Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Almagro izslēdz čempionu Monako, Foņīni sakauj finālistu Hāsu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Almagro izslēdz čempionu Monako, Foņīni sakauj finālistu Hāsu
Federiko Delbonis
Foto: AP/Scanpix

Piektdien Hamburgas "ATP World Tour 500" turnīrs beidzās abiem pagājušā gada finālistiem – čempions Huans Monako trīs setos ar 6:4, 0:6, 3:6 zaudēja Nikolasam Almagro, bet finālists Tomijs Hāss otro nedēļu pēc kārtas kapitulēja Fabio Foņīni – 2:6, 4:6.

Nikolass Almagro arī pērn Hamburgā tikās ar Huanu Monako, toreiz abiem sacenšoties pusfināla stadijā. Almagro pirms 12 mēnešiem trešajā setā izlaida 4:2 pārsvaru, vairs neuzvarot nevienā geimā. Šoreiz kārta pārsvaru nenosargāt bija argentīnietim.

Arī šodien uzvarētāju noskaidroja trīs setos, izšķirošo ar breiku trešajā geimā pēc apvedošā sitiena sāka Monako. Pagājušā gada čempionam drīz bija 3:1 pārsvars. Agresīvi spēlējošais Almagro pārslēdza ātrumus un uzvarēja piecus geimus pēc kārtas, mačā svinot uzvaru ar 4:6, 6:0, 6:3. Viss gan tik vienkārši Almagro pēdējā setā nebija – septītajā geimā serve noturēta no 0:40, bet pēdējā geimā ar "dropšotu" atspēlēta vēl viena breikbumba.

Arī šogad savas dzimtās pilsētas turnīrā nebūs lemts uzvarēt Vācijas pirmajam numuram Tomijam Hāsam. Viņš atkal bezcerīgi piekāpās itālietim Fabio Foņīni. Abi pagājušajā nedēļā tikās Štutgartē, kur Foņīni bija pārāks ar 6:2, 6:4. Arī Šoreiz Itālijas tenisists uzvarēja ar to pašu taktiku – bumbiņu sita agri, neļaujot pretiniekam iegūt laiku, kā arī labi dzenāja 35 gadus veco vācieti pa stūriem – un arī tādu pašu rezultātu, 6:2, 6:4. Foņīni par vietu finālā spēkosies ar Almagro.

Četrkārtējais čempions Rodžers Federers piekto reizi tikpat spēlēs tika galā ar Florianu Maijeru, taču šoreiz vienu setu zaudēja – 7:6(4), 3:6, 7:5. Otrā seta sākumā Rodžers neizmantoja iespēju iegūt breiku, bet pēc tam izgāza setu. Arī trešajā setā ranga piektais numurs nespēlēja savu labāko tenisu (daudz sitienu autā, norāvušies sitieni utt.), divreiz izlaida breika pārsvaru, tomēr beigās prata savākties un uzvarēt.

Federera pretinieks pusfinālā būs 22 gadus vecais argentīnietis Federiko Delbonis. Ranga 114. vietā esošais Delbonis, kurš nekad augstāk par 98. vietu nav bijis, Hamburgā izgāja kvalifikāciju, bet šodien ceturtdaļfinālā 3:15 stundās saņēma daudz dāvanu no Fernando Verdasko un uzvarēja ar 6:7(5), 7:6(8), 6:4.

Verdasko otrā seta taibreiku zaudēja no 5:2 pārsvara, trešajā setā izsēja breika handikapu, pēc tam atspēlēja breika deficītu, taču pie 4:5 nenoturēja savu servi. Atspēlējis divas mačbumbas, Verdasko trešās mačbumbas izspēlē pieļāva dubultkļūdu. Verdasko realizēja tikai 3/17 breikbumbām! Delbonis otro reizi iekļuvis ATP pusfinālā, pirmo pirms diviem gadiem Štutgartē zaudējot Huanam Karlosam Ferero. Tas gan bija 250. sērijas turnīrā, tagad Delbonim "ATP World Tour 500" pusfināls.

"German Tennis Championships", "ATP World Tour 500" turnīrs Hamburgā

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Roger Federer – Florian Mayer7:6(4) 3:6 7:5
(12) Fabio Fognini – (2) Tommy Haas6:2 6:4
(3) Nicolas Almagro – (5) Juan Monaco4:6 6:0 6:3
Federico Delbonis – (14) Fernando Verdasco6:7(5) 7:6(8) 6:4