Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Vīriešu un sieviešu volejbola izlases aizvadīs pārbaudes spēles Igaunijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Vīriešu un sieviešu volejbola izlases aizvadīs pārbaudes spēles Igaunijā
Vīriešu izlase. Foto: Artūrs Stiebriņš

Latvijas Volejbola federācija informē, ka gan vīriešu, gan sieviešu izlase tuvākajās dienās aizvadīs pārbaudes spēles Igaunijā. Kungi pret igauņiem spēlēs šodien, 19. maijā, un rīt, 20. maijā, kamēr dāmām paredzētas spēles rīt un parīt.

Poļu speciālista Mihala Gogola trenētā Latvijas vīriešu izlase ar igauņiem tiksies 19. un 20. maijā, bet itāļu trenera Danieles Mario Kaprioti vadītā sieviešu valstsvienība – 20. un 21. maijā. Vīriešu izlase abas spēles aizvadīs Igaunijas vidienes pilsētiņā Türi, piektdien laukumā dodoties pulksten 18.00, bet sestdien – pulksten 14.00.

“Pārbaudes spēles būs pēc četru dienu treniņiem, un puiši būs nedaudz noguruši, taču centīsimies cīnīties un rādīt labāko spēli, kādu varam šajā brīdī,” saka galvenais treneris Gogols. “Es, godīgi sakot, nezinu, ko gaidīt no šīm divām spēlēm, jo Igaunijas izlase gatavojas jau trīs nedēļas, kamēr mums šī ir pirmā nedēļa. Tāpēc cerības nekādas lielās būt nevar. Protams, mums ir savi mērķi un uzdevumi, ko gribam sasniegt spēles sistēmas ietvaros.” Uz Igauniju nedosies Oļegs Klopovs, kuram iedota atpūta, bet viņa vietā brauks Renārs Jansons, kurš trenējas kopā ar izlasi.

Sieviešu valstsvienība tajā pašā Jerves apriņķī sacentīsies Paides pilsētiņā, sestdien laukumā izejot pulksten 18.00, bet dienu vēlāk – pulksten 12.00.

“Esmu patiesi laimīgs divu iemeslu dēļ. Iepriekšējā gadā pirmais mēnesis pagāja, spēlētājām pielāgojoties dažiem tehniskajiem un taktiskajiem noteikumiem. Šogad šis mēnesis nav vajadzīgs. Daudzas meitenes ir progresējušas, dažas – ļoti. Otrs iemesls ir nosacītā B izlase, kurā ir ne tikai U-22 izlases spēlētājas, bet arī daudz pieredzējošāku spēlētāju, kuras var aizstāt kādu no pieaugušo izlases volejbolistēm,” apmierināts ar treniņprocesu ir galvenais treneris Kaprioti. “Igaunijā spēles būs treniņu procesa sastāvdaļa, un mēs dosim iespēju visām spēlētājām sevi apliecināt.” Uz Igauniju plānots braukt ar 16 spēlētājām, savainojuma dēļ mājās paliekot Kristīnei Gabranovai.

Šīs Latvijas izlasēm būs vienīgās pārbaudes spēles pirms Sudraba līgas sacensībām. Vīriešu izlase pirmo spēli ESL cīņu aizvadīs 4. jūnijā izbraukumā ar Fēru salām, grupā tiekoties arī ar Kipru. Sieviešu izlase pirmajā Sudraba līgas cīņā trešo reizi pēc kārtas tiksies ar Igauniju, šoreiz oficiālā mačā 27. maijā Tartu. Vēl grupā ielozēta Ziemeļmaķedonija un Austrija.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija

     [+] [-]

, 2023-05-20 09:01, pirms 11 mēnešiem
Kas norauts zem sieviešu galvenā trenera smaida uzzināsim pavisam drīz. Ir ļoti interesanti paskatīties uz MB un kopējo komandas aizsardzībā sistēmu, kā arī Libero un komandas servju uzņemšanu. Lai veicas.