Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Morozs: ""Skonto" ir mans dzimtais klubs, ar prieku tajā beigtu karjeru"

Agris Suveizda

Morozs: ""Skonto" ir mans dzimtais klubs, ar prieku tajā beigtu karjeru"
Viktors Morozs
Foto: Juris Gūtmans

Bijušais Latvijas izlases pussargs Viktors Morozs pēc sešu gadu pārtraukuma ir atgriezies Rīgas "Skonto", kura kreklā pavadījis ilgāko savas karjeras posmu. 33 gadus vecais Morozs pēc uzvaras pār "Mettu"/LU sarunā ar Sportacentrs.com atskatījās gan uz aizvadīto spēli, gan atgriešanos "Skonto".

- Sākāt lieliski, taču Kalna vārti, šķiet, nedaudz novirzīja no kursa.
- Uzstādījums mačam bija uzreiz iegūt kontroli pār spēli, gūt vārtus un pēc tam turpināt tādā pašā tempā. Taču neviens nav apdrošināts pret tādiem vārtiem, Kalnam padevās lielisks sitiens. Spēle izlīdzinājās. Tā vietā, lai gūtu otros un trešos vārtus, paši saņēmām bumbu savos vārtos. Pēc tam vēlreiz centāmies iegūt kontroli. It kā izdevās, bija iespējas, taču nerealizējām tās. Tāpēc otrajā puslaikā laukumā izgājām nedaudz nervozi un noskaņoti, lai, nedod Dievs, nepieļautu kādu kļūdu. Guvām trešos vārtus un pēc tam jau mierīgi novedām spēli līdz galam.

- "Mettas"/LU pāreja uz trim centra aizsargiem kaut kā ietekmēja jūsu spēli?
- Nē, nekad neskatāmies, kā spēlē pretinieki. Cenšamies akcentēt paši savu spēli un spēlēt tā, lai pretinieks pielāgotos mums, nevis mēs viņiem.

- Karašausks ir Krievijā, Šabala bija rezervē, taču divus vārtus guva Gutkovskis, Jelgavā divus iesita Ivanovs. Vai abu jauno sniegums nav pārsteigums?
- Varbūt kādam no līdzjutējiem tas varētu būt pārsteigums, taču mēs viņus katru dienu redzam treniņos. Viņi var būt cienīga maiņa šiem spēlētājiem. Protams, uz pretinieku fona viņiem trūkst pieredzes un problēmas būs, bet puiši cenšas un, ja viņi tā turpinās, viņus gaida liela nākotne.

- Laizāna lēmums beigt karjeru jums pašiem komandas iekšienē bija pārsteigums?
- Tas tomēr izrādījās pārsteigums. Pirms kausa spēles pret Rīgas "Daugavu" viņš brīdināja treneru štābu, ka ir tāda iespēja. Visi to pieņēma un saprata un novēlēja viņam veiksmi. Protams, Lazas ļoti pietrūkst – gan futbola ziņā, gan ģērbtuvē. Taču ko darīt – tāda ir dzīve. Jāturpina iet uz priekšu.

- Iepriekšējo sezonu noslēdzi Baltkrievijā. Pastāsti vispār, kā un kāpēc nokļuvi "Skonto"
- Baltkrievijā čempionātu pabeidzu ar savainojumu. Bija diezgan nopietna trauma, un visu pirmssezonas periodu ārstējos. Pēc tam bija kaut kādi piedāvājumi gan Latvijā, gan arī atgriezties Baltkrievijā, taču nevarēju atgriezties savainots. Vienojāmies ar Tamazu, ka pamēģināšu – ja izdosies un vairs nejutīšu sāpes, tad palikšu komandā. Tfu, tfu, tfu, viss ir normāli un jutu, ka nav nekādu problēmu ar veselību. Tiesa, tā kā pirmssezonu praktiski esmu izlaidis, fiziski, protams, vēl neesmu labākajā formā.

- Zinot, ka "Skonto" bija grūtības iegūt licenci, vai tobrīd nebija domas pamest komandu?
- Nē. Sanāca, ka ierados pašā pēdējā brīdī, un tagad nākamajā dienā iet projām? Tas no manas puses būtu diezgan muļķīgi. Paliku līdz beigām un nevēlējos pievilt tos cilvēkus, kuri nāca man pretī.

- Ņemot vērā algu problēmas, "Skonto" droši vien neesi ieradies naudas dēļ. Uztver to kā iespēju pēc traumas atgriezties apritē?
- Skaidrs, ka neviens, spēlējot Latvijā, nepelna naudu [domāts – nesaņem lielu algu] – nav runas pat par "Skonto". Kādam tas ir tramplīns, kādam tas varbūt ir solis atpakaļ, lai pēc tam spertu soli uz priekšu. Man tas ir vienkārši dzimtais klubs, kurā esmu pavadījis desmit gadus. Lai kāda arī nebūtu situācija, atgriezos ar lielāko prieku. Tiek solīts, ka situācija uzlabosies. Ja tā būs, būšu tikai priecīgs un esmu ar abām rokām par, lai "Skonto" atgūtu pozīcijas, kurās atradās pirms vairākiem gadiem.

- Pašam nav žēl visa, kas notiek ap "Skonto", un tā, ka tas vairs nav tāds flagmanis, kāds bija agrāk?
- Šobrīd situācija, protams, ir pavisam cita, taču ticēsim, ka viss nokārtosies. Ar tādu domu arī ejam uz treniņiem, spēlēm un strādājam. Un pamēģiniet pateikt, ka tajā, ko rādām laukumā, piekāpjamies kādai no komandām. Uzskatām sevi par profesionāļiem, tādi arī esam un izejam laukumā cīnīties līdz pēdējam. Kā jau teicu puišiem, "Skonto" viņiem var kļūt par lielu tramplīnu karjerā, tāpēc viņiem arī jāturpina strādāt.

- Pats plāno vasarā mēģināt atgriezties ārzemēs vai paliksi "Skonto" visu gadu?
- Pagaidām vēl neskatos tik tālā nākotnē. Tikpat labi varbūt vasarā pats "Skonto" vairs nebūšu nepieciešams, un tad vairs nebūs jēgas runāt par to, ko es gribu. Lai kas arī notiktu, jebkurā gadījumā ar prieku palikšu kopā ar "Skonto" līdz savām kā futbola, tā dzīves pēdējām dienām. Ja situācija klubā būs kārtībā, kāpēc gan meklēt vietu, kur ir labi, ja labi ir arī tepat?

  +1 [+] [-]

, 2014-04-19 16:00, pirms 10 gadiem
Ai, ai, Viktor, nu kā var aizmirst Valmieras "Gauju", kas patiešām ir Tava dzimtā komanda?!

  -1 [+] [-]

, 2014-04-19 18:17, pirms 10 gadiem
Vins uz valmiru bija izirets no skonto

  +2 [+] [-]

, 2014-04-19 19:08, pirms 10 gadiem
Jau pirms izīrēšanas epizodes viņš pārnāca uz Skonto tieši no Valmieras.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-19 19:35, pirms 10 gadiem
Krūmiņam taisnība; atceros, tolaik tika rakstīts, ka Morozs jau klauvējot pie izlases durvīm, tāpēc no Valmieras jādodas dziļākos ūdeņos. Tomēr Skonto pamatsastāvā vēl neizdevās nostiprināties, un nācās uz gadu vēlreiz atgriezties Valmierā. Pēc tam jau tad gan, tad nāca garāks Skonto periods.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja