Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Pirmā pārbaude pirms pasaules čempionāta: Latvija viesos pret Franciju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pirmā pārbaude pirms pasaules čempionāta: Latvija viesos pret Franciju
Kristers Gudļevskis. Foto: Sipa/Scanpix

Līdz 2019. gada pasaules čempionātam hokejā palikušas tieši trīs nedēļas. Šovakar pirmo pārbaudes spēli aizvadīs Latvijas izlase, kas pulksten 21:15 izbraukumā cīnīsies pret Franciju. Kamēr Bobs Hārtlijs vēl aizņemts klubā, valstsvienību vadīs Artis Ābols. Tiešraide LTV7.

Gatavošanos Latvijas valstsvienība sāka pagājušajā pirmdienā, un jau pirmajā treniņā klāt bija lielākā daļa līderu. Tiesa, komandas galvenais treneris Bobs Hārtlijs joprojām ir aizņemts klubā – viņa vadītais Omskas "Avangard" cīnās Gagarina kausa finālā pret Maskavas CSKA. Sērijā rezultāts ir 3-0 armijnieku labā, ceturtā spēle būs šovakar. Kamēr kanādiešu speciālists cīnās par trofeju, ar izlasi strādā viņa palīgs Artis Ābols, kuram talkā nākuši Edgars Masaļskis un Valērijs Kuļibaba.

Starp hokejistiem, kuri devušies uz Franciju, lielākajai daļai būs krietni jāpasvīst, lai varētu cerēt aizbraukt uz pasaules čempionātu. Tomēr sastāvā ir iekļauti arī pāris veterāni. Paredzēts, ka pirmo maču pret Franciju vārtos aizvadīs Kristers Gudļevskis, bet aizsardzību cementēs Artūrs Kulda. Svētdien, kad komandas tiksies vēlreiz, abiem tikšot dota atpūta, nedēļas ievadā pauda Ābols. Aizsardzībā pasaules čempionāta pieredze ir arī Uvim Balinskim un Krišjānim Rēdliham, savukārt uzbrukumā tādi ir Edgars Kulda, Māris Bičevskis un Gunārs Skvorcovs.

Treniņos kopā ar Čehijā spēlējošajiem E. Kuldu un Bičevski slidoja Nikolajs Jeļisejevs, citu virknējumu veidoja Artūrs Ozoliņš, Mārtiņš Dzierkals un Renārs Krastenbergs, bet divos atlikušajos virknējumos pieci no sešiem hokejistiem bija no Rīgas "Dinamo". Vienīgais izņēmums – Francijā spēlējošais Elvijs Biezais. Aizsardzības pirmais pāris bija A. Kulda un Balinskis, un jādomā, ka abi var justies droši par savu vietu valstsvienības sastāvā.

Francijai vārtsargu un aizsardzības līnijā visi hokejisti ir no pašmāju čempionāta, bet pieci uzbrucēji sezonu pavadīja ārzemēs – Elio Bertons no Ženēvas "Servette" Šveicē (50 spēles, 1+9), Šarls Bertrāns no "Fribourg-Gotteron" Šveicē (21, 8+2), Tims Bozons no "Servette" (42, 4+10), Valentēns Klero no Vāsas "Sport" Somijā (40, 5+4) un Antonī Reks, kurš bija Riharda Bukarta komandas biedrs Vācijas klubā "Wild Wings". Rešs 46 spēlēs sakrāja 19+7, Bukartam 42 spēlēs 9+13.

Pagājušā gada pasaules čempionātā Francijas izlase izcīnīja divas uzvaras (6:2 pret Baltkrieviju un 5:2 pret Austriju), taču zaudēja visām augstāk esošajām komandām. Ilgu laiku valstsvienību trenēja Deivs Hendersons, bet tagad galvenā trenera amatā ir Filips Bozons, kurš ir visu laiku rezultatīvākais Francijas izlases spēlētājs.

