Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "TTT viens soda metiens, Prāgai 25 – tā nevar būt!"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gulbis: "TTT viens soda metiens, Prāgai 25 – tā nevar būt!"
Ieva Pulvere un Gunta Baško aizsardzībā pret Alisu Tomasu. Foto: EuroLeague Women

"Virzāmies pēc iecerētā plāna. No malas varbūt neizskatās tik labi, taču komandas iekšienē zinām, kāpēc februāra sākums padevās smagnējs," pēc Eirolīgas izbraukuma spēles Prāgā teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

TTT sestdien aizvadīja pirmo Eirolīgas spēli pēc 31 dienas pārtraukuma. Galvenais iemesls – pirms četrām nedēļām komanda devās pašizolācijā, no 24. janvāra līdz 2. februārim neaizvadot nevienu treniņu pilnā sastāvā. Sekoja četras spēles Baltijas līgā un brauciens uz Čehijas galvaspilsētu.

“Pēc vīrusa sagādātās pauzes galvenais uzdevums bija atgriezties spēļu ritmā. Šodien – parādīt saturīgāku sniegumu nekā pirmajā aplī Rīgā,” teica Gulbis. “Centāmies noskaņoties mentāli, būt gataviem spēka spēlei. Gala iznākums nav apmierinošs, taču parādījām labu cīņu. Prāgā izdarījām galveno, lai virzītos uz priekšu.”

Galvenais treneris uzsvēra, ka TTT bija nepieciešamas spēles Baltijas līgā, taču vēl vairāk – pārbaude pret elites līmeņa komandu. “USK Praha” tam atbilda ideāli – Čehijas čempionei ar Alisu Tomasu sastāvā iekļūšana Eirolīgas “Final Four” būs tikai minimālais uzdevums.

Mums ir vajadzīgas šādas spēles, lai saprastu, kādā ātrumā viss notiek (Eirolīgā). Lai atcerētos, cik ātri jāpieņem lēmumus aizsardzībā un uzbrukumā. Jāuztver visas lietas, kuras nevaram iegūt Baltijas līgas spēlēs. Cienām visas komandas, taču Eirolīgā sastopam citus ķermeņus un atlētisma līmeni. Ļoti patika komandas reakcija un cīņa.”

“Kralovka” arēnā sestdien valdīja Rīgā jau piemirsta basketbola atmosfēra. Trenere Natālija Hejkova cīņā sūtīja labākos spēkus – četras no piecām Prāgas starta piecinieka dalībniecēm spēlēja 33 un vairāk. Tas notika, neraugoties uz faktu, ka Tomasa un Briona Džonsa tikai pirms dažām dienām atgriezās no Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm Vašingtonā.

Vai notikušais liecina par Prāgas respektu? “Tas ir maigi teikts. Marija Konde spēlēja 38 minūtes, Alisa Tomasa – 36. Tas parāda, ka esam izpelnījušies pretinieka cieņu. (Diemžēl) to nevar teikt par cieņu no tiesnešiem. Basketbola spēlē nevar būt tā, ka vienai komandai ir 25 metieni un otrai viens. Nevar būt, ka tikai viena komanda pelnījusi noteikumu pārkāpumus.

Gulbis atgādināja, ka līdzīgu tiesnešu attieksmi komanda saņēmusi mājas spēlē pret Salamankas “Avenida”. Prāgā bijis tāpat. “Tāda nostāja... Esam pelnījuši, lai mums izrāda cieņu. Varbūt nebijām pietiekami agresīvi, taču uz soda metienu līnijas varējām stāties vairāk par vienu reizi.”

Turpinājumā komanda samazinās slodzi treniņos, lai martā cīnītos par iekļūšanu Eiropas kausa “Final Four”. “Visi, ieskaitot fiziskās sagatavotības treneri (Ivaru Ikstenu), nolēmām, ka pašlaik treniņiem jābūt grūtākiem un intensīvākiem. Tā, lai būtu gatavi pēc divām nedēļām. Pirms spēles Kauņā, kurā iemetām 51 punktu, rēķinājāmies, ka tā būs un izmantojām plašāku rotāciju.”

     [+] [-]

, 2022-02-19 23:49, pirms 2 gadiem
Turpinājumā komanda samazinās slodzi treniņos, lai martā cīnītos par iekļūšanu Eiropas kausa “Final Four”. “Visi, ieskaitot fiziskās sagatavotības treneri (Ivaru Ikstenu), nolēmām, ka pašlaik treniņiem jābūt grūtākiem un intensīvākiem. Tā, lai būtu gatavi pēc divām nedēļām.

Koa!? Vajag samazināt slodzi bet padarīt treniņus grūtākus un intensīvākus?

     [+] [-]

, 2022-02-20 11:02, pirms 2 gadiem
Par tiem sodiem, tā var būt. Mums taču nav uz ko nospēlēt uz apakšu. Mūsu garās nav pretiniecēm nekāds apdraudējums. Kāpēc sist sodus? Cik mums punkti paintā?