Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA čempions Etkinsons pārdomā un nekļūs par "Hornets" galveno treneri

Agris Suveizda

NBA čempions Etkinsons pārdomā un nekļūs par "Hornets" galveno treneri
Kenijs Etkinsons. Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu treneris Kenijs Etkinsons mainījis lēmumu un tomēr nekļūs par Maiklam Džordanam piederošās Nacionālās basketbola asociācijas komandas Šārlotas "Hornets" galveno treneri un paliks Goldensteitas "Warriors" treneru štābā.

Nacionālās basketbola asociācijas finālsērijas laikā Etkinsons piekrita "Hornets" četru gadu līguma piedāvājumam, tomēr vienošanos oficiāli vēl neparakstīja un pēc turpmākām sarunām mainījis lēmumu, izvēloties palikt čempionvienībā. Etkinsons par Stīva Kera asistentu kļuva tikai pirms gada, bet nākamsezon viņš tiks paaugstināts par vadošo asistentu, jo Maiks Brauns kļūs par Sakramento "Kings" galveno treneri.

Uz "Hornets" galvenā trenera amatu pretendēja arī Maiks D'Entoni un Terijs Stotss, bet vienīgi Etkinsons tika pie iespējas tikties ar Džordanu. Pagaidām nav zināms, vai "Hornets" pēc Etkinsona atteikuma plāno atsākt sarunas ar iepriekšējiem kandidātiem. Iepriekšējos četrus gadus komandu vadīja Džeimss Borrego, bet "Hornets" izslēgšanas spēlēs nav tikusi sešas sezonas pēc kārtas. Šosezon ar bilanci 43-39 tika iegūta desmitā vieta Austrumu konferencē, taču pirmajā pārspēļu kārtā ar 103:132 nācās atzīt Atlantas "Hawks" pārākumu.

55 gadus vecais Etkinsons lielāko trenera karjeru bijis asistenta lomā. Trenera gaitas viņš sāka Parīzē, bet no 2008. līdz 2016. gadam palīdzēja Ņujorkas "Knicks" un Atlantas "Hawks". 2016. gadā viņš kļuva par Bruklinas "Nets" galveno treneri, vairākas sezonas trenējot arī Rodionu Kurucu, un no amata atkāpās 2020. gada martā. Novembrī viņš kļuva par Losandželosas "Clippers" palīgu, bet pagājušajā augustā pievienojās Goldensteitas "Warriors".

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2022-06-19 10:01, pirms 2 gadiem
varbūt Atkinsons?!

     [+] [-]

, 2022-06-19 13:25, pirms 2 gadiem
oxa rakstīja: varbūt Atkinsons?!
Autora variants šoreiz tīri pēc fonētikas angļu valodā ir tuvāks patiesībai, bet Atkinsons mums ir pierastāks, vieglāks izrunājams un biežāk lietots variants. Žēl, ka šādi tiek "mainīti" mūsu tulkojumi - tā itkā agrāk tulkotāji bijuši neprašas. Vislielākā neizpratne man vienmēr būs par to kā Karlsons, kurš dzīvoja uz jumta, kļuva par Kāšonu.