Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Aikels rezultatīvs 17. spēlē pēc kārtas, Svečņikovam otrie vārti lakrosa stilā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Aikels rezultatīvs 17. spēlē pēc kārtas, Svečņikovam otrie vārti lakrosa stilā
Džeks Aikels. Foto: Dan Hamilton/USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) gūto punktu spēļu sēriju līdz 17 mačiem palielinājis Zemgus Girgensona pārstāvētās Bufalo "Sabres" līderis Džeks Aikels, kurš guva vārtus un atdeva piespēli komandas 3:5 zaudējumā viesos pret Toronto "Maple Leafs".

"Maple Leafs" līdz otrās trešdaļas beigām spēja iekrāt 3:0 pārsvaru, ko ar lielām pūlēm, taču spēja noturēt arī līdz mača beigām. Toronto ceturto panākumu pēdējās piecās spēlēs ar diviem vārtiem kaldināja Ostons Metjūzs. "Sabres", kas ar 39 punktiem 35 mačos saglabā septīto vietu Austrumu konferencē, sastāvā Girgensons laukumā pavadīja deviņas minūtes un piecas sekundes, atzīmējoties ar divām soda minūtēm, trīs spēka paņēmieniem, vienu bloķētu metienu un lietderības koeficientu -1.

Otro uzvaru pēc kārtas diennakts laikā ar somu Junasu Korpisalo vārtos svinēja Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets", kas izbraukumā ar 5:3 pieveica Detroitas "Red Wings". Korpisalo atvairīja 18 no 21 pretinieku izdarītā metiena. Kolumbusas vienība ar 34 punktiem 34 cīņās saglabā 13. vietu Austrumos.

Savukārt cits latviešu hokejists Teodors Bļugers Pitsburgas "Penguins" panākumā 4:1 izbraukumā pār Kalgari "Flames" laukumā pavadīja 17:20 minūtes, izcīnot uzvaru 64% iemetienos. Pingvīniem šī bija sestā uzvara pēdējās septiņās cīņās, kas komandai ļauj ar 34 spēlēs iekrātiem 44 punktiem ierindoties Austrumu konferences piektajā pozīcijā.

Ar fantastiskiem lakrosa stilā gūtiem vārtiem otro reizi šajā sezonā atzīmējies 19 gadus vecais krievu uzbrucējs Andrejs Savečņikovs (šosezon iekrājis 35 (14+21) rezultativitātes punktus), kurš tādējādi palīdzēja Karolīnas "Hurricanes" viesos ar 6:3 sakaut Vinipegas "Jets". Ceturtajā vietā Austrumos esošajām viesuļvētrām šī bija piektā uzvara pēdējās sešās spēlēs.

Visbeidzot jāatzīmē kanādiešu uzbrucēja Teilora Hola pirmais rezultativitātes punkts viņa jaunās komandas Arizonas "Coyotes" sastāvā. Hols 58. minūtē asistēja zviedram Oliveram Ekmanam-Lāšonam koijotu uzvaras vārtu (3:2) guvumā pret Sanhosē "Sharks".

NHL spēles naktī uz 18. decembri

KomandasRez.KomandasRez.
Bruins - Kings3:4 PIslanders - Predators3:8
Flyers - Ducks4:1Lightning - Senators4:3 P
Maple Leafs - Sabres5:3Red Wings - Blue Jackets3:5
Jets - Hurricanes3:6Flames - Penguins1:4
Canucks - Canadiens1:3Golden Knights - Wild3:2
Sharks - Coyotes2:3

Izmantotie avoti:
https://www.nhl.com/

  +5 [+] [-]

, 2019-12-18 09:32, pirms 4 gadiem
Jā, Korpisalo tagad ir daudz lielāks uzticības kredīts - ar sesto metienu ielaida trešo golu, nekādas sankcijas nesekoja, bet tālāk atkal komanda sāka normāli spēlēt un izvilka uzvaru... Grūti būs Elvim pēc tāda fiasko nogriežņa. Žēl, ka bija tik augstprātīgs un jau pagājušās sezonas izskaņā nedevās uz ZA, jo "nebraukšot jau spēlēt kaut kādā tur AHL". Ņemot vērā, ka līgums ir tikai uz šo sezonu, arī nākotne šajā līmenī izskatās visai apšaubāma.
Slēpts komentārs: Maikl30
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-12-18 12:15, pirms 4 gadiem
Iespējams tagad labākais būtu, lai Elvi aizsūta uz AHL uz vairākām spēlēm, nevis beņķi deldēt. Lai izspelejas vairāk un atgūst spēļu garšu. Tā jau var parmarinēties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-12-18 13:13, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Iespējams tagad labākais būtu, lai Elvi aizsūta uz AHL uz vairākām spēlēm, nevis beņķi deldēt. Lai izspelejas vairāk un atgūst spēļu garšu. Tā jau var parmarinēties.
Gan jau, ka labāk gan, BET - ko tad saukt Elvja vietā?

Manuprāt, tieši Vehvilainena nogatavināšana AHL ir CBJ vārtsargu nodaļas galvenais uzdevums - NHL viņš netiks pie lielas prakses, AHL Merzļikins viņa noēdīs viņa spēles laiku (ja spēlēs tā, lai "kārtīgi izspēlēties").
Kivlenieks, protams, lai vai kā cerētu uz viņa debiju NHL, nevieš pārliecību, ka viņš VAR. Tas nozīmē Korpisalo spēlēt bez maiņām, lai gan tādas vajadzēs.

Manuprāt, lai vai kā Elvim vajadzētu to AHL praksi, CBJ situācijā tādu ir ļoti grūti nodrošināt un es ļoti šaubos vai tieši Merzļikins ir tas par kura potenciāla pilnu attīstīšanu CBJ domā primāri.

     [+] [-]

, 2019-12-18 14:18, pirms 4 gadiem
Es arī uzskatu, ka pa lielam šajā komandā Elvim karjera ir beigusies. Gan jau kaut kā novilks šo sezonu, un tad jau redzēs kas tālāk notiks. Gan jau ka iespējas vēl būs, varbūt ne tik labas, bet būs... . Galvenais lai būtu gribēšana.