Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Mūs iznīcināja..."

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gulbis: "Mūs iznīcināja..."
Sidnija Volesa. Foto: EuroLeague Women

"Pirms spēles necentāmies spēlētājām uzsvērt tās nozīmi, bet... (Šodien) neko nevarējām. Nevarējām iesākt uzbrukumu un viss apstājās. Aizsardzībā – darījām visu divreiz par lēnu," pēc zaudējuma Francijas vicečempionei "Lattes Montpellier" teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Trešdienas spēle lielā mērā izšķīra, kura komanda kvalificēsies Eirolīgas ceturtdaļfinālam. Abām bija liels pārsvars pār tuvākajām sekotājām, taču jāatceras, ka vēl pirms trīs kārtām TTT atradās pavisam citā situācijā. Ja nebūtu uzvaru Maskavā un Venēcijā, rīdziniecēm būtu smagi jācīnās par iekļūšanu “Top 6”, bet spēle pret “antilopēm” piedāvāja pavisam citu, daudz augstāku likmi.

Apstākļi sakrita tā, ka TTT pārtrūka uzvaru sērija, savukārt Monpeljē klubs pārtrauca neveiksmju joslu. Pirms mēneša “Les Gazelles” bez Volesas un ar saslimušu Epupu piedzīvoja sagrāvi Jekaterinburgā (53:108), savukārt Rīgā duets parādīja visu, ko spēj. “Antilopju” ārējo līniju vēl vairāk pastiprināja no Gdiņas pārbraukusī Romena Bernisa, kurai trešdien 10 rezultatīvas piespēles.

“Pirmajā puslaikā viņas pat nenodarīja lielāko kaitējumu – Pītersa iemeta 19 punktus,” par pretinieču aizsardzēm teica Gulbis. “Mūs vienkārši iznīcināja. Viņas darīja visu, ko rādījām – uztaisīja četrus piecus pikenrolus, aizgāja līdz groza apakšai, iemeta. Dažas lietas pamainījām, taču iznākums bija tieši tāds pats – bumba grozā.”

“Trīsdesmit piecu punktu starpība neatbilst reālajiem spēku samēriem,” turpināja rīdzinieču treneris. “Pirmo reizi ir tā, ka nevaru izskaidrot TTT sniegumu. Piecdesmit ielaisti punkti puslaikā – tā nav mūsu komanda un tā nav mūsu aizsardzība. Varbūt gribējām pārāk daudz... Kļuvām lēnāki, taču tas nav attaisnojums.”

Vai rīdzinieces bija gatavas spēlēt pret Volesu un Epupu, kuras spēj no aizsardzības zibenīgi pāriet uzbrukumā? “Treniņos rādījām tieši šos video. Uzdevums nebija segt un presēt – brīdī, kad viņas saņēma bumbu, vajadzēja atkāpties. Driblējot – nemainīt rokas. Laikam līdz galam to nesapratām, kamēr neizjutām laukumā.”

Francija pamatoti lepojas ar lielāko spēlētāju skaitu Eiropā – basketbola licences ir vairāk nekā 240 000 meiteņu un sieviešu. Groza bumbas piramīda sastāv no piecām līgām (LF, LF2, NF1, NF2, NF3). Lielklubiem nav tādu budžetu kā Krievijas un Turcijas grandiem, taču visas LF komandas ir Eirokausu līmenī.

Pietrūkst šāda līmeņa spēles pret tādu aizsardzību. Francijas līgā ir pavisam cita fiziskā spēle – tā mums vienmēr sagādā problēmas,” noslēdza Gulbis.

     [+] [-]

, 2022-01-20 07:40, pirms 2 gadiem
Viss jau slēpjas virsraksta - Gulbis mūs iznīcināja!

     [+] [-]

, 2022-01-20 07:41, pirms 2 gadiem
Basketbols sākās no aizsardzības!

     [+] [-]

, 2022-01-20 12:28, pirms 2 gadiem
Tā jau neko, bet tā mentalitāte varētu būt mazliet vairāk komandas interesēs.
Nevis reportierim nolikt visu uz paplātes..."Mūs iznīcināja...", nu ok, bet kā pašai komandai justies, ja treneris atklāti publiskajā telpā uzreiz atzīst, ka bez maz vai viņus izvar*ja.

     [+] [-]

, 2022-01-20 13:30, pirms 2 gadiem
Īstenībā Gulbis ir sasniedzis kaut ko nereālu. Viņš spēj piespiest kaplēt aizsardzībā gan leģionāres, gan pensionāres, gan juniores. Visas uzvaras, kas šosezon ir, tās ir izgrauztas ar aizsardību. Uzbrukuma tur vienkārši nav, skumji skatīties. Visu laiku gaidu to Jasas mega potenciālu, kad vērsies vaļā. Nevaru sagaidīt. Leģionāres arī, maigi sakot, nesaprotamas. Domāju Hendijas un Gildejas līmenī arī pašmāju lolojumi varētu nospēlēt. Ja tikai GM būtu interese