Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: Fjūrijam pirms cīņas pret Vaitu neliels, bet svarīgs atmiņas zudums

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: Fjūrijam pirms cīņas pret Vaitu neliels, bet svarīgs atmiņas zudums
Taisons Fjūrijs. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Pēc Lieldienām ievelkot pamatīgu elpu, Dīvāna eksperts secināja, ka nevajag par sevi kautrēties, jo citur svinēts vēl pamatīgāk, piemēram, "VEF Rīga" prezidentam pēc nedēļas nogales atradās gatavs teksts publicēšanai, liekot virsrakstā kopā burtus VEF un NBA. Lai arī citi Lieldienu svinētāji nepazustu sporta pasaules aktualitātēs, Dīvāna eksperts atkal pašaizliedzīgi upurējas un laicīgi informē, ka šonedēļ vienu lietu garām palaist nedrīkst, proti, sestdien Londonā lielais bokss, kas šoreiz notiks ar kriminālās pasaules pamatīgu ēnu pāri Fjūrija nenoliedzami masīvajiem pleciem.

Taisons Fjūrijs pret Dilianu Vaitu - divu boksa smagsvaru cīņa Londonā par pasaules čempiona titulu. Šo cīņu grasās vērot arī cits pasaules čempions smagsvaros Oleksandrs Usiks, un izrādās, ka smagsvaros pasaules čempiona statuss ir arī kaut kādam Trevoram Braientam. Lai šo lietu padarītu skaidrāku, WBC organizācija paziņoja, ka Fjūrija-Vaita cīņas uzvarētājs iegūs "Union Belt", jo, ja nu boksam kaut kā noteikti pietrūka, tā noteikti bija jauna čempiona josta.

Šoreiz gan jostas un tituli būs tikai palīgteikumu lomā, jo skaidrs, ka Fjūrijs pret Vaitu ir patiešām milžu cīņa. Principā viņi varētu cīnīties Fjūrija mājas pagalmā, saderot, ka uzvarētājam tiks piecītis, un arī to tauta skatīsies, pērkot cīņas tiešraidi, kas ASV izcenota 70 dolāru vērtībā. Par laimi, Latvijas sports līdz Amerikas līmenim vēl nav aizsoļojis, un divciparu skaitli par vienu maču neviens prasīt netaisās. Tā vietā cīņa būs pieejama "Viaplay" abonentiem bez papildu maksas, un arī nekādā pagalmā cīņas nebūs, un gaidāms, ka klātienē sanāks teju simts tūkstoši skatītāju, visi liekot savu biļešu naudiņu maciņā, par kura saistību ar Īrijas narkotiku karteli principā runā jau ilgāku laiku.

Kamēr Vaits piekopj interesantu mārketinga stratēģiju ar izvairīšanos no visiem pirmscīņas mārketinga pasākumiem, tikmēr Fjūrijam ir jāizdomā, cik labs draugs viņam patiesībā ir viens no "MTK Global" dibinātājiem Daniels Kinahans. Vēl nesen Fjūrijs dalīja publiskas pateicības Kinahanam par palīdzību cīņu organizēšanā, labu sniegšanā un vispār, ka ir labs onkulis,bet tagad ASV varas iestādes par Kinahana notveršanu piesola piecus miljonus dolāru.

Bokss jau pats par sevi stereotipiski ir sporta veids, kas dīvāna ekspertiem galvā sasaistās ar krimiķu pasauli, un skaidrs, ka tas, ka smagsvaru pasaules čempiona čoms un pusmenedžeris izrādās plaša narkotiku karteļa boss, situāciju īsti neuzlabo. Fjūrijs, protams, te pats varēja kaut ko paskaidrot, kad pagājušajā nedēļā bija "Zoom" sarunas ar medijiem, taču cīņas organizētāji parūpējās, ka Fjūrijam tur bija jācīnās tikai ar āķīgajiem jautājumiem no sērijas "Kā iet, čempion?", kamēr pārējie jautājumi tā arī palika iestrēguši "Zoom" čatā.

Principā būs interesanti redzēt, vai Fjūrija promouteri pamanīsies izvilkt līdz sestdienai, tā arī ne reizi nepieļaujot, ka Taisons kameras priekšā sāk aizstāvēt Kinahanu, sak, "viņš jau sirdī ir labs cilvēks un īstenībā katrs pelna, kā prot". Atklātajā treniņā otrdien Fjūrijs izdomāja, ka tagad "nevēlas runāt par citu cilvēku lietām" un ka īstenībā viņam ar Kinahanu nekādas saistības nemaz neesot bijis.Trešdien paredzēta preses konference, par ko joprojām ir jautājums, vai Vaits uzskatīs par vajadzīgu vispār atnākt, taču vēl interesantāks būs jautājums, vai vienmēr mutīgajam un visus aprunāt gatavajam Fjūrijam atkal pēkšņi neaizkritīs ausis un nepazudīs atmiņa, kad britu medijiem uz mēles parādīsies Kinahana vārds.

Fjūrijs gan nav vienīgais boksa cilvēks, kuram tagad jācīnās ar savu vārdu atcerēšanos. Tās pašas WBC prezidents pirms mēneša Dubaijā tikās ar Kinahanu, ko tagad raksturoja kā "nevainīgu kļūdu absolūtas nezināšanas dēļ". Nu, kuram no jums gan nav gadījies aizbraukt uz tikšanos, pārspriest cīņu šovu organizēšanu, uzrakstīt par to garu blogu savā mājaslapā, publiski paužot pilnu atbalstu viņa aktivitātēm Tuvajos Austrumos, lai tikai pēc mēneša atvērtu meklētāju un konstatētu, ka sanācis sniegt savas garantijas jau vairākus gadus Īrijas varas iestāžu meklētam mafijas darbonim? Un pēc tā visa nedēļu nogaidīt, lai pavēstītu, ka sanākusi nevainīga kļūda. WBC vismaz varētu būt konsekventa un izveidot Muldēšanas jostu, ko pasniegtu atmazku meklēšanas čempionam. Tur Dīvāna eksperts ar varētu būt vismaz kandidāta statusā.

Par muldēšanu runājot, TV4 ceturtdien vakarā būs "eXi" sezonas priekšpēdējā izklaide, kur motorgalvas beidzot atbildēs uz visiem interesējošo jautājumu, vai savs braucamais obligāti jāskrūvē kopā pašam. Kā nekā, nedēļas nogalē gaidāms arī moču čempionāta Ķeguma posms, kas savukārt būs "Go3 Sport" pārraidēs.

"eXi" drīzumā plāno skarbu, bet Latvijas sporta dzīvei nepieciešamu sezonas noslēgumu, maijā ar trim epizodēm pārslēdzoties uz viskarstāko hokeja tēmu. Karstā PČ mačus rādīs LTV un "Tet", kas arī nekautrējas no "eXu" izmantošanas, proti, spēles komentēs lielākoties bijušie hokejisti. Aleksejs Širokovs gan vēl karjeru nav beidzis, bet dziļās aprindās klīst baumas, ka viņš nodibinājis pats savu ziņu "fact check" uzņēmumu. Brenda nosaukums vēl nav izvēlēts, bet "Ru-Check" ir variantu saraksta augšā.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-20 10:32, pirms 2 gadiem
Nevaru sagaidīt cīņu, pārējais (it sevišķi no neo-liberālā twittera) fufelis nav svarīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2022-04-20 21:49, pirms 2 gadiem
Davz rakstīja: Nevaru sagaidīt cīņu, pārējais (it sevišķi no neo-liberālā twittera) fufelis nav svarīgs.
Libertariāņi uzskata ka zāle ir jalegalizē!

     [+] [-]

, 2022-04-20 23:21, pirms 2 gadiem
oxa rakstīja: Libertariāņi uzskata ka zāle ir jalegalizē!
Neo-liberālisti grib arī citas narkotiskās vielas legālas, ieskaitot krokodīlu un heroīnu. Protams, ka arī grib hormonu bloķētājus bērniem barot.