Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Rolands Freimanis: "Pārstāvot Latviju, atdevu visas emocijas"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Rolands Freimanis: "Pārstāvot Latviju, atdevu visas emocijas"
Rolands Freimanis
Foto: AFP/Scanpix

"Bija varianti mainīt klubu, taču pats nevēlējos doties nekur citur. Rīgā aizvadījām vienu no labākajām spēlēm sezonā," revanšējoties "VEF Rīga" basketbolistiem par janvārī piedzīvoto zaudējumu, teica Tallinas "Kalev/Cramo" spēka uzbrucējs Rolands Freimanis.

Rolands Freimanis, "Kalev/Cramo" spēlētājs

"Iegājām savā ritmā un aizvadījām vienu no labākajām spēlēm sezonā. Uzvarējām cīņu par atlēkušajām bumbām, labāk saspēlējāmies, 26 no 31 groza guvām pēc rezultatīvām piespēlēm. Esmu ļoti priecīgs par uzvaru!

Mareks Mejeris un Mārtiņš Meiers janvārī mums sadankoja pilnu grozu. Rīgā viņus nelaidām groza apakšā, turklāt sagatavojāmies un nosedzām Pako (Krusu). Uz katru VEF izrāvienu mums bija sagatavota atbilde.

Sezonas sākums bija drausmīgs. Septembrī, pārstāvot Latviju, atdevu visas emocijas. Oktobrī un novembrī nesapratu, kas notiek. Pamazām atguvos un tagad sāku tuvoties savai iepriekšējai formai. Ceru, ka sezonas beigās spēlēšu arvien labāk un labāk. Bija varianti mainīt klubu, taču pats nevēlējos doties nekur citur.

Šobrīd prioritāte ir darbs klubā, bet vasarā spēlēšu izlasē. Būsim jaunā situācijā, jo pirms brauciena uz Belgradu vairākiem spēlētājiem pauzes nebūs vispār. Piemēram, Jānis Strēlnieks un brāļi Bertāni klubos būs aizņemti līdz jūnija otrajai pusei. Mēģināsim saspēlēties jaunos apstākļos."

Moriss Karijs, "Kalev/Cramo" spēlētājs

"Ja salīdzina pēdējās trīs spēles, parādījām savu labāko sniegumu aizsardzībā. Izpildījām spēles plānu, nosedzām VEF līderus."

Alars Varraks, "Kalev/Cramo" galvenais treneris

"Daudz mācījāmies no janvāra spēles Tallinā. Mārtiņš Meiers un Mareks Mejeris janvāra sākumā iemeta 18 no 21 divpunktu metiena, uzbrūkot ar gandrīz 90% precizitāti. Šoreiz viņiem brīvības groza apakšā vairāk nebija.

VTB Vienotā līga mums, tāpat kā VEF, ir sezonas svarīgākais turnīrs. Manuprāt, tas mums kļuvis pat nozīmīgāks nekā iepriekš, jo ne mēs, ne rīdzinieki šosezon nespēlējam Eirokausos. Gan mums, gan viņiem bijušas sekmīgākas un mazāk sekmīgas sezonas.

Pagājušajā sezonā Rolandam Freimanim nevarējām piedāvāt daudz naudas, tāpēc esam priecīgi, ka viņš izvēlējās atgriezties pie mums. Pēc Eiropas čempionāta daudziem izlašu spēlētājiem dažādos laikos bija formas kritums, taču tagad viņu sniegums uzlabojas. Sākot no decembra, Rolands spēlē arvien labāk. Igauņu fani viņu mīl."

Mareks Mejeris, "VEF Rīga" spēlētājs

"Iesākām drausmīgi. Runājām ģērbtuvē, meklējām risinājumu, taču spēles pavedienu tā arī neatradām. Nebija arī neviena, kurš pavilktu aiz sevis. Nedomāju, ka blakus apstākļiem bija izšķiroša ietekme uz šodienas spēli."

Jānis Gailītis, "VEF Rīga" galvenais treneris

"Paldies cilvēkiem, kuri vēl nāk uz basketbolu! Mums ir grūts mirklis, taču spēlētāji turpina censties. Arī jaunpienācēji, piemēram, Džošam (Harelsonam) nevaru neko pārmest. Sakārtotā vidē ir vieglāk iekļauties, savukārt mūsu sastāvā bijis daudz pārmaiņu un pielāgošanās prasa laiku.

Meklējam saspēles vadītāju gan Latvijā, gan ārzemēs. Nav tā, kā izskatās. Mūsu (finansiālās) iespējas nav 2-3 reizes lielākas kā citiem vadošajiem Latvijas klubiem un piedāvājums ir ierobežots. Esam runājuši ar Kasparu Vecvagaru, taču situācija Kauņā mainās tikpat strauji, kā laiks aiz loga."

  +5 [+] [-]

, 2016-02-19 22:25, pirms 8 gadiem
Ļoti simpatizē šis spēlētajs. Gan laukumā gan ārpus tā, saku tā, jo vienreiz vecrīgā pajautāju viņam 50 kapeikas aliņam, iedeva ar. Primā čalis!

  +5 [+] [-]

, 2016-02-19 22:54, pirms 8 gadiem
Freimim visu cieņu, izlasi pārstāv katru gadu un ir viens no līderiem! Viņa pēdējā rindkopa liecina, ka ir informēts par komandas biedriem. Galvenais, lai ir emocijas un vēsa galva izšķirošajos brīžos!

     [+] [-]

, 2016-02-19 22:55, pirms 8 gadiem
bitoose rakstīja: Ļoti simpatizē šis spēlētajs. Gan laukumā gan ārpus tā, saku tā, jo vienreiz vecrīgā pajautāju viņam 50 kapeikas aliņam, iedeva ar. Primā čalis!
Man arii,bet es tikai gaidiiju to mirkli ka Freimis pacelsies augstaak,likaas ka ar Unics lietas saaks iet uz augshu,bet kaa redzam...ja lasi Roli-laiks celties augstaak par Kalevu

  +4 [+] [-]

, 2016-02-19 23:01, pirms 8 gadiem
kramblers rakstīja: Man arii,bet es tikai gaidiiju to mirkli ka Freimis pacelsies augstaak,likaas ka ar Unics lietas saaks iet uz augshu,bet kaa redzam...ja lasi Roli-laiks celties augstaak par Kalevu
Es ticu, ka variants vēl būs ārzemēs. Redz, kā Bērzam neslikta ārzemju karjera izveidojās, 28-30 gados. Es nesaku, ka kalnus gāzīs, bet kādā labā līgā tikt iekšā viņš var.

  +5 [+] [-]

, 2016-02-19 23:55, pirms 8 gadiem
Freimis ir lielakais patriots kurs jebkad ir redzets izlase. Spele katru gadu, un viena intervija vinam prasija, spelet Eiroliga vai izlase, vins teica izlase. Un te tas pieradas, vins katru vasaru trenejas un spele izlase.

     [+] [-]

, 2016-02-21 09:03, pirms 8 gadiem
Vairāk tik izlases cienošus basketbolistus