Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

ASV iesit jau 20. sekundē un pieveic Kanādu, pirmā vieta grupā arī Meksikai

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

ASV iesit jau 20. sekundē un pieveic Kanādu, pirmā vieta grupā arī Meksikai
ASV izlases futbolisti Kellins Akosta (Nr. 23) un Šakels Mūrs (Nr. 20) svin vārtu guvumu. Foto: Denny Medley/USA Today Sports/Scanpix

Pirmo vietu CONCACAF Zelta kausa B apakšgrupā, pateicoties vārtu guvumam spēles 20. sekundē, ieguva mājiniece ASV, kas ar 1:0 pārspēja Kanādas futbolistus. Savukārt A grupā pirmo vietu izcīnīja Meksika, kas izšķirošajā cīņā ar 1:0 salauza Salvadoru.

Amerikāņi principiālo dueli Kanzassitijā pret ziemeļu kaimiņiem kanādiešiem iesāka ļoti apņēmīgi, uzreiz dodoties uz priekšu un veidojot bīstamu uzbrukumu, kas pēc Sebastjana Legleta piespēles no kreisā sāna noslēdzās ar Spānijas kluba "Tenerife" aizsarga Šakela Mūra raidījumu pustukšos vārtos - 1:0.

Turpinājumā ASV bija iespēja dubultot pārsvaru, tomēr Derilam Daikam sitiens no labas pozīcijas neizdevās. Otro puslaiku aktīvāk sāka Kanāda, izveidojot vairākus vārtu gūšanas momentus, tomēr neviens no tiem netika realizēts, kanādiešu spiedienam cīņas otrajā pusē augļus nenesot.

Trešo pozīciju B grupā izcīnīja Haiti, kas ar 2:1 uzvarēja Francijas aizjūras departamentu Martiniku. Izšķirošos vārtus Haiti labā 61. minūtē guva Rikardo Adē. Zīmīgi, ka Martinikas izlase spēles beigās nokļuva divu vīru mazākumā.

A grupā cīņā par pirmo vietu Meksika vienu no saviem daudzajiem momentiem izmantoja 26. minūtē, kad salvadoriešu cietoksni iekaroja Luiss Rodrigess. Tikmēr trešo pozīciju grupā nosargāja Trinidāda un Tobāgo, spēkojoties neizšķirti 0:0 pret Gvatemalu, kas sākotnēji finālturnīram nemaz nekvalificējās, iekļūstot tajā tikai Kirasao izlases izstāšanās dēļ.

Zelta kauss - A un B grupas

VKomandaVārtiPVKomandaVārtiP
1.Meksika4:071.ASV8:19
2.Salvadora4:162.Kanāda8:36
3.Trinidāda un Tobāgo1:323.Haiti3:63
4.Gvatemala1:614.Martinika3:120

Izmantotie resursi:
https://www.concacaf.com/gold-cup/