Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Ilggadējais Mančestras "City" kapteinis Kompanī atgriežas "Anderlecht"

Rolands Eliņš

Ilggadējais Mančestras "City" kapteinis Kompanī atgriežas "Anderlecht"
Vensāns Kompanī ar vakar iegūto FA kausu. Foto: AFP/Scanpix

Pēc uzvaras FA kausa finālā Mančestras „City” kapteinis Vensāns Kompanī atklātā vēstulē sociālajos tīklos paziņojis, ka šī bija viņa pēdējā spēle „City” sastāvā un vasarā viņš komandu atstās. Kompanī atgriezīsies savā jaunības komandā "Anderlecht", kurā būs spēlējošais treneris.

„Šobrīd ir grūti aptverama sajūta,” savā „Facebook” profilā raksta beļģu aizsargs Kompanī. „Neskaitāmas reizes biju iztēlojies šo dienu. Galu galā, beigas bija likušās pavisam tuvu jau vairākus gadus. Mančestras „City” man deva visu. Es centos dot atpakaļ tik daudz, cik vien varēju. Tagad man ir pienācis laiks doties prom.”

Kompanī pievienojas Mančestras „City” 2008. gadā, kad klubā tieši ienāca jaunie investori no Abu Dabi. Par kluba kapteini Kompanī tika nosaukts 2011. gadā un šo statusu ieņēma vēl līdz vakardienas mačam pret „Watford”, kas FA kausa finālā tika sakauta ar 6:0. Ar savu komandas kapteini „City” kļuva par pirmo komandu Anglijas futbola vēsturē, kas vienā sezonā ieguvusi visus trīs vietējos titulus – arī Premjerlīgas un Līgas kausa.

33 gadus vecais Kompanī kopā ar „City” ieguva četrus Premjerlīgas titulus, četrus Līgas kausus un divus FA kausus. Kopumā viņš aizvadīja 360 spēles, kurās guva 20 vārtus. Šīs Premjerlīgas sezonas izskaņā tieši Kompanī negaidītais un izcili precīzais tālsitiens spēlē pret „Leicester” ļāva „City” izcīnīt uzvaru un vēlāk nosargāt vadību kopvērtējumā.

Kompanī savas futbola gaitas turpinās dzimtenē, pārstāvot "Anderlecht" vienību, kurā viņš būs spēlējošais treneris. Kompanī par augstas klases futbolistu uzauga tieši šajā vienībā, kuras sistēmā iekļāvās 14 gadu vecumā un pēc tam spēlēja "Anderlecht" galvenajā komandā no 2003. līdz 2006. gadam.

Mančestras „City” valdes priekšsēdētājs Haldūns al Mubaraks oficiālā paziņojumā izteica pateicību Kompanī par klubā pavadīto laiku un paveikto darbu: „Mūsu komandā bijuši daudzi svarīgi cilvēki, kuri ļoti sekmējuši mūsu panākumus, bet iespējams, ka neviens nav bijis tik svarīgs kā Kompanī. Viņš ir definīcija tam, kas ir mūsu klubs. Vairāk nekā desmit gadus viņš ir bijis mūsu komandas dvēsele un sirds.”

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/vincentkom...
https://www.mancity.com/news/first-...

  +1 [+] [-]

, 2019-05-19 13:23, pirms 5 gadiem
Žēl, ka nepaziņoja agrāk, jo tad Etihadā pēdējā viņa spēle City rindās kļūtu vēl nozīmīgāka, un līdzjutēji to padarītu par īpašu.

  +2 [+] [-]

, 2019-05-19 13:30, pirms 5 gadiem
Vot tā ir jāaiziet-ar sezonas svarīgākajiem vārtiem😁
Paldies Vincent

     [+] [-]

, 2019-05-19 13:38, pirms 5 gadiem
City will love you more than you will know
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja