Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA pirmajā pusfināla spēlē nosargā uzvaru pār "Khimki"

CSKA pirmajā pusfināla spēlē nosargā uzvaru pār "Khimki"
Spēles rezultatīvākie vīri (no kreisās) Aleksejs Šveds un Milošs Teodosičs
Foto: Mikhail Japaridze/TASS/Scanpix

VTB Vienotās līgas pusfinālsēriju ar panākumu saspringtā galotnē iesākusi Maskavas CSKA, savā laukumā pārspējot "Khimki" vienību ar 86:83. Sērija ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām.

CSKA - "Khimki" 86:83 (20:20, 17:20, 22:22, 27:21)

Nule kā ULEB Eirolīgā triumfējusī Maskavas CSKA ceļu pretī sestajam VTB līgas titulam turpina ar pusfināla sēriju pret citu Eirolīgas komandu un pagājušā gada VTB līgas finālisti Piemaskavas "Khimki". Sērijas pirmā mača ievadā gan armijnieki izteiktu pārsvaru nespēja iegūt, un cīņa ritēja punkts punktā. Viesiem turēties līdzi ļāva līdera Alekseja Šveda rezultativitāte (desmit punkti pirmajā ceturtdaļā) un izteikts pārsvars cīņā par atlēkušajām bumbām (14:7), tikmēr mājinieki pretī lika daudz vispusīgāku un stabilāku uzbrukumu, bet pirmais periods noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 20:20.

Otrajā periodā Švedam palīdzība atradās slovēņa Zorana Dragiča personā, taču CSKA, neskatoties uz Eirolīgas finālsērijas MVP Nando De Kolo diviem punktiem pirmajā puslaikā, joprojām uzbrukumā paļāvās uz vairākiem spēlētājiem, kā arī daudz agresīvāk darbojās aizsardzībā, liedzot "Khimki" izmantot savu līderu trumpjus. Līdzīga spēkošanās ritēja arī visu trešo ceturtdaļu, mača uzvarētāja noskaidrošanu atliekot uz noslēdzošajām desmit minūtēm (62:59 "Khimki" labā).

Ceturtajā ceturtdaļā "buksēt" sāka viesu uzbrukums ar Švedu priekšgalā, tikmēr CSKA rindās, tā arī nesagaidot punktu pienesumu no De Kolo, spēli savās rokās ņēma Milošs Teodosičs, kura sestais tālmetiens trīs minūtes līdz pamatlaika beigām panāca 78:71. Ar to gan spēles liktenis nebija izšķirts, jo "Khimki" cīņas galotnē pievilka līdz 81:82. Sešas sekundes līdz perioda beigām roka no soda līnijas nenotrīcēja allaž aukstasinīgajam De Kolo (84:81), bet spēles pēdējā uzbrukumā mājinieki veiksmīgi izspruka no "Khimki" apzinātajiem noteikumu pārkāpumiem, nodrošinot panākumu visā mačā 86:83.

Rezultatīvākais šovakar ar 32 punktiem bija viesu zvaigzne Šveds, bet uzvarētāju rindās Teodosičs atzīmējās ar 27 punktiem (3p. 7/10) un septiņām rezultatīvām piespēlēm. Arī sērijas nākamais mačs paredzēts parīt, CSKA laukumā.

VTB pusfināli

DuelisSērijā
Kazaņas "Unics" - Sanktpēterburgas "Zenit"1-0
Maskavas CSKA - Piemaskavas "Khimki"1-0

Izmantotie resursi:
Единая Лига ВТБ Официальный сайт — Баскетбол |...