]

, 2020-08-19 22:05, pirms 4 gadiem
fkscd rakstīja: Milzīga vilšanās. Bez variantiem, lai gan Maccabi ir tālu no optimālā sastāva un bez spēļu ritma
Nevar būt?
Te taču bija/ir viens kadrs, kurš visu bija smalki izanalizējis, un teica, ka FC Riga variantu vesels vezums būšot.

  +3 [+] [-]

, 2020-08-19 22:06, pirms 4 gadiem
Īstenībā es pat esmu pārsteigts, cik vāja izskatījās Riga. Pirmkārt, tās bija bailes no pretinieka. Otrkārt, spēles organizācijas trūkums

  +3 [+] [-]

, 2020-08-19 22:08, pirms 4 gadiem
Maccabi neko īpašu nerādīja. Bet Riga bija šausmīgi vāja

  +3 [+] [-]

, 2020-08-19 22:09, pirms 4 gadiem
Vilšanās ir. To nu nenoslēpt.
Liekas, ka ar Debelko būtu bijis labāk. Būtu kam bumbas atmest.

3 konstrukcijas... ko tur komentēt 🤦‍♂️
Sitienu atbloķēšana burvīga 🤦‍♂️
5atā netiek galā ar klupdamu krizdamu pretinieku 🤭

  +3 [+] [-]

, 2020-08-19 22:11, pirms 4 gadiem
fkscd rakstīja: Īstenībā es pat esmu pārsteigts, cik vāja izskatījās Riga. Pirmkārt, tās bija bailes no pretinieka. Otrkārt, spēles organizācijas trūkums
Varēja novērot, ka sākumā bailes nebija. Tad bija arī tie reidi pretinieka soda laukumā, ar diviem kritieniem tur...
Tālāk... pirmie lielie caurumi aizsardzībā... pārliecības zudums par aizmuguri... pirmais paguruma vilnis no aptuveni 35.min un tad... viss pa diedziņu... nepārliecība arī piezagās, jā. To tiešām varēja redzēt.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-19 22:14, pirms 4 gadiem
Riga izskatījās pēc Andoras vai Velsas amatieru komandas. Tā ir ļoti liela viela pārdomām, kāpēc Riga ar solīdu budžetu un labu spēļu ritmu vietējā čempionātā bija tik vāja pret Maccabi, kura ir tālu no savu spēju maksimuma

  +6 [+] [-]

, 2020-08-19 22:14, pirms 4 gadiem
Nozelojams sniegums. Baigie karali Latvija, ka izbrauc arpus valsts ta redzams kadi amatieri vini ir.

  +3 [+] [-]

, 2020-08-19 22:16, pirms 4 gadiem
Maccabi ļāva paspēlēt ar bumbu sākumā, bet Riga nemaz tā īsti nezināja,ko darīt ar bumbu

  +2 [+] [-]

, 2020-08-19 22:16, pirms 4 gadiem
Kāds brīnums, ka vienu no pendelēm nopelnīja Prenga. Tikpat slikts spēlētājs cik cilvēks. Nu jā, spēlēt Čempionu līgā jau nav tas pats, kas provocēt citus spēlētājus pēc uzvarētas spēles (atceramies Ventspils gadījumu). Cerams, ka šis klauns ātri pazudīs no Latvijas.

  +6 [+] [-]

, 2020-08-19 22:16, pirms 4 gadiem
Diemžēl statistika nemelo,jo līdz šim Latvijas klubiem pret Izraēlas variantu nav.Tomēr tik bezzobainu Riga FC spēli es negaidīju.Būtībā neviens bīstams moments,ja neskaita kompensācijas laikā pie rezultāta 0:2 saasinajumu pie mājinieku vārtiem.Sūduva izlīda pret Floru uz pendeļiem,tā kā Maccabi būs iespēja revanšēties par pērnā gada negaidīto zaudējumu.Igauņu sastāvā neviens leģionārs!

  +3 [+] [-]

, 2020-08-19 22:19, pirms 4 gadiem
Vilties var līdzīgā spēlē! Šeit nolika fakta priekšā, bez variantiem! Labi, ka vēl EL varēs ķēmoties...

  -1 [+] [-]

, 2020-08-19 22:19, pirms 4 gadiem
Diemžēl, bet pilnībā pelnīts un bezcerīgs zaudējums. Negaidīju, ka RFS būs tik švaka. Tā arī padomāju, ka Namejs pēc šīs spēles būs pirmajās rindās starp komentētājiem, pareizi domāju.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-19 22:19, pirms 4 gadiem
Un vispār Rigas kļūda ir milzīgā sastāva rotācija. Jo vietējā čempionātā uz meistarības rēķina tas dod rezultātu. Bet Eirokausos prasās iespēlēts sastāvs. Bet pārlieku lielās rotācijas neļauj noslīpēt pamatsastāvu.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-19 22:19, pirms 4 gadiem
Tas bija lakmusa papīrs....
Cikstipriirmūsuvadoshie klubi
🌽🍾🌽

  +1 [+] [-]

