Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Timberwolves" viesosies saulainajā Maiami pie Džeimsa un Veida

"Timberwolves" viesosies saulainajā Maiami pie Džeimsa un Veida
Lebrons Džeimss un Dveins Veids
Foto: AP/Scanpix

Šonakt plkst. 2.30 pēc Latvijas laika Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā tiks aizvadīts mačs Maiami, American Airlines Arena basketbola arēnā, kur pašreizējā NBA čempione „Heat” sacentīsies ar Rikija Rubio pārstāvēto Minesotas „Timberwolves”. Šī būs pirmā no divām abu vienību savstarpējām cīņām šīs sezonas regulārajā čempionātā.

Maiami „Heat” (15-6) vienības spēlētāji neslīgst pašapmierinātībā, lai arī klubs Austrumos pašreiz ieņem 2. vietu un uzvaras ir izcīnītas trijos no pēdējiem četriem mačiem. Spēlētāji vēlas, lai komanda kļūtu no spēles uz spēli tikai labāka, galvenokārt uzlabojot sniegumu aizsardzībā.

„Heat” vienība pēdējos četros mačos pretiniekiem ļāvusi gūt vidēji 87,8 punktus, kas ir viens no labākajiem rādītājiem starp visām līgas vienībām.

Sestdienas uzvarā pār Vašingtonas „Wizards” (102:72) Maiami spēlētāji aizsardzībā darbojās ļoti pašaizliedzīgi un veiksmīgi, vašingtoniešiem no spēles atļaujot realizēt vien 37,5% no izdarītajiem metieniem.

Viens no „Heat” līderiem Kriss Bošs neuztraucas par uzbrukumu, taču viņu bažīga dara aizsardzība. Un patiesi – komandai par punktu gūšanu sezonas sākumā nav bijis jāsatraucas, jo Maiami klubs ar 103,1 gūto punktu vidēji spēlē ieņem 1. vietu Austrumu konferencē.

Vidēji spēlē gūto punktu rādītāju „Heat” būs iespēja paaugstināt gaidāmās nakts cīņā pret Minesotas „Timberwolves” (12-10) vienību. Maiami vienība spējusi pieveikt Minesotas klubu pēdējās četrās savstarpējās cīņās, vidēji gūstot 110 punktus un realizējot 52,9% no izmestajiem metieniem.

Lebronam Džeimsam pagājušās sezonas mačā pret Minesotas vienību pietrūka divas izcīnītas atlēkušās bumbas, lai tiktu pie triple-double. Džeimss iekrāja 34 punktus un 10 rezultatīvas piespēles, bet „Heat” 2011.gada 30.decembra vienību savstarpējā spēlē svinēja uzvaru ar 103:101.

Uzvaru nesošo metienu 4,6 sekundes pirms ceturtās ceturtdaļas noslēguma pēc lieliskas Džeimsa piespēles guva Dveins Veids. Veids visā mačā guva 19 punktus. Aizsargs pēdējās deviņās spēlēs pret Minesotas vienību guvis vidēji 30,4 punktus.

„Timberwolves” vienība pirmdien ar 93:102 cieta neveiksmi cīņā pret Orlando „Magic”, un līdz ar to pārtrūka arī kluba četru uzvaru sērija. Spēles otrajā puslaikā Minesotas spēlētāji uzbruka grozam ar 31,9% precizitāti, savukārt sestdienas mačā pret Dalasas „Mavericks” minesotieši otrajā puslaikā realizēja 40% no izmestajiem metieniem. Sestdienas spēlē Minesotas klubs svinēja uzvaru papildlaikā ar 114:106.

„Tas, kas notika otrajā puslaikā, notiek jau vairākas pēdējās spēles pēc kārtas,” izteicās centrs Nikola Pekovičs pēc pirmdienas zaudējuma. „Mēs labi aizvadām pirmo puslaiku, bet tad pazaudējam koncentrāciju.” Centrs pēdējos četros mačos demonstrējis veiksmīgu sniegumu, gūdams vidēji 23,3 un izcīnīdams 9,3 atlēkušās bumbas.

Kevins Lavs, kurš sestdienas cīņā pret Dalasu nepiedalījās gribas vīrusa dēļ, pirmdienas spēlē guva 23 punktus (metieni no spēles – 10/20) un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas. Iepriekšējās septiņās spēlēs Lavs no spēles bija realizējis vien 30% no izdarītajiem metieniem.

„Heat” galvenais treneris Eriks Spoelstra pirms gaidāmā mača slavēja „Timberwolves” līderi, uzsverot, ka, lai arī kā pretinieki censtos atbloķēt un segt Lavu zem groza, viņš tik un tā spēlē izcīnīs 14 atlēkušās bumbas un četras piecas no tām tiks izcīnītas uzbrukumā.

Visticamāk, spēlē pret Maiami klubu nepiedalīsies Rikijs Rubio, kurš sestdien aizvadīja pirmo spēli pēc pavasarī gūtā kreisā ceļgala krustenisko saišu plīsuma. Rubio, kurš vēl nav gatavs aizvadīt divas spēles divās dienās, sestdienas un pirmdienas mačos kopumā guva astoņus punktus un iekrāja 13 rezultatīvas piespēles.

Spāņu saspēles vadītājs pagājušās sezonas vienīgajā cīņā pret Maiami klubu guva 12 punktus un izdalīja 12 rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 27

  • 23


     [+] [-]

, 2012-12-18 23:01, pirms 11 gadiem
Par Vilkiem! Pekovič, Love, Kiriļenko izārdis Miami groza apakšu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja