Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Par Eiropas U20 zeltu cīnīsies Spānija un Serbija

Rolands Eliņš

Par Eiropas U20 zeltu cīnīsies Spānija un Serbija
Spānijas izlase
Foto: FIBA/Ciamillo-Castoria/Castoria

Par Eiropas U20 čempionu titulu rīt sacentīsies Spānijas un Serbijas izlases, kuras šodien apspēlēja attiecīgi Franciju un Turciju.

Spānijas U20 basketbolisti pusfinālu bija sasnieguši devīto reizi pēc kārtas un iepriekšējos astoņos čempionātos bija pratuši vienmēr tikt pie medaļām. Tā notiks arī šoreiz, jo pusfināla spēlē pret Franciju tika izcīnīta uzvara 70:61.

Spānija jau pašā sākumā izvirzījās vadībā un iekrāja arī 18 punktu pārsvaru, taču spēles beigas ne tuvu neizvērtās mierīgas, un franči pievilka līdz mīnus trīs. Atlikušajās četrās minūtēs spāņi gan izturēja un svinēja iekļūšanu finālā otro gadu pēc kārtas. Jāpiemin, ka arī sieviešu U20 čempionātā Spānija iekļuva finālā un uzvarēja tajā. Ar 18 punktiem izcēlās Alberto Abalde, "Joventut" pārstāvis, kamēr Huančo Ernangomess sameta 17 punktus.

Spānija finālā mērosies spēkiem ar Serbijas izlasi, tādējādi atkārtojot 2007. gada finālmaču. Serbi savā pusfinālā visai pārliecinoši pārspēja Turcijas valstsvienību (81:58). 21 punktu guva aizsargs Marko Guduričs, kurš trāpīja četrus tālmetienus, bet desmit punktu robežu sasniedza vēl četri citi Serbijas spēlētāji.

Serbi pagājušajā gadā ieņēma trešo vietu, taču tā viņiem bija pirmā medaļa pēc saviem trim zeltiem pēc kārtas 2006.-2008. gadā un pirms diviem gadiem vispār palika tikai 13. vietā. Pēdējo reizi par U20 Eiropa čempioni Serbija tika kronētā finālturnīrā, kuru uzņēma Rīga.

Finālmačs un pārējās spēles par vietām tiks aizvadītas rīt. Fināla sākums paredzēts 22:00 pēc Latvijas laika. Jāatgādina, ka Latvijas izlase rīt ar Čehiju cīnīsies par piekto vietu.

Izmantotie resursi:
FIBA Europe

  +3 [+] [-]

, 2015-07-19 08:31, pirms 9 gadiem
man jau liekas, ka Latvijas izlase par piekto vietu cīnīsies ar čehiem, bet nu sportacentram labāk zināms

  -1 [+] [-]

, 2015-07-19 10:09, pirms 9 gadiem
Nu tas, ka turki necīnīsies par zeltu bija skaidrs jau turku spēlē pret Latviju - tik švaki spēlējot nevar izcīnīt zeltu.