Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: NAMEJS 9999

LČ 1. līgas fināla sērijā neizšķirts, turpinājums Daugavpilī

"Liepāja Juniors" savā laukumā guva pa trim vārtiem katrā no Latvijas hokeja čempionāta pirmās līgas pirmajām divām finālspēlēm pret "Daugavpili/LDz Cargo", bet atšķīrās mūsējo panākumi savu vārtu nosargāšanā. Uzvarai ar 3:2 (1:0, 0:0, 2:2) pirmajā cīņā sekoja kapitulācija ar 3:9 (2:4, 0:2, 1:3) otrajā mačā. Sērijā rezultāts ir neizšķirts 1-1, divas nākamās spēles sērijā līdz trim uzvarām notiks sestdien un svētdien Daugavpilī.

Fināla pirmie vārti tika gūti tikai pirmā perioda pēdējā minūtē, kad savu šās sezonas pirmo golu iemeta liepājnieku kapteinis Kaspars Repšs. Otrā perioda otrajā pusē mājinieki trīsreiz pēc kārtas devās uz noraidīto soliņu, uz ilgāku laiku paliekot arī trijatā pret pieciem oponentiem, šādā formātā turpinot spēlēt arī trešā perioda ievadā.
Ilgstošo lielo vairākumu viesi realizēja 42. minūtē, panākot neizšķirtu 1:1.

Mača 48. minūtē vairākumu realizēja arī viens no "Liepājas Juniora" gados vecākajiem spēlētājiem Toms Tiļļa, kurš tieši pēc četrām minūtēm vēlreiz atzīmējās uzbrukumā, palielinot mājinieku pārsvaru līdz 3:1.

Gados vecākie daugavpilieši ļoti ātri samazināja savu vārtu deficītu līdz minimumam, pamatlaika pēdējās 48 sekundes aizvadīja bez vārtsarga, bet neizšķirtu neizrāva.

Otrās spēles pirmajā minūtē mājinieku pirmās maiņas spiediens uz daugavpiliešu vārtiem beidzās ar Alekseja Propošina precīzu metienu tukšā vārtu stūrī. Turpinājumā mājiniekiem vajadzēja divreiz pēc kārtas izturēt viesu lielu spiedienu vairākumā, un arī vienādos sastāvos latgalieši izskatījās iespaidīgi. Daugavpils komandā ir sapulcināti spēlētāji brieduma gados, kurus varbūt īsti nevar saukt par zvaigznēm pat Latvijas hokeja virslīgas mērogā, tomēr vairāki savulaik ir paspēlējuši augstākā līmenī par pašmāju čempionāta pirmo līgu.

Viesi izcēlās ar ātru pāreju no aizsardzības uzbrukumā un pretuzbrukumu rezultatīvu noslēgumu, viduszonas ātru pārvarēšanu, kā arī izmantoja fizisko pārspēku, lai uzvarētu divcīņās. Turklāt augstā līmenī bija vārtu gūšanas momentu realizācija, kā arī mājiniekus nepaglāba vārtsargs Nauris Mažis, un viesi līdz pirmā perioda beigām ieguva divu ripu pārsvaru, bet visu spēli uzvarēja ar graujošu rezultātu 9:3. Divus vārtus mājinieku labā guva šosezon virslīgā daudz spēlējušais lietuvietis Marks Kaļeiņikovs. Dzelzceļnieku rindās ar 5 (2+3) punktiem rezultatīvākais bija krievu leģionārs Daniils Kuļikovs.

Izmantotais resurss: Latvijas Hokeja federācija

Sērijā neizšķirts, turpinājums Daugavpilī |...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-04-22 10:14, pirms 8 gadiem
Ceru uz Daugavpils uzvaru. Ar domu, ka tas varētu iedvesmot uz spēlēšanu Virslīgā.
, 2016-04-22 12:22, pirms 8 gadiem
biskaps rakstīja: Ceru uz Daugavpils uzvaru. Ar domu, ka tas varētu iedvesmot uz spēlēšanu Virslīgā.
Daugavpilij, Ventspilij un, iespējams, arī Valmierai un Talsiem vajadzētu būt Virslīgā jebkurā gadījumā.
Protams, tas ir naudas jautājums, izmaksas nav mazas.
Artūrs Šilovs vārtos. Foto: Reuters/Scanpix

Vankūvera ielaiž piecus vārtus un cieš sakāvi, ''Oilers'' panākot septīto spēli

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sestajā spēlē sakāvi cietusi Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', kas izbraukumā ar 1:5 atzina Edmontonas ''Oilers'' pārākumu. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 3-3.
Mirklis pēc Pavola Regendas vārtu guvuma pirmās trešdaļas pašās beigās. Foto: PressFocus/SIPA/Scanpix
7

Slovāki iedzeļ pirmās trešdaļas pēdējās sekundēs un tuvinās ceturtdaļfinālam

Soli tuvāk iekļūšanai pasaules meistarsacīkšu ceturtdaļfinālā spēra Slovākijas hokejisti, kuri krietni augstvērtīgāk nekā pretinieki izmantoja savas iespējas un ar 4:2 pārspēja Francijas komandu.
Zviedri svin Rasmusa Dālina vārtu guvumu. Foto: Darko Vojinovič/AP/Scanpix
5

Vārtu eksplozija un "Tre Kronor" revanšs: zviedru preses reakcija

Latvijas un Zviedrijas hokejistu spēkošanās sestdien, 18. maijā, bija otrā plašāk aplūkotā tēma sporta presē. Lielāko uzmanību piesaistīja karstā laika radītās problēmas Gēteborgas pusmaratonā – 40 skrējēji saļima, diviem radās problēmas ar sirds darbību.