Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Savaļnieks: "RFS izpirka manu līgumu ar "Liepāju""

Agris Suveizda

Savaļnieks: "RFS izpirka manu līgumu ar "Liepāju""
Aleksejs Višņakovs un Roberts Savaļnieks
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Roberts Savaļnieks šosezon īrē no "Liepājas" pārgāja uz "Riga", bet nākamajā sezonā pārstāvēs citu galvaspilsētas komandu RFS, pret kuru tik tikko nospēlēja neizšķirti 0:0. Sarunā ar Sportacentrs.com 23 gadus vecais valmierietis komentēja gan pāreju, gan arī neizsaukšanu uz Latvijas izlasi.

- Droši vien, ka daudz tuvāk uzvarai bijāt jūs?
- Jā, varētu teikt, ka šajā spēlē vairāk zaudējām divus punktus nekā vienu ieguvām. Turklāt mums šos punktus ļoti vajadzēja.

- Šos punktus vajadzēja tāpēc, ka vēl cerējāt uz 5. vietu, vai tāpēc, ka jau domājat par 6. vietas noturēšanu un nespēlēšanu pārspēlēs?
- Protams, ka vēl gribējām arī piekto vietu, tomēr laikam jau vairāk domājām par to, lai atrautos [no "Mettas"/LU].

- Kā pietrūka, lai uzvarētu?
- Laikam jau, ka galvenokārt realizācijas. Domāju, ka momentu izveidojām pietiekami, bet vienkārši nespējām tos realizēt.

- Epizodi ar pendeli redzēji?
- Vismaz mums visiem izskatījās, ka tas notika ārpus soda laukuma. Par pārkāpumu diskusiju nav. Pārkāpums bija, bet, domāju, tas bija ārpus soda laukuma.

- Kāda bija sajūta spēlēt pret savu jauno komandu?
- Par to īpaši nedomāju. Šosezon vēl spēlēju šajā komandā un mans mērķis ir gūt uzvaras ar šo komandu.

- Pastāsti par pašu pāreju! Vorobjova gadījums ir viena lieta, bet tev tomēr vēl bija līgums ar "Liepāju".
- Jā, vēl bija līgums ar "Liepāju". RFS izdarīja piedāvājumu "Liepājai", kā tas notiek visā pasaulē. Jā, sezona vēl nav beigusies, taču RFS jau gatavojas nākamajam gadam. Pēc tam RFS izteica piedāvājumu man, un mani šis piedāvājums apmierināja.

- RFS par tevi samaksāja transfēru?
- Jā, viņi izpirka manu līgumu.

- Ar ko RFS piedāvājums tevi pārliecināja?
- Noteikti, ka viņi pārliecināja organizācijas ziņā. Arī izstāstīja plānus par nākamo sezonu, un mani viss apmierināja. Runāju ar treneri, un arī viņš izstāstīja, kā mani redz komandā. Viss apmierināja.

- Kādi ir plāni nākamajam gadam?
- Plāni noteikti būs visaugstākie – cīnīsimies par augstākajām vietām. Kauss? Domāju, ka visām komandām, kuras šosezon netiks labāko trijniekā, kauss un iekļūšana Eirokausos noteikti būs mērķis. Par to būs diezgan sīva cīņa.

- Pats jūti, ka šī pāreja nākamsezon būs solis uz priekšu un ka arī pati RFS nākamgad būs stiprāka nekā šogad?
- Noteikti! Domāju, ka nākamsezon RFS būs soli priekšā [šīs sezonas modelim]. Šis gads viņiem ir kā tāds izmēģinājuma gads. Viņi tikai pēdējā brīdī dabūja vieta Virslīgā, un tagad viņi saprata, kā visas lietas šeit notiek. Domāju, ka nākamsezon RFS noteikti būs spēcīgāka.

- Atgriežoties pie "Riga", nākamā spēle ir pret "Jelgavu", vēlāk arī pret "Spartaku". Kādas ir tavas prognozes, kas iegūs titulu? Favorīte šobrīd laikam jau ir "Ventspils".
- Domāju, ka gan "Ventspils, gan "Jelgava" ir diezgan līdzīgās pozīcijās, bet mēs noteikti varam ["Jelgavai"] tās izbojāt.

- "Spartakam" vairs netici?
- Nu, pēc pēdējām spēlēm laikam jau vairs nē. Paši redzējāt, kādi viņiem ir rezultāti, bet "Ventspils" un "Jelgava" ir diezgan labā formā un apspēlē visus pēc kārtas. Visticamāk, ka tās divas komandas arī sadalīs pirmo vietu.

- Tevi pārsteidza tas, ka "Spartaks" sabruka – turklāt tik ātri?
- Laikam jau nedaudz to varēja gaidīt, jo viņiem nebija sastāva dziļuma. Viņiem visu laiku spēlēja praktiski viens un tas pats sastāvs. Domāju, ka puiši vienkārši neizturēja.

- Netiki izsaukts uz Latvijas izlasi. Arī pats uzskati, ka šoreiz biji vājāks un ka tas bija likumsakarīgi?
- Jā, noteikti! Tas noteikti bija pelnīti, ka mani neizsauca. Godīgi sakot, pat biju gaidījis, ka mani neizsauks, jo pats jutu, ka neesmu pelnījis. Bet domāju, ka tagad uz sezonas beigām atkal uzņemu formu, un ceru, ka tikšu izsaukts.

- Tā ka uz Portugāli gribi aizbraukt?
- Jā, kāpēc gan ne?!

