Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rubļevska kvalificējas PK pirmā posma finālsacensībām ASV

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rubļevska kvalificējas PK pirmā posma finālsacensībām ASV
Jeļena Rubļevska
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas labākā piecīņniece Jeļena Rubļevska (38) sekmīgi aizvadījusi Pasaules kausa 1. posma kvalifikāciju, kas risinājās Floridas pilsētā Sarasotā. Savukārt tikmēr mūsu Olga Šišlova (23) neiekļuva finālsacensībās, kur piektdien startēs 36 sportistes.

85 sportistes kvalifikācijā bija sadalītas trijās grupās, no kurām finālsacensībās iekļuva pa astoņām labākajām (Q) un 12 pārējo labāko rezultātu īpašnieces (q).

Jeļena Rubļevska savā grupā sasniedza 1. labāko rezultātu paukošanā, peldēšanā viņa palika priekšpēdējā (28.), bet kombinētajā disciplīnā (skriešana un šaušana) mūsu sportiste ieņēma 16. pozīciju. Minēto disciplīnu kopvērtējumā Rubļevska ieguva 13. pozīciju C grupā un finālsacensībās iekļuva kā viena no labākajām labākajām (q).

Olga Šišlova savā grupā ieņēma 14. vietu paukošanā, bija sestā labākā peldētāja, bet kombinētajā disciplīnā sanāca 20. pozīcija. Minēto disciplīnu kopvērtējumā Šišlova ieguva 20. pozīciju B grupā un netika tālāk (lai kvalificētos finālsacensībām, savā kvalifikācijas grupā vajadzēja vismaz 12. vietu).

Vīriešu kvalifikācijā Latvija nebija pārstāvēta.

Kā jau ziņots, Atēnu olimpisko spēļu vicečempione Jeļena Rubļevska pēc otrā bērna piedzimšanas pērn atgriezās sportā un 2014. gada pasaules čempionātā izcīnīja 6. vietu jauktajā stafetē (kopā ar Pāvelu Švecovu). Kā zināms, 2013. gadā četrkārtējie olimpieši Jeļena Rubļevska un Deniss Čerkovskis izcīnīja PČ sudrabu jauktajā stafetē, kā arī uzvarēja Pasaules kausa finālā.

Izmantotie resursi:
www.pentathlon.org

  +1 [+] [-]

, 2015-02-19 20:23, pirms 10 gadiem
Smukā Jeļena! Malacis, vēl cīnās! Lai veicas!!!

  +1 [+] [-]

, 2015-02-20 02:52, pirms 10 gadiem
Jeļena lieliska paukotāja, bet netiek galā ar Ahilleja papēdi - peldēšanu, kas viņai senāk jau problēmas radīja. Ja grib tikt atkal līmenī, kaut kā to peldēšanu jāuzlabo, citādi - viss OK. Lai veicas!