Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Jets" pagarinājumā pieveic "Hurricanes", izcīna piekto uzvaru pēc kārtas

Rolands Eliņš

"Jets" pagarinājumā pieveic "Hurricanes", izcīna piekto uzvaru pēc kārtas
Vinipegas "Jets" hokejisti
Foto:AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā par vietu izslēgšanas spēlēs turpina cīnīties Vinipegas „Jets”, kura šonakt izcīnījusi savu piekto uzvaru pēc kārtas, ar 4:3 papildlaikā pieveicot Karolīnas „Hurricanes”. Savukārt Vašingtonas „Capitals” astoņu uzvaru sērija beigusies Otavā, kur viņus ar 3:1 pieveica „Senators” vienība.

Vinipegas „Jets”, kura šobrīd balansē uz izslēgšanas spēļu robežas, šonakt savā laukumā uzņēma savus Dienvidaustrumu divīzijas konkurentus Karolīnas „Hurricanes”, ar kuriem sezonas gaitā jau bija tikusies trīs reizes un divreiz uzvarējusi. Pirms šīs nakts spēles „Jets” arī bija uzvarējusi četrās spēlēs pēc kārtas, un tā ka uzvarētāji sastāvu nemaina, tad arī šonakt Latvijas hokejists Artūrs Kulda bija palicis rezervē.

Savukārt viņu šīs nakts pretinieki Karolīnas „Hurricanes” ar diezgan brīva kritiena palīdzību bija noslīdējuši jau līdz 14. vietai Austrumu konferencei, un spēku samērus pierādīja arī pirmais periods, kurā „Hurricanes” jau spēles pirmajās trīs minūtes nopelnīja divus noraidījumus. Iniciatīva līdz ar to pārgāja Vinipegas komandas rokās, kura periodā pa saviem vārtiem ļāva izdarīt tikai trīs metienus, bet pati spēles 13. minūtē atklāja rezultātu. To izdarīja aizsargs Zeks Bogosjans, kurš noslēdza ātro uzbrukumu, turklāt metiena izdarīšanas brīdī viņš turēja nūju tikai ar vienu roku.

Otrā perioda vidū „Jets” arī realizēja vairākumu, kad lieliska Bleika Vīlera diagonāla piespēle cauri „Hurricanes” zonai nonāca pie Pola Postmas, kurš panāca 2:0. Pāris minūtes vēlāk soms Tuomu Rūtu ar ļoti precīzu metienu gar vārtu stabiņu guva rezultāta starpību samazināja (1:2). Šie bija savainojumu mocītā uzbrucēja pirmie vārti sezonā – viņš pagaidām aizvadījis tikai 12 spēles.

„Hurricanes” turpmākā atspēlēšanās gan tika aizkavēta noraidījumu dēļ – otrā perioda otrajā pusē četru Erika Stāla soda minūšu dēļ „Hurricanes” lielākoties spēlēja mazākumā (kopējā soda minūšu attiecība 12:2 „Jets” labā), turklāt trešā perioda sākumā Vīlers izlauzās viens pret „Hurricanes” vārtsargu Džastinu Pītersu, panākot 3:1. Tiesa, pāris dienas iepriekš „Jets” jau izlaida no rokām divu vārtu pārsvaru pret „Lightning”, un līdzīgs scenārijs atkārtojās arī šonakt. Vispirms Rūtu savā rēķinā ierakstīja otros vārtus, kad ripa, atsitusies pret viņu, ielidoja vārtos, bet pusotru minūti pirms pamatlaika beigām, tikai pāris sekundes pēc vārtsarga nomainīšanas pret sesto laukuma spēlētāju, Aleksandrs Sjomins bija pirmais pie atlēkušās ripas un panāca 3:3.

Taču jau papildlaika otrajā minūtē „Jets” aizskrēja ātrajā uzbrukumā divi pret vienu. Endrjū Lada metienu Pīterss atvairīja, taču ar tam sekojošu Dastina Baflina metienu viņš vairs galā netika, un „Jets” uzvarēja ar 4:3. Pa trim punktiem šajā spēlē guva Endrjū Lads (0+3) un Bleiks Vīlers (1+2), kurš arī tika atzīts par mača pirmo zvaigzni, bet viņa komanda uzvarējusi jau piecās spēlēs pēc kārtas un ar 48 punktiem ieņem devīto vietu konferencē.

Īsumā citās spēlēs

Augstāk „Jets” vienībai atrasties traucē tuvākie konkurenti Ņujorkas „Rangers”, kuri šonakt ar 6:1 sagrāva Floridas „Panthers”. Pa diviem vārtiem šajā spēlē guva Metss Cukarello un Deriks Brasārds, bet Rikam Nešam 1+2. „Rangers” sezonā guvuši 48 punktus, tikpat cik „Jets”, taču aizvadījuši par spēli mazāk.

Taču „Jets” izslēgšanas cīņām var kvalificēties arī apsteidzot divīzijas konkurentus Vašingtonas „Capitals”, kura šonakt pieredzēja savu astoņu uzvaru sēriju apraujamies Otavā. „Senators”, pateicoties diviem Kaila Turisa vārtiem, izcīnīja savu ceturto uzvaru pēc kārtas ar 3:1. Līdz ar to „Capitals” ir tikai divus punktus priekšā „Jets”.

Savu trīs zaudējumu lejupslīdi pārtraukusi Monreālas „Canadiens”, kura tikai pamatlaika pēdējā minūtē izrāva uzvaru pār Tampabejas „Lightning” (3:2). Pēc neliela haosa „Lightning” aizsardzības zonā ripa veiksmīgi atleca pie vārtu priekšā esošā Braiena Džiontas, kurš 47 sekundes pirms pamatlaika beigām guva uzvaras vārtus, kuri ļāvuši „Canadiens” atgriezties Ziemeļaustrumu divīzijas vadībā, uz otro vietu nobīdot Kaspara Daugaviņa „Bruins”.

Pamatīgu sakāvi piedzīvojusi arī Ziemeļrietumu divīzijas līdere Vankūveras „Canucks”, kura ar 1:5 atzina Dalasas „Stars” pārākumu. Lai arī „Canucks” vēl otrā perioda vidū atradās vadībā ar 1:0, četri trešā perioda vārti ļāva gūt uzvaru „Stars”, kura šobrīd cīnās par pirmo astotnieku Rietumu konferencē, par diviem punktiem atpaliekot no Kolumbusas „Blue Jackets”, kura šonakt piedzīvoja pirmo zaudējumu pēdējās sešās spēlē. Kolumbusiešus ar 2:1 sīvā spēlē pieveica Losandželosas "Kings". Ar sagrāvi no Sanhosē gan aizbraukusi Rietumu konferences septītās vietas īpašniece Minesotas "Wild", kura guva vienus vārtus, ielaida sešus, un, kā zināms, uzvarai ar to nepietiek.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultātsKomandasRezultāts
Islanders-Maple Leafs5:3Panthers-Rangers1:6
Lightning-Canadiens2:3Capitals-Senators1:3
Devils-Flyers3:0Hurricanes-Jets3:4 P
Coyotes-Blues1:2 PMCanucks-Stars1:5
Blue Jackets-Kings1:2Wild-Sharks1:6

Austrumu konference

V.KomandasSU-Z-PPP10
1.Pitsburgas „Penguins”4333-10-0668-2-0
2.Monreālas „Canadiens”4427-12-5595-5-0
3.Vašingtonas „Capitals”4424-18-2508-1-1
4.Bostonas „Bruins”4226-11-5575-4-1
5.Toronto „Maple Leafs”4424-15-5536-3-1
6.Otavas „Senators”4323-14-6525-5-0
7.Ņujorkas „Islanders”4423-16-5517-1-2
8.Ņujorkas „Rangers”4322-17-4486-3-1
9.Vinipegas „Jets”4423-19-2485-5-0
10.Bufalo „Sabres”4419-19-6446-3-1

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

     [+] [-]

, 2013-04-19 08:28, pirms 11 gadiem
ja ir vienāds punktu skaits, tad laikam skatās goal difference, un tas Vašingtonai labāks nekā Jets.
Rietumos pašlaik izskatās, ka brīva vairs tikai viena vieta

     [+] [-]

, 2013-04-19 08:34, pirms 11 gadiem
kresnais rakstīja: ja ir vienāds punktu skaits, tad laikam skatās goal difference, un tas Vašingtonai labāks nekā Jets.
Rietumos pašlaik izskatās, ka brīva vairs tikai viena vieta
Ja ir vienāds punktu skaits, tad vispirms ņem vērā aizvadītās spēles (jo mazāk, jo labāk), pēc tam tā sauktās tīrās uzvaras, proti, tās, kuras izcīnītas pamatlaikā (jo vairāk, jo labāk), pēc tam savstarpējo spēļu rezultātus un tikai pēc tam svarīga kļūst vārtu attiecība.

Vašingtona uzvarējusi "Jets" trijās spēlēs no četrām, taču vēl ir viena savstarpējā spēle 23. aprīlī, naktī uz otrdienu

     [+] [-]

, 2013-04-19 08:47, pirms 11 gadiem
Rolands Eliņš rakstīja: Ja ir vienāds punktu skaits, tad vispirms ņem vērā aizvadītās spēles (jo mazāk, jo labāk), pēc tam tā sauktās tīrās uzvaras, proti, tās, kuras izcīnītas pamatlaikā (jo vairāk, jo labāk), pēc tam savstarpējo spēļu rezultātus un tikai pēc tam svarīga kļūst vārtu attiecība.