- Nobeigumā hipotētisks jautājums par iespēju, ka tiks palielināts leģionāru skaits. Kā tu uz to skaties kā vietējais spēlētājs?
- Domāju, ka tas mums, vietējiem spēlētājiem, neko daudz neizmainīs. Paši redzat, ka katrā komandā nav pa pieciem sešiem superleģionāriem, kuri būtu galvastiesu spēcīgāki par mums. Domāju, ka tas neko īpaši nemainīs – kurš būs spēcīgāks treniņos, tas arī spēlēs.

- Jums komandā ir leģionārs ar Bundeslīgas pieredzi. Tas ir jūtams vai tomēr pašreizējais Bansē ir tālu no tā, kurš spēlēja Vācijā?
- Noteikti var redzēt, ka viņš ir spēlējis Bundeslīgā. Viņš ir īsts profesionālis, taču viņš ir ieradies tikai uz sezonas beigām, pēdējiem diviem mēnešiem un viņa atnākšana līdz ar to tomēr ir visai saraustīta. Tādā situācijā, komandā ierodoties pašās sezonas beigās, jebkuram būtu grūti spēlēt. Domāju, ka nekāda kultūršoka viņam nav – viņš ir spēlējis gan Ukrainā, gan Kazahstānā, un domāju, ka dzīves apstākļi šeit noteikti ir labāki.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-18 15:45, pirms 7 gadiem
"Runāju ar treneri,". Ar kuru?

     [+] [-]

, 2016-10-18 15:47, pirms 7 gadiem
Tad jau ar naudām RFS viss ir pat vairāk nekā labi, ja var izpirkt līgumu. Tas sola diezgan interesantus papildinājumus turpmāk.

  +4 [+] [-]

, 2016-10-18 16:13, pirms 7 gadiem
Nu nav jau nekāds pārsteigums, ka RFS izpirka Savaļnieka līgumu. Visam izskaidrojums ir fantastiskais darba apjoms, ko dara LNK grupa - ir Būvfirma, nekustamo īpašumu kompānija (LNK Properties) un pārējā viņu grupā esošie uzņēmumi. Milovam ar saviem piederošajiem uzņēmumiem ir gan savas biroju ēkas (gan bijusī Krājbankas māja Daliņa ielā 15, gan Valdemāra ielā 118, gan Kalnciema birojs pie Kalnciema tilta, gan NORDEA biroja ēka Valdemāra ielā netālu no Dzemdību nama un Valdemāra Pasāžas, gan Mūkusalas biroji, kā arī vairāki industriālie parki), gan būvobjekti teju visos Rīgas objektos utt. Viņi pat remontē Alberta ielā Krievijas vēstniecībai māju. Skolas remontē utt. Un tāpat ir arī daudzdzīvokļu nami dažādās vietās Rīgā un Jūrmalā. Un būvēs vēl vienu Jūrmalā, cik dzirdēju.

Tā kā - nauda griežas, lietas notiek, un var arī atļauties šādu pasākumu ar futbola kluba uzturēšanu un attīstīšanu.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-18 18:27, pirms 7 gadiem
Vēl ir gaidāma Doreševa pievienošās, drīzumā!!

     [+] [-]

, 2016-10-18 21:49, pirms 7 gadiem
Vesais18 rakstīja: Vēl ir gaidāma Doreševa pievienošās, drīzumā!!
Ar Doroševu neuzvarēt vairs VL.
Liepājai jādara viss iespējamais, lai oriģinālos puikus atgrieztu, jo 98, 99 izlaidumā tik spožs pienesums vairs nav kā bija no 95 96 97

Kurtišs gūs vārtus, na na na na nā!!!

     [+] [-]

, 2016-10-19 00:56, pirms 7 gadiem
Vesais18 rakstīja: Vēl ir gaidāma Doreševa pievienošās, drīzumā!!
Riga FC vai RFS? Diez ko Liepājā liks vietā, Raivo vairs nav.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-19 07:56, pirms 7 gadiem
>>>sasperjods-k
Vai tas nebiji tu,kurš sezonas sākumā teica,ka Karlsons FK Liepājai nemaz nederētu.Galarezultātā Ģirts jau tagad sabliezis 16 golus,tik cik visi Liepājas uzbrucēji kopā ņemot!Tāpēc labāk nemētāties ar tādām prognozēm.

     [+] [-]

, 2016-10-19 12:44, pirms 7 gadiem
tigereens rakstīja: Nu nav jau nekāds pārsteigums, ka RFS izpirka Savaļnieka līgumu. Visam izskaidrojums ir fantastiskais darba apjoms, ko dara LNK grupa - ir Būvfirma, nekustamo īpašumu kompānija (LNK Properties) un pārējā viņu grupā esošie uzņēmumi. Milovam ar saviem piederošajiem uzņēmumiem ir gan savas biroju ēkas (gan bijusī Krājbankas māja Daliņa ielā 15, gan Valdemāra ielā 118, gan Kalnciema birojs pie Kalnciema tilta, gan NORDEA biroja ēka Valdemāra ielā netālu no Dzemdību nama un Valdemāra Pasāžas, gan Mūkusalas biroji, kā arī vairāki industriālie parki), gan būvobjekti teju visos Rīgas objektos utt. Viņi pat remontē Alberta ielā Krievijas vēstniecībai māju. Skolas remontē utt. Un tāpat ir arī daudzdzīvokļu nami dažādās vietās Rīgā un Jūrmalā. Un būvēs vēl vienu Jūrmalā, cik dzirdēju.

Tā kā - nauda griežas, lietas notiek, un var arī atļauties šādu pasākumu ar futbola kluba uzturēšanu un attīstīšanu.
Dienvidu tiltu aizmirsi