Francijai šajā sezonā bija trīs spēlētāji Nacionālajā hokeja līgā – Antuāns Rusels (Vankūveras "Canucks", 65 spēles, 9+22), Pjērs Eduārs Belmārs (Lasvegasas "Golden Knights", 76, 6+9) un jaunais talants Aleksandrs Teksjē, kurš Kolumbusas "Blue Jackets" pievienojās tikai sezonas beigās – pēc tam, kad bija brīvs no kluba Somijā. Viņš četros "play-off" mačos izcēlies ar diviem vārtiem un vienu piespēli.

Sastāvs pret Franciju

Vārtsargi: Kristers Gudļevskis (Rīgas “Dinamo”, KHL), Gustavs Dāvis Grigals (“Univ. of Alaska-Fairbanks”, NCAA).
Aizsargi: Uvis Balinskis (Rīgas “Dinamo”, KHL), Krišjānis Rēdlihs (Kuņluņ “Red Star”, KHL), Artūrs Kulda (Čerepovecas “Severstaļ”, KHL), Artūrs Salija (HK “Poprad”, Slovākija), Eduards Hugo Jansons (Almetjevskas “Neftyanik”, VHL), Tomass Zeile (“Tibro IK”, Zviedrijas 2.divīzija), Roberts Mamčics (HK “Liepāja”, OHL), Ēriks Ševčenko (Hantimanijskas “Yugra”, VHL), Renārs Kārkls (HK “Rīga”, MHL).
Uzbrucēji: Nikolajs Jeļisejevs (Almetjevskas “Neftyanik”, VHL), Edgars Kulda (“HC Zlin”, Čehija), Māris Bičevskis (“HK Hradec Kralove”, Čehija), Elvijs Biezais (“GAP”, Francija), Gunārs Skvorcovs, Oskars Batņa, Roberts Lipsbergs, Emīls Ģēģeris, Daniels Bērziņš, Mārtiņš Dzierkals, Rihards Marenis (visi Rīgas “Dinamo”), Egils Kalns (HK “Liepāja”, OHL), Renārs Krastenbergs ("Wheeling Nailers", ECHL) un Artūrs Ozoliņš (Toljati "Lada", VHL).

Francijas sastāvs

Vārtsargi: Anrī Korentēns Bijss ("Amiens"), Floriāns Ardī ("Angers") un Sebastians Ilonens ("Anglet").
Aizsargi: Azizs Bāzi ("Bordeaux"), Floriāns Šakjašvili ("Rouen"), Pjērs Krinons ("Gap"), Olivjē Dams-Malkā ("Nice"), Kevins Diso ("Rouen"), Igo Gallē ("Bordeaux"), Kevins Ekfejs ("Mulhouse"), Žonatans Žanils ("Bordeaux"), Vensāns Lorkā ("Lyon") un Antonēns Manavjans ("Grenoble").
Uzbrucēji: Elio Bertons ("Servette", Šveice), Šarls Bertrāns ("Fribourg", Šveice), Morēns Buvē ("Gap"), Timotē Bozons ("Servette", Šveice), Valentēns Klero ("Sport", Somija), Tedijs Da Kosta ("Grenoble"), Sedriks Di Dio Balsamo ("Lyon"), Damjēns Flerī ("Grenoble"), Antonī Gitigs ("Rouen"), Gijoms Leklērs ("Grenoble"), Antonī Reks ("Wild Wings", Vācija), Nikolā Rics ("Rouen"), Saša Trejs ("Grenoble") un Peters Valjē ("Bordeaux").

Latvijas izlases pārbaudes spēles

DatumsLaiksSpēle
19. aprīlis21:15Francija – Latvija
21. aprīlis17:00Francija – Latvija
24. aprīlis19:30Latvija – Krievija
25. aprīlis18:30Latvija Krievija
3. maijs21:30Šveice – Latvija
4. maijs19:30Šveice – Latvija

Latvijas izlases spēles PČ

DatumsLaiksSpēle
11. maijs17:15Latvija – Austrija
12. maijs21:15Latvija – Šveice
14. maijs17:15Itālija – Latvija
16. maijs21:15Čehija – Latvija
18. maijs13:15Latvija – Krievija
20. maijs21:15Zviedrija – Latvija
21. maijs17:15Norvēģija – Latvija
1 2 3 4 136 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2019-04-19 11:24, pirms 5 gadiem
Molodčiki, čaļi! Par teicamu ģēri!

