Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

MLB zvaigzne Trauts piekrīt spēlēt ASV izlasē

Juris Miņins
Juris Miņins

MLB zvaigzne Trauts piekrīt spēlēt ASV izlasē
Maiks Trauts, Foto:USA Today/Scanpix

Augstāk beisbola līgu (MLB) zvaigzne Maiks Trauts ir devis piekrišanu savai spēlēšanai ASV izlases sastāvā 2023. gada Pasaules beisbola klasikā, kļūstot par pirmo ASV beisbolistu, kurš pievienojies izlasei.

ASV beisbola federācija šodien ir paziņojusi pirmo spēlētāju, kurš piekritis pārstāvēt valsti 2023. gada Pasaules beisbola klasikā. Par to ir kļuvis trīskārtējais Amerikas līgas vērtīgākais spēlētājs Maiks Trauts, kurš pārstāv Losandželosas "Angels" vienību. Tāpat ir zināms, ka Trauts būs ASV izlases kapteinis. Iepriekš Trauts nekad nebija pārstāvējis savu valsti starptautiskos turnīros.

Jāsaka, ka šis paziņojums ir diezgan skaļš, ņemot vērā to, ka Maiku Trautu mēdz saukt par mūsdienu beisbola izcilāko spēlētāju. Tas varētu arī būt signāls pārējiem spēlētājiem, lai apdomātu pievienošanos ASV beisbola izlasei nākošgad ieplānotajā turnīrā.

Maiks Trauts bez trim Amerikas līgas MVP tituliem savas karjeras laikā ir arī 10 reizes ticis atzīts par "All-Stars" līmenim derīgu spēlētāju, bijis Amerikas līgas labākais debitants, kā arī ticis pie virknes citu balvu. Šobrīd gan ārējā laukuma spēlētājs ir ievietots savainoto spēlētāju sarakstā.

Pasaules beisbola klasika, jeb "World baseball classic" (WBC) ir starptautiskā beisbola svarīgākais turnīrs (analogs pasaules kausiem citos sporta veidos), jo tajā piedalās visas planētas vadošās izlases, kuras pārstāv arī daudzi MLB spēlētāji. Tiesa, kopš 2017. gada izlases šādā formātā nav spēlējušas, jo Covid-19 pandēmijas dēļ šiem mači tika atcelti.

2023. gada turnīrs, kurš sāksies 8. martā, tiks aizvadīts pēc jaunā formāta, kurš no iepriekšējās četrās reizēs redzētā atšķirsies ar komandu skaitu. Ierasto 16 vienību vietā par titulu cīnīsies 20 pasaules labākās beisbola izlases. 16 izlases jau ir zināmas, bet vēl četras tiks noskaidrotas kvalifikācijas turnīros, kas norisināsies šajā rudenī.

ASV izlase ir šī turnīra aktuālie čempioni, taču pie titula viņi spēja tikt vien ar ceturto piegājienu, jo trīs pirmajās WBC izspēlēs amerikāņi augstāk par ceturto vietu nespēja tikt. Tāpat ir jāatgādina, ka ASV beisbolisti 2021. gadā nespēja izcīnīt zeltu vasaras olimpiskajās spēlēs, finālā piekāpjoties Japānai. Tas, iespējams, ir iemesls kāpēc 2023. gada Pasaules beisbola klasikai beisbola dzimtenes pārstāvji gatavojas īpaši nopietni.

Izmantotie resursi:
https://www.thescore.com/

     [+] [-]

, 2022-09-19 10:09, pirms 2 gadiem
Vai varētu kaut kad sagaidīt kādu MLB rakstu sportacentrs.com lapā? Šī sezona ir diezgan leģendāra - Judge skriešana pēc HR rekorda, Šohei pārcilvēka sezona un abu cīņa par MVP. Īstā sezona, lai popularizētu MLB.