Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Vācijas treneris: "Znaroks ir emocionāls, bet Vītoliņš viņu līdzsvaro"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vācijas treneris: "Znaroks ir emocionāls, bet Vītoliņš viņu līdzsvaro"
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks
Foto: TASS / Scanpix

Vācijas hokeja treneris Tonijs Valdmans atklāj, ka jau sen pazīst tagadējo Krievijas izlases galveno treneri Oļegu Znaroku, kuram asistē Harijs Vītoliņš. Finansiālajā ziņā vācu klubi nevar konkurēt ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībām, tur jaunas komandas drīzāk gaidāmas no Tālajiem Austrumiem, norāda vācu speciālists.

Oļegs Znaroks savulaik ilgi spēlēja Vācijā, tur viņu vēl atceras?
- Jā, viņš ieradās Vācijā, kad vēl nebija sasniedzis 30, šeit pavadīja apmēram desmit gadus. Kad tiekamies, vienmēr saku: "Oļeg, tu esi vācietis." Esam pazīstami jau sen - kopš tā laika, kad sāka spēlēt Latvijas izlasē. Starp citu, uz daudziem turnīriem viņš brauca par savu naudu, jo vietējai federācijai bija problēmas ar naudu. Tagad viņš kļuvis par lielisku treneri. Zinu, ka viņam ir gan Vācijas pase, gan Latvijas. Reiz teicu: "Oļeg, tev jātrenē Vācija, tu esi tās pilsonis." Atbildot uz šo priekšlikumu, viņš tikai atgaiņājās.

Znaroks vienmēr bijis tik ass?
- Ass? Nē, Oļegs drīzāk ir emocionāls. Jā, visi atceras, kādu žestu viņš rādīja zviedru kolēģim pasaules čempionātā [video]. Bet domāju, ka problēmu nav, jo asistents Harijs Vītoliņš viņu pilnībā līdzsvaro. Harijs viņam ir labs draugs, un Oļegs vienmēr ieklausās.

Savulaik bija runas, ka KHL varētu pievienoties arī Vācijas klubs.
- Domāju, ka šobrīd tas nav reāli. Tas ir ļoti dārgi un neizdevīgi. Finanšu ziņā nevaram konkurēt ar KHL klubiem. Šī gada čempionvienībai "EHC München" ir 12 miljonu eiro budžets - mūsu līgai tas ir ļoti daudz. Piemēram, izslēgšanas spēļu dalībniecei Augsburgas "Panther" ir četri miljoni, bet Berlīnes "Eisbären" un Diseldorfas klubam divreiz vairāk. Zinu, ka KHL parādījies Ķīnas klubs, tur jaunas komandas drīzāk gaidāmas no Tālajiem Austrumiem. Vācijā futbols ieņem pārliecinošu pirmo vietu, tad seko handbols, bet hokejs tagad ir stabilā trešajā vietā.

Kā zināms, pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Krievija šodien spēkojas ar Čehiju.

Izmantotie resursi:
sportsdaily.ru