  +2 [+] [-]

, 2019-04-19 11:36, pirms 5 gadiem
Spring Madness iet vaļā... Kas jauns par Dārzu dzirdams?

  +3 [+] [-]

, 2019-04-19 11:55, pirms 5 gadiem
dobrecovs rakstīja: Spring Madness iet vaļā... Kas jauns par Dārzu dzirdams?
Lasi tēvēnetu, ja kas būs, šie uzrakstīs. Vai gaidi kad sc pārkopēs.

     [+] [-]

, 2019-04-19 12:00, pirms 5 gadiem
Ir zināms, kurā Francijas pilsētā notiks spēle? Ne te, ne LHF par to nekas nav minēts.

  -2 [+] [-]

, 2019-04-19 12:02, pirms 5 gadiem
Zaudēs

  +1 [+] [-]

, 2019-04-19 12:06, pirms 5 gadiem
reddots rakstīja: Ir zināms, kurā Francijas pilsētā notiks spēle? Ne te, ne LHF par to nekas nav minēts.
šodien Meribela, parīt Grenoble.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-19 12:08, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Lasi tēvēnetu, ja kas būs, šie uzrakstīs. Vai gaidi kad sc pārkopēs.
jaunākais par Dārzu bija sportaziņās(la.lv) :
https://www.sportazinas.com/darzins...

  -2 [+] [-]

, 2019-04-19 12:10, pirms 5 gadiem
Bezjēdzīga spēle.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-04-19 12:13, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: jaunākais par Dārzu bija sportaziņās(la.lv) :
https://www.sportazinas.com/darzins-izlasei-nepievienosies-kamer-nebus-vienojies-par-jaunu-ligumu-ar-dinamo/
tas bija vakar, gan jau jautātājs ar šo zin. Bet man liekas par Dārziņu nav ko daudz jautāt, ir 10% iespēja ka būs ziņa ka spēlēs un 90% ka nespēlēs, tas secināms izlasot to pašu sportaziņu rakstu.

     [+] [-]

, 2019-04-19 12:16, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: tas bija vakar, gan jau jautātājs ar šo zin. Bet man liekas par Dārziņu nav ko daudz jautāt, ir 10% iespēja ka būs ziņa ka spēlēs un 90% ka nespēlēs, tas secināms izlasot to pašu sportaziņu rakstu.
nu ja viņš paliks pie sava, ka bez līguma nespēlēs, tad jā. čekists nevienu Latvijas hokejistu, kuram beidzas līgums pa 12 gadiem nav parakstījis līdz 1.maijam vai PČ sākumam. lasot viņa liriku, tas nenotiks arī šogad, jo Dārzam jāspēlē PČ bez līguma viņš uzskata un ja nenotraumēsies tad uzreiz pēc čempja parakstīs ja trauma, tad veseļojies par savu naudu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2019-04-19 12:28, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Viss ir vienkārši, ja Lauris parakstīsies uz esošā līguma summu, tad spēlēs, ja spītēsies pretī, pieprasot no Savicka pielikumu, tad vizdrīzāk, nespēlēs, ne izlasē, ne arī Dinamo, jo diezin vai Savickim ir lieka nauda ar ko mētāties, ir jākomplektē komanda nākamajai sezonai un 34 gadus vecais Dārziņš nav pusbudžeta vērts
Tak jau pateica, ka parakstīs ja būs vairāk. savickijs lai moskovijā nosūkā pāris krānus vairāk, un būs Laurim pielikums.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-19 12:31, pirms 5 gadiem
Eh, atkal rādīs LTV7 ar 90to gadu SD video kvalitāti.