, 2020-08-19 22:20, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Diemžēl statistika nemelo,jo līdz šim Latvijas klubiem pret Izraēlas variantu nav.Tomēr tik bezzobainu Riga FC spēli es negaidīju.Būtībā neviens bīstams moments,ja neskaita kompensācijas laikā pie rezultāta 0:2 saasinajumu pie mājinieku vārtiem.Sūduva izlīda pret Floru uz pendeļiem,tā kā Maccabi būs iespēja revanšēties par pērnā gada negaidīto zaudējumu.Igauņu sastāvā neviens leģionārs!
Ja Flahscore nemelo, tad Šabala realizēja pēcspēles 11nieku.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-19 22:20, pirms 4 gadiem
fkscd rakstīja: Riga izskatījās pēc Andoras vai Velsas amatieru komandas. Tā ir ļoti liela viela pārdomām, kāpēc Riga ar solīdu budžetu un labu spēļu ritmu vietējā čempionātā bija tik vāja pret Maccabi, kura ir tālu no savu spēju maksimuma
Labi, te nu gan vairs nevar piekrist 🤭
Vienīgā "Andoriski amatieriskā" tizlošanās bija aizsardzībā. Piemēram, epizodēs, kur vienam pat ebrejam ļauj klupt, gāzeleties un šā kā tā uzsist no vārtu priekšas. Tā normālas komandas neļauj darīt jā. Treneris pat amatieros dos pa muti ģērbtuvē 😁

Bet piespēļu kultūra nav gan kā Velsas Rhyl piemēram.

Vnk... viss kopā negājā nu nepavisam šovakar.
Un ar šadu aizsardzību jā... ne jau tikai mums pie tv ekrāna sāk palikt bail par katru pretinieku reidu, ja ir šādi caurumi pamanīti. Spēlētājiem notiek tas pats. Tie ir cilvēki 🤭

  -1 [+] [-]

, 2020-08-19 22:21, pirms 4 gadiem
🤩🤩🤩🤩🤩🍷

  -1 [+] [-]

, 2020-08-19 22:23, pirms 4 gadiem
Ja 90 minūšu laikā neizveido nevienu momentu, Riga nav ne ar ko labāka pret Velsas amatieriem

  +2 [+] [-]

, 2020-08-19 22:25, pirms 4 gadiem
fkscd rakstīja: Ja 90 minūšu laikā neizveido nevienu momentu, Riga nav ne ar ko labāka pret Velsas amatieriem
Nerunā šitādas muļķības 😁
Uzliek Maccabi pret Chelsea... kas jau reiz bija... arī dabūsi Velsas amatierus.
Mērogs ir jautājums. Nevis katrs zaudētājs uzreiz par pastnieku saucams 😁

  +3 [+] [-]

, 2020-08-19 22:25, pirms 4 gadiem
Visas līnijas bija nožēlojamas. Vienīgi Ozols vilka

  +2 [+] [-]

, 2020-08-19 22:26, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Diemžēl, bet pilnībā pelnīts un bezcerīgs zaudējums. Negaidīju, ka RFS būs tik švaka. Tā arī padomāju, ka Namejs pēc šīs spēles būs pirmajās rindās starp komentētājiem, pareizi domāju.
RFS arī spēlēja šodien?

     [+] [-]

, 2020-08-19 22:28, pirms 4 gadiem
NorchaN rakstīja: RFS arī spēlēja šodien?
Pārrakstījos!

  +2 [+] [-]

, 2020-08-19 22:28, pirms 4 gadiem
Maccabi šobrīd nav optimālais Maccabi. Un pret šādu Maccabi šādi nospēlēt ir amatierisms. Velsa nebūtu sliktāka par Rigu šodien, jo vēl sliktāk nospēlēt būtu grūti

  -2 [+] [-]

, 2020-08-19 22:28, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Diemžēl, bet pilnībā pelnīts un bezcerīgs zaudējums. Negaidīju, ka RFS būs tik švaka. Tā arī padomāju, ka Namejs pēc šīs spēles būs pirmajās rindās starp komentētājiem, pareizi domāju.
Man patīk, ka tu par mani domā un uztraucies.
Vienīgi ceru, ka tev ir normāla orientācija?

  +4 [+] [-]

, 2020-08-19 22:30, pirms 4 gadiem
Eirolīgā ,cik sapratu,jāuzvar trīs kārtas ,lai tiktu grupas turnīrā un tas ir grūtāk izdarāms,nekā to varēja čempionlīgā.Pie tam ar zemiem klubu reitingiem pretī noteikti dabūs pat spēcīõgāku klubu nekā Maccabi.Domāju RFS un Valmierai jau tagad ķieģelis nolikts ceļā.Par Ventspili neko nevar zināt.Agrāk Moldāvijas piekto klubu būtu jāapspēlē uz vienas kājas.Kā būs tagad,nezinu?Tā kā,tikai labākajā gadījumā divi klubi varēs gaidīt izlozi Eirolīgas turnīram Riga un Ventspils.Viens labums no ātrās izlidošanas ir.Netiks sačakarēts virslīgas kalendārs.Tagad Riga FC, lai patrenējās pret Mettu
1 2 3 75 komentāri