Vašingtona uzvarējusi "Jets" trijās spēlēs no četrām, taču vēl ir viena savstarpējā spēle 23. aprīlī, naktī uz otrdienu
Vismazāk spēles?

     [+] [-]

, 2013-04-19 08:49, pirms 11 gadiem
kino rakstīja: Vismazāk spēles?
jā, uz doto brīdi vērā ņem spēļu skaitu. Turnīra beigās tas, protams, visām komandām būs vienāds

  +2 [+] [-]

, 2013-04-19 08:56, pirms 11 gadiem
Šosezon ļoti gribētos likt uz to, ka Pitsburga paņems SC.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-19 12:31, pirms 11 gadiem
Tampai karteja "izcila" sezona...
un sakums bija tik cerigs...

Gribu lai Jets tiek, bet negribu lai met ara Rangers!

     [+] [-]

, 2013-04-19 12:40, pirms 11 gadiem
arvids1991 rakstīja: Tampai karteja "izcila" sezona...
un sakums bija tik cerigs...

Gribu lai Jets tiek, bet negribu lai met ara Rangers!
Tā laikam ir vismazākā iespēja, ka tik gan Jets, gan Rangers. Tādā gadījumā Rangers ir jāgūst vairāk punktu no visām trim.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-19 12:44, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Tā laikam ir vismazākā iespēja, ka tik gan Jets, gan Rangers. Tādā gadījumā Rangers ir jāgūst vairāk punktu no visām trim.
tad jākrīt Vašingtonai...

  +1 [+] [-]

, 2013-04-19 12:55, pirms 11 gadiem
Beidzot kāds pavērsiens cīņā par South East divīzijas titulu un uzreiz visa situācija ir sagriezta kājām gaisā.

Capitals un Jets vēl ir jāizvada vienāds spēļu skaits, taču Caps ir krietni smagāki pretinieki: MTL,WPG,OTT un BOS, kamēr Jets ir jāspēlē pret NYI,WAS,BUF,MTL.

Protams, daudz kas izšķirsies savstarpējā spēlē. Ja Caps šo spēli uzvar, viņiem pietiek ar tikai vienu uzvaru pārējās 3 spēlēs, ja zaudē tad viņi tāpat var nodrošināt uzvaru divīzijā uzvarot visās pārējās trijās spēlēs.

Abām komandām situāciju vēlvairāk sarežģī Rangers, kuriem atlikušājās spēlēs ir jāspēlē tikai pret pastarītēm, pie kam viņiem ir viena spēle rezervē. Tātad Jets - Caps savstarpējās spēles zaudētājam var nepietikt pat ar uzvarām visās atlikušajās spēlēs, lai saglabātu 8. vietu, gadījumā, kad ir zaudēta cīņa par pirmo vietu konferencē.

     [+] [-]

, 2013-04-19 12:58, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: tad jākrīt Vašingtonai...
Ovi nav pirmo reizi ar pīpi uz jumta. Identiska situācija bija viņa 65 vārtu sezonā, kad viņa Capitals kodās ar Huricanes par uzvaru divīzijā, zinot, ka zaudētējam var nepietikt pat priekš 8. vietas.

Es domāju, ka Jets paliks aiz strīpas. Tā teikt - labākajās Kanādas klubu hokeja tradīcijās.

     [+] [-]

, 2013-04-19 13:10, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Ovi nav pirmo reizi ar pīpi uz jumta. Identiska situācija bija viņa 65 vārtu sezonā, kad viņa Capitals kodās ar Huricanes par uzvaru divīzijā, zinot, ka zaudētējam var nepietikt pat priekš 8. vietas.

Es domāju, ka Jets paliks aiz strīpas. Tā teikt - labākajās Kanādas klubu hokeja tradīcijās.
Un kādas izredzes Kolumbusai uz 1. uzvaru play-offos kluba vēsturē?

     [+] [-]

, 2013-04-19 13:21, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: Un kādas izredzes Kolumbusai uz 1. uzvaru play-offos kluba vēsturē?
Ja viņi nepakāsies uz vismaz 7. vietu, tad vājākas nekā iepriekš pret RW. Ar visu to, ka šī ir bijusi saīsināta sezona, es domāju, ka būtu jāmeklē vēl pirms iepriekšējā lokauta, lai atrastu kādu komandu, kura būtu tā dominējusi regulārajā sezonā kā Čikāga šogad. Ar tādu tempu, kādu viņi ir uzņēmuši šogad, Čikāga pilnā sezonā gūtu 137 punktus.