     [+] [-]

, 2019-04-19 12:32, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: nu ja viņš paliks pie sava, ka bez līguma nespēlēs, tad jā. čekists nevienu Latvijas hokejistu, kuram beidzas līgums pa 12 gadiem nav parakstījis līdz 1.maijam vai PČ sākumam. lasot viņa liriku, tas nenotiks arī šogad, jo Dārzam jāspēlē PČ bez līguma viņš uzskata un ja nenotraumēsies tad uzreiz pēc čempja parakstīs ja trauma, tad veseļojies par savu naudu
Nu frāze "ja piekrīt esošajiem noteikumiem, tad 2 ned laikā paraksta līgumu", jau principā pasaka ka Dārziņš čempī nebūs.
Tik labojums, par savu naudu viņam jāveseļojas nebūtu, pie neesoša līguma, apdrošinās pēdējo līgumu, kas Laurim ir par maz, viņs spēlēs tik ja būs treknāks līgums kuru attiecīgi tad apdrošinās.

     [+] [-]

, 2019-04-19 12:36, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Nu frāze "ja piekrīt esošajiem noteikumiem, tad 2 ned laikā paraksta līgumu", jau principā pasaka ka Dārziņš čempī nebūs.
Tik labojums, par savu naudu viņam jāveseļojas nebūtu, pie neesoša līguma, apdrošinās pēdējo līgumu, kas Laurim ir par maz, viņs spēlēs tik ja būs treknāks līgums kuru attiecīgi tad apdrošinās.
lai iet 2.maijā pie Pikāna, Mogo, Prizmu un paraksta līgumu kādu grib pēc tam dinamka, ja gribēs varēs īrēt ieteiktu visiem 2,maijā parakstīt līgumus ar OHL klubiem, kamēr čekists ar savu kuci sūkā kremlī un domā, ka ir situācijas noteicējs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2019-04-19 12:38, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Labāk lai valsts nogriež piķi bābu pertiķbola rīkošanai Rīgā, tad sanāks nauda gan Dārziņam, gan Videlam ar Majoni, gan arī tam izreklamētajam DEL Zviedru stāram
Valstij ir svarīgākas lietas, par krievu hokeja čempi. Un beidz savu utopiju dzīt, labi zini ka nekas tāds nenotiks

  +1 [+] [-]

, 2019-04-19 12:40, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: nuja, diezgan elementāri!
Darbs Martinsonam.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-19 12:40, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Labāk lai valsts nogriež piķi bābu pertiķbola rīkošanai Rīgā, to atpogājot priekš DR, tad sanāks nauda gan Dārziņam, gan Videlam ar Majoni, gan arī tam izreklamētajam DEL Zviedru stāram
cerams čekists pie valsts naudas nekad nepiesūksies priekš kremļa projekta

  -1 [+] [-]

, 2019-04-19 12:40, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Parakstaar Mogo, apdrošina, pēc čempja lauž
nuja, diezgan elementāri! jebkuru līgumu var lauzt vienojoties un vēl no čekista var naudu paslaukt par īri, ja gribēs kādu parakstīt

  +1 [+] [-]

, 2019-04-19 12:42, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: nuja, diezgan elementāri! jebkuru līgumu var lauzt vienojoties un vēl no čekista var naudu paslaukt par īri, ja gribēs kādu parakstīt
Tur jau tiek apspēlēts gan čekists, gan viņa LHF ieliktenis ruksis

  -1 [+] [-]

, 2019-04-19 12:45, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Tur jau tiek apspēlēts gan čeksists, gan viņa LHF ieliktenis ruksis
kāpēc ne, ja jau tādu sistēmu čekisti izveidojuši redzēs tad kādu dziesmu dziedās pederācija un dinamka!

