Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Hondurasa piecu vārtu drāmā sarūgtina Panamu, Katara grauj ar 4:0

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Hondurasa piecu vārtu drāmā sarūgtina Panamu, Katara grauj ar 4:0
Hondurasas izlases futbolists Aleksandrs Lopess. Foto: AFP/Scanpix

Ceļazīmi uz CONCACAF Zelta kausa izcīņas ceturtdaļfinālu šonakt ieguva Hondurasas izlase, kas atspēlējās un ar 3:2 ASV pilsētā Hjūstonā pieveica Panamas futbolistus. Savukārt turnīra debitante Katara ar 4:0 sakāva D grupas pastarīti Grenādu.

Ātri iniciatīvu pārņēmušie hondurasieši veica spiedienu uz Panamas vārtiem, izceļoties jau desmitajā minūtē, tomēr pēc VAR video atkārtojuma caurskates tika noteikts, ka Romela Kioto vārtu guvumu nevar skaitīt, jo uzbrukuma laikā Hondurasas futbolists nospēlējis ar roku. Pēc 12 minūtēm gan Kioto vēlreiz iekaroja Panamas cietoksni, šoreiz vārtiem tiekot gūtiem legāli.

Pēc jaudīga sākuma Hondurasa nedaudz piebremzēja, dārgi par to samaksājot - panamieši nopelnīja iespēju izpildīt 11 metru soda sitienu, ko 32. minūtē realizēja Ēriks Deiviss (1:1). Puslaika izskaņā spiedienu uz sāncenšu vārtiem veica jau Panama, Sezaram Janisam kompensācijas laikā izmantojot teicamu komandas biedra piespēli no sāna un pilnīgi netraucēti raidot bumbu tukšos vārtos - 2:1 Panamas labā.

Otrā puslaika sākumā hondurasieši izturēja kritisku periodu, kad Panamai bija iespējas dubultot pārsvaru. Hondurasas prettrieciens pēcāk bija ļoti efektīvs - laika posmā no 61. līdz 65. minūtei hondurasiešiem gūstot divus skaistus vārtus pēc kārtas. Sākumā 2:2 ar spēcīgu šāvienu vārtu labajā apakšējā stūrī panāca Aleksandrs Lopess, bet vienā no nākamajiem uzbrukumiem pirmo vārtu guvējs Kioto izmantoja filigrānu Kevina Alvaresa tālo piespēli, izraujoties vienatnē pret Panamas vārtsargu un iesitot uzvaras vārtus - 3:2 Hondurasas labā.

Apakšgrupas otrajā spēlē milzīgs pārsvars piederēja 2022. gada FIFA Pasaules kausa saimniecei Katarai, kas visu nokārtoja jau līdz 46. minūtei, šajā laikā gūstot visus četrus vārtus. Pa reizei ar rezultatīviem sitieniem atzīmējās Abdulazizs Hatims, Akrams Afifs, Mohameds Muntari un Ali Almoezs.

Pēdējā spēļu kārtā Katara spēkosies pret Hondurasu, kamēr Panama lūkos pēc iespējas pārliecinošāk pieveikt Grenādu. Iekļūšanai ceturtdaļfinālā Katarai (Panamas uzvaras ar trīs vai mazāk vārtu starpību gadījumā) teorētiski derētu arī minimāls zaudējums.

Zelta kauss - D grupa

VKomandaVārtiP
1.Hondurasa7:26
2.Katara7:34
3.Panama5:61
4.Grenāda0:80

Izmantotie resursi:
https://www.concacaf.com/gold-cup/