     [+] [-]

, 2013-04-19 15:46, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Beidzot kāds pavērsiens cīņā par South East divīzijas titulu un uzreiz visa situācija ir sagriezta kājām gaisā.

Capitals un Jets vēl ir jāizvada vienāds spēļu skaits, taču Caps ir krietni smagāki pretinieki: MTL,WPG,OTT un BOS, kamēr Jets ir jāspēlē pret NYI,WAS,BUF,MTL.

Protams, daudz kas izšķirsies savstarpējā spēlē. Ja Caps šo spēli uzvar, viņiem pietiek ar tikai vienu uzvaru pārējās 3 spēlēs, ja zaudē tad viņi tāpat var nodrošināt uzvaru divīzijā uzvarot visās pārējās trijās spēlēs.

Abām komandām situāciju vēlvairāk sarežģī Rangers, kuriem atlikušājās spēlēs ir jāspēlē tikai pret pastarītēm, pie kam viņiem ir viena spēle rezervē. Tātad Jets - Caps savstarpējās spēles zaudētājam var nepietikt pat ar uzvarām visās atlikušajās spēlēs, lai saglabātu 8. vietu, gadījumā, kad ir zaudēta cīņa par pirmo vietu konferencē.
Riskēju apgalvot, ka no SE Divīzijas iekšā tiks tikai viena komanda. Tā tas gandrīz vienmēr ir bijis. Daudz kas izšķirsies viņu savstarpējā spēlē. Pēc patreizējās ssituācijas, ja abām komandām ir vienāds punktu skaits, priekšroka ir WPG, jo viņiem mazāk SO uzvaru.

     [+] [-]

, 2013-04-19 15:49, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Beidzot kāds pavērsiens cīņā par South East divīzijas titulu un uzreiz visa situācija ir sagriezta kājām gaisā.

Capitals un Jets vēl ir jāizvada vienāds spēļu skaits, taču Caps ir krietni smagāki pretinieki: MTL,WPG,OTT un BOS, kamēr Jets ir jāspēlē pret NYI,WAS,BUF,MTL.

Protams, daudz kas izšķirsies savstarpējā spēlē. Ja Caps šo spēli uzvar, viņiem pietiek ar tikai vienu uzvaru pārējās 3 spēlēs, ja zaudē tad viņi tāpat var nodrošināt uzvaru divīzijā uzvarot visās pārējās trijās spēlēs.

Abām komandām situāciju vēlvairāk sarežģī Rangers, kuriem atlikušājās spēlēs ir jāspēlē tikai pret pastarītēm, pie kam viņiem ir viena spēle rezervē. Tātad Jets - Caps savstarpējās spēles zaudētājam var nepietikt pat ar uzvarām visās atlikušajās spēlēs, lai saglabātu 8. vietu, gadījumā, kad ir zaudēta cīņa par pirmo vietu konferencē.
Riskēju apgalvot, ka no SE Divīzijas iekšā tiks tikai viena komanda. Tā tas gandrīz vienmēr ir bijis. Daudz kas izšķirsies viņu savstarpējā spēlē. Pēc patreizējās ssituācijas, ja abām komandām ir vienāds punktu skaits, priekšroka ir WPG, jo viņiem mazāk SO uzvaru.
Buffalo arī nav teikuši savu pēdējo vārdu, šonakt savās mājās spēlēs ar NYR. Milleram bija laba iepriekšējā spēle, domāju, ka viņiem ir visas iespējas uzvarēt. Bez tam vēlo NYR ir 2 spēles ar NJD, arī neko nevar zināt.... Protams esmu par Winnipegu, baigi gribētos, lai viņi kaut kur tiek.

     [+] [-]

, 2013-04-19 16:43, pirms 11 gadiem
Leflērs rakstīja: Riskēju apgalvot, ka no SE Divīzijas iekšā tiks tikai viena komanda. Tā tas gandrīz vienmēr ir bijis. Daudz kas izšķirsies viņu savstarpējā spēlē. Pēc patreizējās ssituācijas, ja abām komandām ir vienāds punktu skaits, priekšroka ir WPG, jo viņiem mazāk SO uzvaru.
Pagaidām abām komandām otrais tiebreaker ir vienāds-ROW abām ir 21 un ja tas tā arī paliek tad pie vienāda punktu skaita regulārās sezonas noslēgumā Vašingtonai pieder gan 3, gan 4 tie-breaker jebkurā gadījumā!

     [+] [-]

, 2013-04-19 16:56, pirms 11 gadiem
kino rakstīja: Šosezon ļoti gribētos likt uz to, ka Pitsburga paņems SC.
Aizmirsti, jabroni!