  +1 [+] [-]

, 2019-04-19 12:46, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Labāk lai valsts nogriež piķi bābu pertiķbola rīkošanai Rīgā, to atpogājot priekš DR, tad sanāks nauda gan Dārziņam, gan Videlam ar Majoni, gan arī tam izreklamētajam DEL Zviedru stāram
kāpēc gan lai Latvijas valsts dotu budžeta līdzekļus kremļa oligarhu finansētam un krievijas aģentu vadītam privātam hokeja klubam?

vai tu jau esi galīgi nodzēris savas smadzenes un nespēj vairs loģiski domāt?

ir pareizi, ka valsts dod līdzekļus valstij pakļautām sporta veidu federācijām priekš starptautisku turnīru rīkošanai. un arī LHF saņem valsts naudu priekš vīru hokeja elites PČ rīkošanas Rīgā 2021. gadā.

un vēl, pasaki, cik melno pērtiķbolistu ir LR sieviešu izlasē?

     [+] [-]

, 2019-04-19 12:47, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: kāpēc ne, ja jau tādu sistēmu čekisti izveidojuši redzēs tad kādu dziesmu dziedās pederācija un dinamka!
Lai gan Martinsons nebūs darītajs, šis jau ar šamukšanos bundžu dabūja, skraida laimīgs pederācijai pakaļ. Darbs Pikānam, tam gan cemme
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2019-04-19 12:52, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: cerams čekists pie valsts naudas nekad nepiesūksies priekš kremļa projekta
nu gribēja jau piesūkties, kad čekists, cūkmens, šlesers, šķēle u.c. oligarhi 2010. g. uztaisīja Saiemas šturmēšanas fronti "par labi izlaupītu Latviju" (PLL), kuru vēl Ozo reklamēja uz stabiem ar savu un partijas nr.8, tomēr valsts izlaupītāju fronte totāli izgāzās vēlēšanās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2019-04-19 12:55, pirms 5 gadiem
Argonauts rakstīja: nu gribēja jau piesūkties, kad čekists, cūkmens, šlesers, šķēle u.c. oligarhi 2010. g. uztaisīja Saiemas šturmēšanas fronti "par labi izlaupītu Latviju" (PLL), kuru vēl Ozo reklamēja uz stabiem ar savu un partijas nr.8, tomēr valsts izlaupītāju fronte totāli izgāzās vēlēšanās.
ja, atceros. tagad man liekas viņu izredzes vispār tuvu 0 tikt pie valsts naudas siles. atliks tik sūkāt kremlī, kamēr priekš huilo tas liekas interesanti un vajadzīgi.

     [+] [-]

, 2019-04-19 12:57, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Nekas labs no tā nesanāks! Iedomājies, ja tik tiešām kāds, nedod Dievs, notraumēsies čempja laikā ar OHL līgumu Sezona automātiski norakstīta!
kāds sakars kādas līgas līgums? apdrošināšanā noteicošais cipari līgumā ne jau līga.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-19 12:59, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Nekas labs no tā nesanāks! Iedomājies, ja tik tiešām kāds, nedod Dievs, notraumēsies čempja laikā ar OHL līgumu Sezona automātiski norakstīta!
Ko Tu murgo? Ar ģinamas līgumu traumas tik ļoti nesāp? ;D

  +3 [+] [-]

, 2019-04-19 13:02, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Ar LHF starpniecību tas ir visai reāli Kremļa pojekts tas ir tikai dažu sirdīs un smadzenēs, kuri uzdod vēlamo par patieso Lielākajai daļai Latvijas Hokeja un sporta sabiedrības, DR ir LATVIJAS KLUBS, kurš, ar LHF piekrišanu un oficiālu licenzi, piedalās KHL, nevis Krievijas čemionātā, kuru savstarpēji izspēlē tikai un vinīgi Krievijas klubi
Tev tur dažas neprecizitātes - kremļa projekts, kurLatvijā bāzēta komanda (nevis klubs) ar LHF piekrišanu spēlē krievijas čempionātā, kuru dēvē par KHL.
šo iemācies, lai man nav vairs jālabo.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-04-19 13:04, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Tieši tā, cipari! Interesanti, uz cik lielu ciparu ir gatavs tas pats Pikāns kādu parakstīt?
kādu Dārzs nosauks tādu ierakstīs. jeb tu galīgi nefiltrē par ko saku
1 2 3 4 136 komentāri