Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" izvairās no izpirkuma maksas un sastāvu papildina ar lietuvieti no ACB līgas

Agris Suveizda

"Žalgiris" izvairās no izpirkuma maksas un sastāvu papildina ar lietuvieti no ACB līgas
Regimants Miņots (pa labi). Foto: FIBA

ULEB Eirolīgas pastarītis Kauņas "Žalgiris" pavēstījis par 208 centimetrus garā lietuviešu spēka uzbrucēja Regimanta Miņota pievienošanos komandai līdz sezonas beigām.

"Labi zinām Regimantu, jo viņš pamatus savai karjerai lika mūsu kluba sistēmā. Viņš ir daudzpusīgs spēlētājs, kurš zem groza var palīdzēt divās pozīcijās, kas ir īpaši svarīgi šajā brīdī, kad negaidīti savainojumi reizēm sarežģa treniņprocesu," teikts Kauņas kluba mājaslapā. "Kad uzzinājām, ka spēlētājs ir šķīries no savas iepriekšējās komandas, izdarījām viņam piedāvājumu, jo mums nebija iespēju samaksāt līguma izpirkuma maksu. Uzskatām, ka Miņots vēl nav sasniedzis karjeras virsotni un varēs turpināt progresēt."

Par Kauņas "Žalgira" interesi par savu audzēkni ārzemju medijos tika ziņots jau iepriekš, tomēr spēlētāja puse uzsvēra, ka uzbrucējam ir līgums ar Bilbao klubu un ka viņš negrasās pamest vienību. Tomēr šorīt Basku Zemes klubs pavēstīja par līguma izbeigšanu pēc abpusējas vienošanās, tādējādi Miņots Kauņā atgriezies kā brīvais aģents.

Lai arī Kauņas "Žalgira" audzēknis, Miņots Lietuvas augstākajā līgā valsts superklubu nepārstāvēja un uz Spāniju pārcēlās no "Prienai". Pagājušajā ACB līgas sezonā Miņots sāka sešas no divdesmit piecām spēlēm un vidēji 19,2 minūtēs nopelnīja 7,1 punktu un 4,3 atlēkušās bumbas, bet šosezon viņš ir sācis četras no desmit spēlēm, vidēji 18,5 minūtēs tiekot pie 4,6 punktiem un 3,9 atlēkušajām bumbām. 2020. gadā Miņots debitēja Lietuvas izlasē, aizvadot trīs kvalifikācijas spēles.

Kauņas "Žalgiris" otrdien mājās ar 76:69 pārspēja Atēnu "Panathinaikos" un izcīnīja pirmo uzvaru Eirolīgā (1-9), taču nesen arī piedzīvoja pirmo zaudējumu Lietuvas čempionātā (8-1), ar 75:84 piekāpjoties galvenajai sāncensei Viļņas "Rytas" un noslīdot uz otro vietu. Eirolīgā komandas rezultatīvākais spēlētājs ir latviešu aizsargs Jānis Strēlnieks, kurš piedalījies astoņos mačos un vidēji 24,3 minūtēs izcēlies ar 10,0 punktiem, 2,8 atlēkušajām bumbām, 1,9 rezultatīvām piespēlēm un 1,4 kļūdām.

Rītvakar Kauņas "Žalgiris" uzņems Stambulas "Fenerbahce", bet svētdien vietējā līgā tiksies ar Utenas "Juventus".

Izmantotie resursi:
https://zalgiris.lt/news/bc-zalgiri...
https://www.bilbaobasket.biz/regima...