Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Futbola leģenda Maldīni kvalificējas profesionālam tenisa turnīram

Reinis Alksnājs
Reinis Alksnājs

Futbola leģenda Maldīni kvalificējas profesionālam tenisa turnīram
Paolo Maldīni (pa kreisi), Stefano Landonio

Foto: Paolo Maldīni Instagram konts

48 gadus vecais itālietis Paolo Maldīni, kurš pirms septiņiem gadiem beidza futbolista karjeru, kvalificējies ATP ''Challenger Tour'' jūnija pēdējam turnīram ''Aspria Tennis Cup''. Tur viņš piedalīsies dubultspēlēs ar treneri un bijušo profesionāli Stefano Landonio.

Ilggadējais futbola kluba ''Milan'' kapteinis Paolo Maldīni jau apmēram sešu gadus aktīvi nodarbojas ar tenisu un izskatās, ka tas atmaksājies, jo itālietis 26. jūnijā, savā 49. dzimšanas dienā, piedalīsies profesionālā tenisa turnīrā savās mājās, Milānā. Viņa treneris un partneris dubultspēlēs ir uzteicis bijušā futbola aizsarga talantu tenisā, uzskatot, ka Maldīnī varēja būt lieliska karjera arī šajā sporta veidā.

Pēc uzvaras kvalifikācijā Landonio sacīja Il Tennis Italiano: ''Lai arī šis bija mūsu pirmais nopietnais turnīrs, mēs ar Paolo jau esam iepriekš spēlējuši pārbaudes mačus labdarībai. Viņš ir apdāvināts ar lielisku servi kopā ar vairākiem lieliskiem sitieniem.'' 45 gadus vecais treneris pateica, ka Maldīni vēl trenē sitienu no gaisa, kā arī viņam nav praktiski nekādu īpašu vājo punktu.

Landonio gan atzina, ka ne viss ir tik perfekti kā var vēlēties: ''Tā kā viņš ir sācis tik vēlu, viņam ir problēmas ar tehniku. Tomēr, skatoties ko viņš paveicis pagātnē, Maldīnī ir apveltīts ar lieliskajām mentālajām un fiziskajām spējām. Viņš ir ļoti spēcīgs, bez problēmām tikt ar sevi psiholoģiski galā galvenajos brīžos.''

Maldīni jau desmit gadu vecumā pievienojās ''Milan'' futbola sistēmai un nekad to nepameta, aizvadot 24 gadus profesionāli. Viņš tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem aizsargiem, esot izcīnījis sudrabu gan pasaules, gan Eiropas čempionātā, kamēr kluba rindās pacēlis prestižāko Eiropas futbola trofeju Eiropas kausu/Čempionu līgu piecas reizes. Maldīni arī pieder septiņi ''Milan'' kluba rekordi, četri Eiropas kausa/Čempionu līgas, kā arī viens Pasaules kausa (visvairāk nospēlētās minūtes).

Izmantotie resursi:
Maldini joins professional tennis | Football...
Next stop Wimbledon? AC Milan legend Paolo...
AC Milan legend Paolo Maldini set for ATP...

     [+] [-]

, 2017-06-18 20:32, pirms 7 gadiem
Suņi labie!

     [+] [-]

, 2017-06-18 21:13, pirms 7 gadiem
Būs jāatsāk tenisa spēle! Šādi raksti iedvesmo!