Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Rakitičs: "Varējām iesist vēl trīs vai četrus vārtus"

Rolands Eliņš

Rakitičs: "Varējām iesist vēl trīs vai četrus vārtus"
Ivans Rakitičs noraugās, kā Songs saņem sarkano kartīti
Foto:AFP/Scanpix

Horvātijas izlases pussargs Ivans Rakitičs pēc vakar gūtās Pasaules kausa uzvaras pār Kamerūnu (4:0) uzskatīja, ka viņa izlasei bijis pa spēkam gūt vēl vismaz trīs vārtus, bet Kamerūnas treneris par sakāves iemeslu norādīja palikšanu mazākumā.

Kamerūnai, līdzīgi kā Spānijai un Austrālijai, šajā Pasaules kausā palicis vairs tikai viens mačs, proti, pret Brazīliju. Izlases treneris Folkers Finke gan neuzskata, ka pēc sagrāves pret Horvātiju spēle pret turnīra saimnieci ir „neņemama”: „Tāda sakāve ir pilnībā normāla, ja ņem vērā, ka 60 minūtes spēlējām mazākumā. Tas ir viens no iemesliem, kādēļ ielaidām četrus vārtus. Mačs pret Brazīliju būs svarīgs, jo vēlamies parādīt sevi kā labu komandu, spējīgu uz kvalitatīvu futbolu. Pēdējai spēlei pieiesim ļoti nopietni.”

Savukārt Horvātijas izlases trenerim Niko Kovāčam bija nedaudz citāds viedoklis par mača iznākumu: „Spēles sākumā nebijām labākajā līmenī, un Kamerūna izveidoja pāris iespējas. Taču iegājām spēles ritmā, Oličs iesita un spēle atvērās. Varējām iesist vēl vairāk vārtus. Jānovērtē arī manu spēlētāju sniegums – bija grūti jau stāvēt vai sēdēt laukuma malā, nemaz nerunājot par skriešanu.”

Savam trenerim piekrita arī nesen uz „Barcelona” pārgājušais pussargs Ivans Rakitičs: „Ir patiešām grūti šeit (Manausā) spēlēt, ir pārāk karsts. Ir grūti elpot, liekas, ka apkārt nemaz nav gaisa. Taču esam priecīgi, jo uzvarējām ar 4:0 un varējām iesist vēl trīs vai četrus vārtus. Tagad gatavosimies spēlei pret Meksiku, un ļoti svarīgi, ka viss ir mūsu pašu rokās, proti, nevajadzēs cerēt uz labvēlīgu citas spēles rezultātu.”

Divus no četriem Horvātijas vārtiem guva Mario Mandžukičs, kurš gan pēc spēles izcēla trenera Kovāča nopelnus taktikas izvēlē: „Esam smagi trenējušies un izpildījām trenera uzdevumus. Viņš vēlējās ātrus vārtus un puslaika pārtraukumā teica, ka vēlas šo spēli pabeigt pēc iespējas ātrāk. Jā, man bija iespēja noformēt „hat-trick”, taču biju pārāk noguris, Nav jau arī svarīgi – vienmēr spēlēju, lai palīdzētu komandai, bet vārti ir tikai kā atlīdzība par paveikto.”

Jāpiezīmē, ka Horvātijas izlase nesen bija pieteikusi preses boikotu par publicētajām bildēm, kurās futbolisti peldas kaili, tiesa, šim boikotam, kā rādās, nebija ilgs mūžs.

Izmantotie resursi:
The Official Website of the FIFA World Cup™ -...
Goal.com

  -2 [+] [-]

, 2014-06-19 09:58, pirms 10 gadiem
Ja jau varēja tad kāpēc neiesita? Šitā tukšā muldēšana gan neko labu neliecina! Iesit un tad runā.. Barcelona vecis tagad, tad jau var skaļi runāt!

     [+] [-]

, 2014-06-19 10:40, pirms 10 gadiem
Žēl ka Kamerūnai tā pavērsās spēle, pavisam nesekmīgi. Šī Āfrikas komanda simpatizē daudz vairāk nekā rūtainie. Un nav ko viņiem tagad blatot, šāds rezultāts jau nu pavisam noteikti nav šo komandu reālais spēku rādītājs. Horvātijai sabira, tāpat kā Nīderlandei pret spāņiem

  -1 [+] [-]

, 2014-06-19 11:46, pirms 10 gadiem
Varēja arī Songam neiedot sarkano

  +1 [+] [-]

, 2014-06-19 12:36, pirms 10 gadiem
Tik tieshaam, ko tad nesita. Kaitina shie "vareejam to, vareejaam shito"
Bet Cro-Mex jaabuut labai speelei