Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs un Nadals tiksies Indianvelsas pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs un Nadals tiksies Indianvelsas pusfinālā
Rafaels Nadals
Foto: Sipa USA/Scanpix

Rafaelam Nadalam šonedēļ Indianvelsā veiksmes netrūkst. Sekojot Aleksandra Zvereva neizmantotajai mačbumbai 4. kārtas mačā, spānis piektdien ceturtdaļfinālā saņēma lielu palīdzību no Kei Nišikori, kurš pēc lieliska sākuma pēkšņi zaudēja interesi un arī maču – 4:6, 3:6. Arī Novaks Džokovičs ceturtdaļfinālā uzvarēja divos setos, tiesa Žo-Vilfrīda Tsongas uzveikšanai viņam bija nepieciešami divi taibreiki, abos zaudējot tikai divus punktus.

Nišikori sāk lieliski, taču pēkšņi "pazūd" un zaudē Nadalam

Kei Nišikori sāka ļoti straujā tempā un divas vai vairāk breikbumbas ieguva katrā no Rafaela Nadala pirmajiem trim serves geimiem. Japānis spēja izmantot tikai vienu no septiņām iespējām un izšķērdību viņam vēlāk nācās nožēlot, jo tā vietā, lai spāni grautu, viņš neloģiski zaudēja 1. setu un vēlāk arī visu maču.

Nadals pirmajā geimā ar pirmo servi un "forehand" atspēlēja divas breikbumbas. Nišikori cīņas ievadā spēcīgi uzbruka un trešajā geimā tika pie vēl vairākām breikbumbām, izmantojot trešo, kad piespieda Rafu izsist autā. Piektajā geimā Nišikori bija vēl divas breikbumbas (15:40), turklāt šoreiz abas ņemamas, it īpaši pirmā. Kei izveidoja lielisku uzbrukumu un atlika tik vien, kā trāpīt apvedošo sitienu pa līniju. Nišikori bumbiņu nespēja dabūt pāri tīklam. Otrā breikbumba palaista garām ar "backhand" kļūdu.

Neieguvis dubultbreika pārsvaru, Nišikori strauji sāka spēlēt slikti un ar dažām kļūdām sestajā geimā ļāva Nadalam panākt izlīdzinājumu – 3:3. Pie rezultāta 4:5 servējot par seta turpināšanu, Nišikori izgāzās vēl iespaidīgāk.

Ļoti neveiksmīgais geims sākts ar diviem sitieniem tīklā, bet pēc tam ar sliktu sitienu izvēli ļauts Nadalam uzbrukt ar "forehand" sitienu ap līniju. Nadals tā ieguva setbumbu, kuras izspēlē Nišikori, kontrolējot izspēli, zaudēja punktu spēlē pie tīkla.

Kamēr Nadals bija atguvies no lēnā sākuma, Nišikori turpināja spēlēt bezcerīgi un 2. seta trešajā geimā ar trim kļūdām uzdāvināja trīskārtējam čempionam vēl vienu breiku. Nadals turpinājumā neizmantoja divas iespējas iegūt dubultbreiku, bet septītajā geimā pats zaudēja servi – 4:3. Nišikori uz brīdi bija "pamodies" un nospēlēja četrus lieliskus punktus pēc kārtas. No tā jēgas gan nebija, jo nākamajā geimā kārtējā kļūdu sērija nozīmēja vēl vienu dāvanu Nadalam, kurš pēc tam izservēja maču.

Uzvara pār Nišikori Nadalam ir sezonas pirmais Top 10 panākums. Spāņa labākā uzvara līdz vakardienai bija ranga 45. vietā esošā Žila Millera apspēlēšana šī turnīra 2. kārtā. Nadals Indianvelsas pusfinālā spēlēs devīto reizi 12 turnīros. Pēdējais pusfināls viņam bija 2013. gadā, kad Rafa izcīnīja pēdējo no saviem trim tituliem Kalifornijas tuksnesī.

Džokovičam vajag taibreikus Tsongas uzveikšanai

Novakam Džokovičam spēlēšana dienā jeb karstā un saulainā laikā kārtējo reizi sagādāja pamatīgas grūtības un Žo-Vilfrīdu Tsongu uzvarēt izdevās, paļaujoties uz aizsardzību, kas sagaidīja ļoti daudz Francijas tenisista kļūdu. 1. setā breika pārsvaru izlaida Džokovičs, 2. setā to izdarīja Tsonga, bet abos setos ar 7:2 taibreikā pārāks bija ranga līderis.

Tsonga 1. seta trešajā geimā ar divām dubultkļūdām sekmēja Džokoviča agru breiku. Indianvelsā četrus titulus izcīnījušais Serbijas tenisists 10. geimā nespēja izservēt setu. Tsonga ieguva breikbumbu, kuras izspēle izcēlās ar lielisku diagonālo apvedošo sitienu. Taibreiku francūzis nospēlēja pagalam nesakarīgi un setu pabeidza ar 24 nepiespiestajām kļūdām.

Arī 2. setā pirmais breiks notika trešajā geimā, šoreiz vadībā izvirzoties Tsongam, kurš pārsvaru nopelnīja ar spēcīgu "forehand" izmantošanu. Tā vietā, lai nākamajā geimā nostiprinātu breiku un izvirzītos vadībā ar 3:1, Tsonga ar kļūdām no abām pusēm servi zaudēja no 40:15 pārsvara un geimu pabeidza ar dubultkļūdu!

Tsonga vēlāk pie rezultāta 4:5 ar diviem lieliskiem "forehand" sitieniem atspēlēja divas mačbumbas – vispirms sitiens stūrī, bet pēc tam bumbiņa raidīta pa diagonāli. Džokovičam neizpratnē atlika vien nokratīt galvu. Uzvara gan tika nodrošināta pavisam drīz, jo arī otrajā taibreikā Tsonga bija pagalam vājš. Tsonga finišēja ar 47 nepiespiestajām kļūdām, kamēr Džokovičam bija gandrīz uz pusi mazāk – 24.

Džokovičs Nadalu pārliecinoši uzvarējis piecos mačos pēc kārtas, kā arī uzveicis deviņās no pēdējām desmit cīņām. Indianvelsā abi tikušies trīs reizes. Nadals uzvarējis 2007. gadā finālā, bet Džokovičs bija pārāks nākamajās divās spēlēs – 2008. gadā pusfinālā un 2011. gadā finālā. Šodienas spēle ap plkst. 22:00.

"BNP Paribas Open". ATP "Masters 1000" turnīrs Indianvelsā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (7) Jo-Wilfried Tsonga7:6(2) 7:6(2)
(4) Rafael Nadal – (5) Kei Nishikori6:4 6:3
(15) David Goffin – (10) Marin Cilic7:6(4) 6:2
(12) Milos Raonic – (13) Gael Monfils7:5 6:3